انواع فلاشینگ نما

برای محافظت از نمای ساختمان و جلوگیری از نفوذ رطوبت و آب باران به داخل سازه، از انواع فلاشینگ نما استفاده می‌شود. بی شک یکی از اصول بسیار مهم هنگام ساخت و ساز، نمای ظاهری ساختمان بوده که حتی می‌تواند تاثیر ویژه‌‌ای در تعیین قیمت آن ساختمان داشته باشد. فلاشینگ نما، بهترین و مطمئن ترین روش جهت ایمن کردن نمای ساختمان بوده که ضمن ممانعت از نفوذ رطوبت به داخل نما، از تخریب یا کثیف شدن آن جلوگیری می‌کند. در ادامه همراه ما باشید تا مفصل به بررسی انواع فلاشینگ ساختمان، مشخصات، مزایا و کاربرد های هریک از آنها بپردازیم.

فلاشینگ نما چیست؟

قبل از معرفی انواع فلاشینگ نما، بد نیست ابتدا با کاربرد آن در ساختمان های مسکونی یا صنعتی آشنا شویم. فلاشینگ نما، ورقه‌ای فلزی بوده که با پوشاندن درز های موجود در نمای ساختمان، از دیوار های خارجی سازه در برابر نفوذ آب باران و برف محافظت می‌کند. فلاشینگ ساختمان که جهت آب بندی نمودن سازه کاربرد دارد، از بهترین ورق های درزبندی است که دارای مدل های مختلفی بوده و در قسمت های مختلفی از ساختمان مثل پشت بام، حمام، بالکن، پنجره، دیوار حیاط و… کاربرد دارد.

گذاشتن سنگ درپوش یا استفاده از چسب آب بندی نانوZ90، از راهکار های نرسیدن آب به نما هستند که طی چند سال اخیر با وجود استفاده از انواع فلاشینگ ساختمان، کاربرد آنها به مراتب کمتر شده است؛ چرا که فلاشینگ های نما هم از لحاظ زیبایی و هم از نظر کیفیت از درجه بالاتری برخوردار بوده و طبعا قیمت بیشتری هم دارا می‌باشند.

انواع فلاشینگ نما از نظر شکل ظاهری

جهت محافظت هرچه بیشتر از نمای ساختمان و ممانعت از نفوذ آب برف و باران به داخل سازه، انواع مختلفی از فلاشینگ های نما طراحی و تولید شده که از لحاظ شکل ظاهری و نوع کاربری با یکدیگر تفاوت دارند. ابتدا به معرفی 4 مدل از انواع فلاشینگ نما که لحاظ شکل و مدل باهم تفاوت دارند، می‎‌پردازیم:

فلاشینگ نما مدل یو (U)

فلاشینگ نما مدل یو، از بهترین و رایج ترین انواع فلاشینگ ساختمان بر حسب شکل ظاهری است که به واسطه شباهتش به حرف U انگلیسی، با این نام شناخته می‌شود. این نوع فلاشینگ دارای استحکام و مقاومت بسیار زیادی است که ویژگی های منحصر به فردی داشته و بیشتر جهت درزبندی ساندویج پانل های سقفی و پوشاندن محل اتصال پانل های دیوار کاربرد دارد. جالبه بدانید فلاشینگ ساختمان مدل U در قسمت لبه های بالایی خود، دارای انحنا هایی است که از موج دار شدن نمای سازه جلوگیری می‌کنند.

فلاشینگ نما مدل نبشی

از دیگر انواع فلاشینگ نما، می‌توان به فلاشینگ مدل نبشی اشاره کرد که به واسطه خم شدگی لبه های آن به سمت داخل و خارج، به این اسم نامگذاری شده است. از فلاشینگ نبشی نما جهت درزبندی محل اتصال سقف و دیوار از داخل یا خارج استفاده می‌شود. لازم به ذکر است این مدل فلاشینگ در ابعاد و رنگ های متنوعی طراحی و تولید می‌شود که ضمن پوشش محل اتصال، نقش بسزایی در زیبایی نمای ساختمان برعهده دارد.

فلاشینگ ساختمان مدل سه پله (Z)

فلاشینگ نما مدل Z که با نام فلاشینگ سه پله هم شناخته می‌شود، از رایج ترین فلاشینگ های کاربردی ساختمان به حساب آمده که در ابعاد و رنگ های مختلفی تولید می‌شود. این مدل فلاشینگ معمولا در بخش جلویی ساندویج پانل های سقفی و بخش پایینی پانل های دیواری قرار گرفته و از نفوذ رطوبت و آب باران به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند.

فلاشینگ نما مدل تاج

و اما چهارمین مدل از انواع فلاشینگ نما که از نظر شکل ظاهری با 3 مدل قبلی تفاوت دارد، فلاشینگ نما مدل تاج است که با فلاشینگ تیزه هم شناخته می‌شود. این نوع فلاشینگ از سه قسمت رویه، فوم درزگیر و فلاشینگ زیره تشکیل شده و بیشتر برای سقف های دو شیب و شیروانی ها مثل سقف سوله کاربرد دارد.

انواع فلاشینگ نما از نظر کاربرد

فلاشینگ های ساختمان علاوه بر تفاوت در شکل، از لحاظ کاربری و محل استفاده هم با یکدیگر تفاوت دارند. کاربرد فلاشینگ به نیاز ساختمان وابسته بوده و برای هر قسمت، مدل خاصی طراحی شده که در ادامه به مهمترین آنها اشاره می‌کنیم:

فلاشینگ پشت بام

از معروف ترین انواع فلاشینگ نما به حساب آمده که ضمن زیبایی دوچندان نمای ساختمان، از نفوذ رطوبت و آب به هنگام بارندگی جلوگیری می‌کند. در سالیان گذشته، از سنگ های خاصی برای لبه پشت بام استفاده میشد که چندان مقاومت کافی نداشتند و به راحتی در اثر بارش باران و برف یا رطوبت، دچار شکستگی می‌شدند.

فلاشینگ شیروانی

فلاشینگ سقف شیروانی، دیگر پرطرفدار از انواع فلاشینگ ساختمان بوده که برای جلوگیری از ورود گرد و غبار و زیبایی بیشتر ساندویج پانل های سقف مورد استفاده قرار می‌گیرد. فلاشینگ نمای شیروانی که برای سقف استفاده می‌شود، به 3 دسته تقسیم بندی می‌شود:

فلاشینگ هلالی: این مدل به شکل هلالی طراحی و تولید شده و باعث زیبایی بیشتر نمای سازه می‌شود.

فلاشینگ پله‌ای: این مدل فلاشینگ برای نمای بیرونی ساختمان (نمای شیروانی)، استفاده بیشتری دارد.

فلاشینگ آینه‌ای: نسبت به دو مدل قبل، زیباتر بوده و منجر به جذابیت هرچه بیشتر نمای ساختمان میشود.

فلاشینگ پنجره

با توجه به اینکه در زمان بارندگی، امکان نفوذ آب و رطوبت از طریق پنجره های ساختمان بسیار بالاست، از فلاشینگ نمای پنجره در قسمت لبه بالایی آن استفاده می‌شود. بنابراین با وجود این فلاشینگ در شرایط نامساعد آب و هوایی، ابتدا از نمای خارجی و سپس از نمای داخلی محافظت می‌شود.

فلاشینگ برای دیوار

برای پوشش دیوار های داخلی یا خارجی و درزبندی اتصالات، نصب فلاشینگ دیوار ضرورت دارد. در واقع از این مدل جهت پوشش نقاط اتصالات سقف به دیوار یا اتصال بین دو دیوار استفاده می‌شود. از جمله نمونه های پرکاربرد فلاشینگ روی دیوار، می‌توان به اجرای فلاشینگ روی دیوار، دیوار های انبار، کارخانه‌ها و سالن های ورزشی اشاره کرد.

فلاشینگ پیشانی ساختمان

فلاشینگ پیشانی، از دیگر انواع فلاشینگ نما بوده که نقش بسیار مهمی در محافظت از سازه و نمای آن دارد. به عبارتی بهتر، امکان محافظت بیشتر با نصب فلاشینگ برای پیشانی ساختمان وجود دارد که در زمان بارندگی برف و باران، از ورود آب به داخل نما جلوگیری کرده و مانع از فرسودگی دیوارها، درب‌ها و پنچره‌ها بر اثر رطوبت یا نور خورشید می‌شود.

سخن آخر

در این مقاله مفصل به مشخصات، مزایا و کاربرد انواع فلاشینگ نما اشاره شد. توجه داشته باشید مکان های مرطوب با حجم بارندگی زیاد، مستعدد رشد قارچ و کپ هایی هستند که به راحتی می‌توانند نمای ساختمان را تخریب کنند. از این رو، باید در هنگام اجرای نما، حتما به اجرای فلاشینگ ساختمان توجه داشت تا شاهد فرسودگی یا تخریب زودرس نما و بافت ساختمان نباشیم.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا