تصمیمات نسجیده‌ی مسئولین و گرفتار کردن مردم

مستند به تاریخچه ی حیات دادگستری، فلسفه وجودی عدلیه در تظلم خواهی افراد ملت خلاصه می‌شود که طریقی صواب و منطقی است برای شکل‌گیری عدالت بر مدار انصاف.

این تعبیر به ظاهر ساده همواره با چالش ها و مصائب پیچیده‌ای روبه‌رو بوده، به موازات گسترش روابط اجتماعی مردم ،سنگلاخ‌های این مسیر رو به فزونی است که با فلسفه‌ی تعریف شده برای عدلیه در تضاد قرار دارد.

اگر افزایش حجم مشکلات مردم را به گسترش روابط روزمره ‌ی ملت مرتبط دانسته و لذا امری بدیهی تعریف شود، برای اقدامات و عملکرد ایذایی متولیان امور قضایی چه توجیه‌ای می‌توان تراشید؟

همین چندماه گذشته بود که مدیران دادگستری شهرستان شیراز با ادعای تمرکز واحدهای اجرای احکام حقوقی و خانواده ساختمان آموزشی دادگستری واقع در خیابان هدایت را به این امر اختصاص دادند.این اقدام نسنجیده علاوه بر افزایش ترافیک خیابان هدایت موجبات نارضایتی مراجعین را فراهم آورد.علاوه بر کوچک بودن ساختمان و حجم ترافیک خیابان هدایت و نبود پارکینگ مناسب،فاصله‌ی این مجتمع با محاکم حقوقی و خانواده سبب می‌شد چند ساعت از عمر مراجعین در این مسیر برای اخذ امضا رئیس دادگاه صادر کننده‌ی حکم یا گرفتن کپی از اوراق پرونده تلف شود! هنوز مردم شیراز به این جا به جایی بدون منطق عادت نکرده‌اند که راه‌اندازی محاکم صلح بهانه‌ای شد برای انتقال این مجتمع به محدوده‌ی بلوار مدرس خیابان تخت جمشید و همچنین انتقال دادگاه خانواده از میدان قائم به خیابان هدایت!!

اینکه دادگستری شیراز فاقد ساختمانی مناسب برای جانمایی محاکم و مراجع قضایی است مشکل مقامات و مسئولین شهر و استان بوده، قرار نیست عدم وجود امکانات سخت‌افزاری و…سبب ظلم و آزار مردم آن هم در مرجع تظام‌خواهی شود.

کاش مسئولین استانی پیش از اعمال و اجرای مصوبات و دستورات،قوه‌ی پیش بینی مسائل و مشکلات حادث از چنین تصمیماتی داشتند تا مردم گرفتار در راهروهای دادگستری بیش از این مورد آزار و اذیت قرار نگیرند.

امید است که مسئولان محترم به این مقوله ی قابل اهمیت توجه کنند که فکر کردن، پیش بینی مشکلات و تبعات هر تصمیمی، شناسایی و تامین توقعات مردم،تعریف طریقی صواب برای رفع حوائج شهروندان و…از ملزومات مسلم مدیریت است.

وکیل دادگستری-شیراز 

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا