بسیاری از آیندهها از خود تصمیم گرفتن، متولد میشوند و صحنه را به هم میزنند. تصمیمهای تاریخی که صحنههای جدیدی را خلق میکنند. به این ترتیب تصمیمهای ما در میدان خطر، افقها و امکانهایی نو را برای جهان میگشایند. سنت آینده، سنت ساختن آینده با خطر کردن در میدانهاست.
به گزارش مجله رز، علیرضا نصراصفهانی، عضو هیأت علمی مرکز پژوهشهای مجلس در یادداشتی در جام جم نوشت: عملیات وعده صادق، یک تصمیم استراتژیک و یک رویارویی فعالانه در محیط آشوبناک و پیچیده جهان بود که برای هیچیک از ناظران جهانی قابل پیشبینی نبود اما تبارشناسی عملیات وعده صادق میتواند وجوه درخشانی دیگر از آن را نشان دهد.
عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی در درجه اول نشاندهنده اراده و قدرت ملت ایران و نیروهای مسلح در عرصه بینالمللی بود که برآمده از یک هماهنگی قوی در سطوح حکمرانی بین بخشهای دیپلماسی، نظامی، امنیتی و تا حد مناسبی رسانهای کشور بود که توانست تحسین ملت ایران را برانگیزد و از طرفی دشمنان ایران را به انفعال بکشاند. عملیات وعده صادق نشاندهنده توالی درستی از اقدامات در سطوح مختلف حکمرانی، داشتن یک نقشه راه و وجود یک معماری برای تصمیمگیریهای راهبردی کلان و تقسیم کار نهادی بود که ظرفیت جدیدی از حکمرانی را در ایران نشان داد.
به بیانی دیگر عملیات وعده صادق، سیمای جدیدی از تصویر حکمرانی تابآور در ایران را نشان داد که چگونه حکومت ایران میتواند آیندهپذیر، آماده و بازیگر در برابر تهدیدات پیچیده و آشوبناک باشد و در برابر هر اتفاقی یک راه باز پیدا کند و یک روح بیدار داشته باشد که در تهدیدات، فرصتهای جدیدی خلق کند.دراین عملیات، ایده حکمرانی ایران به سطح جدیدی ارتقا پیدا کرد؛ از ایده پیشرفت تدریجی درونزا برای بقا به سمت شبکه اقدامات معنادار و مبتکرانه درونزا و موازنهگر خارجی برای کمال. در این ایده، نگرشزیستبومی به حکمرانی، تکیه بر مزیتهای نرمافزاری،نگاه توأمان به جنبههای درونمرزی و برونمرزی و دورننگری حکمفرماست. اما عملیات وعده صادق پایان ماجرا نیست، بلکه شروع دوره جدیدی از شکلگیری روایت ایران منطقهای و ایران بینالمللی است و نشان میدهد عمق راهبردی و فرا سرزمینی ایران، فقط موشکها و پهپادهایی نیستند که از مسافت ۱۵۰۰ کیلومتری شلیک شدند و ناظران را در حیرت و شگفتی فرو بردند.
استقبال پرشور مردم پاکستان از رئیس جمهور، به اهتزاز در آمدن پرچم ایران در اعتراضهای دانشجویی در کشورهای مختلف، تصویر امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب وشهیدسلیمانی درکشمیر وهند و پاکستان تا کشورهای مسلمان منطقه، آفریقا و آمریکای لاتین، تجمعات در کشورهای مختلف در حمایت از ایران، همه نشاندهنده آن است که این تصویر در حال محاصره و به عقب کشیدن رژیم غاصب صهیونیستی است.نظم جدید و دوران پساغزه در حال شکلگیری است و زمان فشرده شده و برای ساخت این تصویر باید به استقبال تصمیم، جهاد و ساخت آینده رفت تا سناریوی شبکه جهانی مقاومت شکل گیرد و شاهد مقاومتهای پراکنده و سرگردانیهای اجتماعی جهانی نباشیم. لازم است در این برهه حساس زنجیره فناوری مقاومت، توسعه پیدا کند، اتحادیه و ائتلافها و بلوک اقتصادی مقاومت شکل گیرد، شبکه رسانهای مقاومت پیگیری و روایتی شوق برانگیز از زندگی مبتنی بر مقاومت ارائه شود. در ایام برگزاری نمایشگاه اینوتکس ایران هستیم، جهان استکبار امروز از شرکتهای فناوری بهعنوان ابزاری برای بسط سلطه هژمونی خود در جهان استفاده میکند، آیا میتوان با شکلدهی شبکههای مفید، زمینهساز حضور سکوهای موفق و بازارگاههای الکترونیکی ایران در سطح کشورهای محور مقاومت و دوستان ایران شد؟
انتهای پیام