وظیفه فیوز در کولر گازی چیست؟
اگر مطالب مربوط به ، و یا سایر مطالب مرتبط با این موضوع را مطالعه کرده باشید، خواهید دانست که اگر هر گونه ایرادی در سیستم برق کولر گازی وجود داشته باشد، روشن شدن آن با مشکل مواجه می شود. برای بررسی بهتر این موضوع ابتدا بهتر است تا با نقش فیوز در کولر گازی بیشتر آشنا شویم. فیوز نقش محافظت کننده برای کولر گازی را ایفا می کند.
قیمت کولر گازی جنرال: نحوه اجرای این کار توسط فیوز به این صورت است که اگر میزان ولتاژی که به کولر گازی می رسد بیش از حد توان آن باشد، فیوز بالا می پرد تا با قطع شدن برق سیستم مانع از سوختن کندانسور کولر گازی شود.
به بیان دیگر فیوز در کولر گازی به صورتی طراحی شده است که حد معینی از ولتاژی که مجاز است وارد کولر گازی شود را کنترل کند.
گاهی علت سوختن فیوز کولر گازی این است که از فیوز با سایز نامناسب در کولر گازی استفاده شده است.
به نقل از supergeneral.com به این صورت که اگر شما از فیوز کوچک تر از حد ولتاژ مشخص شده درکولر گازی خود استفاده کنید، فیوز مرتب بالا می پرد و یا می سوزد چون ظرفیت تحمل مقدار ولتاژ در فیوز های کوچک کمتر از حد مجاز است.
از طرفی اگر از فیوز بزرگ تر و با ظرفیت بیشتر از حد ولتاژ مجاز در کولر گازی استفاده کنید، باز هم دچار مشکل می شوید.
با این توضیح که چون ظرفیت فیوز بالا است از ورود ولتاژ بالاتر از حد مجاز به کولر گازی جلوگیری نمی کند و در نتیجه باعث بروز مشکلات بیشتر مانند سوختن برد کولر گازی و یا سوختن کندانسور آن می شود.
لزوم نصب محافظ کولر گازی در چنین شرایطی مشخص می شود، چرا که این وسیله می تواند مانع از وارد شدن آسیب به دستگاه در اثر نوسانات برق ورودی شود.
چنانچه قصد تهیه محافظ کولر گازی را دارید، به شما توصیه می کنیم مطلب را از دست ندهید.
چگونه می توانیم متوجه بالا پریدن و یا سوختن فیوز در کولر گازی شویم؟
اولین عامل نشان دهنده سوختن فیوز در کولر گازی این است که کولر گازی روشن نمی شود، هرچند ممکن است در موقع روشن شدن صدایی مانند زوزه کشیدن از یونیت کولر گازی شنیده شود، ولی در واقع کولر گازی توان روشن شدن ندارد.
علت قطع شدن فیوز کولر گازی
اگر فیوز کولر گازی شما دائما در حال پریدن یا قطع شدن است، شما باید این مشکل را به عنوان هشداری در خصوص وجود مشکلی بزرگ تر در کولر گازی خود بدانید و نباید تنها به تعویض فیوز اکتفا کنید.
در ادامه به تعدادی از مهمترین علت های پریدن فیوز در کولر گازی اشاره می کنیم که باید هر چه زودتر رفع شوند:
- وجود مشکل در جعبه تقسیم، فیوز و یا منبع برق ساختمان:
اگر سیستم برق ساختمان که شامل جعبه تقسیم و منبع برق ساختمان هستند، دچار مشکل در تامین ولتاژ مناسب برای فیوز کولر گازی شده باشند، عملا فیوز دچار مشکل می شود.
از طرفی همانطور که در قسمت فوق گفتیم، گاهی علت قطع شدن فیوز در کولر گازی استفاده از فیوز در سایز نامناسب متناسب با ظرفیت کولر گازی است.
- وجود مشکل در خازن موجود در سیستم خنک کننده در کندانسور کولر گازی:
خازن در واقع بخشی از سیستم خنک کننده در کنداسور است که سبب تنظیم کردن جریان برق ورودی به فیوز موجود در کندانسور می شود.
پس با این توضیح اگر خازن دچار مشکل شده باشد، نمی تواند میزان ولتاژ مناسب را به فیوز برساند.
- کثیفی فیلترهای هوا در کولر گازی:
شاید به این نکته هرگز توجه نکرده باشید یا گمان کنید که چه ارتباطی بین کثیفی فیلترهای هوا و سوختن فیوز در کولر گازی می تواند داشته باشد؟
برای پاسخ به این سوال می توان گفت که افزایش دما یا گرما یکی از عامل های مهم در سوختن و یا پریدن فیوز در کولر گازی است.
از طرفی اگر فیلترهای هوا را به طور مرتب تعویض یا تمیز نکنید، فشار بسیار بالاتری به دستگاه وارد می شود تا هوا را خنک کند.
همانطور که می دانید بالا بودن فشار وارده بر کولر گازی در هنگام کار کردن مساوی است با تولید هر چه بیشتر گرما و همین تولید گرمای بیش از حد در دستگاه می تواند سبب قطع شدن اتصالات برق در سیستم کولر گازی شود.
علاوه بر این وقتی فشار بالایی بر دستگاه وارد می شود، فیوز کولر گازی برای محافظت از بخش های دیگر در کولر گازی قطع می شود تا کار دستگاه را متوقف کند.
پس می توان این طور نتیجه گرفت که اگر فیلترهای هوا را به طور منظم تعویض نکنید، تولید گرما و فشار بیش از حد در کولر گازی سبب بالا پریدن فیوز کولر گازی می شود.
برای آشنایی بیشتر با اهمیت تعویض فیلترهای هوا می توانید مطلب را مطالعه کنید. همچنین توصیه می کنیم کلیپ زیر را مشاهده کنید تا بدانید زمان مناسب شستن فیلترهای کولر گازی چه موقع است.
- کمبود گاز مبرد در کولر گازی:
همانند کثیف بودن فیلترهای هوا که سبب وارد شدن فشار بیش از حد به دستگاه برای تولید هوای سرد می شود، کم بودن میزان گاز مبرد در کولر گازی سبب سوختن فیوز کولر گازی می شود.
اگر میزان گاز در کولر گازی کم می شود می توان این احتمال را داد که لوله های مسئول انتقال گاز در کولر گازی دچار نشتی شده اند.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مطلب را بررسی کنید.
در فیلم کوتاه زیر آقای محمد اشتیاقی از سرویسکاران کولرگازی توضیحاتی را در مورد دلایل نشتی کولرگازی و راه حل آن می دهند.
اگر فن کندانسور دچار مشکل شود، دستگاه دوباره دچار فشار مضاعف می شود که باعث گرم شدن سیستم شده و در نتیجه فیوز بالا می پرد.
بیشترین علت خرابی فن کندانسور در کولر گازی مسدود شدن آن به علت یخ زدگی کندانسور و تجمع حجم زیادی از جرم و آلودگی در سطح کندانسور است.
شما می توانید برای آشنایی بیشتر در خصوص رفع یخ زدگی کندانسور کولر گازی مطلب را مطالعه کنید.
همانطور که می دانید سالم بودن کمپرسور نقش مهمی در راندامان کار کولر گازی و سلامت تمامی اجزای کولر گازی دارد، اگر کمپرسور کولر گازی خراب باشد، بالا پریدن فیوز در آن امری قابل پیش بینی است.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بررسی بیشتر کمپرسور کولر گازی مطلب را مطالعه کنید. همچنین کلیپ زیر را مشاهده کنید تا با دیگر مشکلات و خرابی های رایج کمپرسور کولر گازی مطلع شوید.
یکی از ساده ترین دلایل که باعث سوختن دائمی فیوز کولر گازی می شود این است که کولر گازی شما قدیمی شده و مدت طولانی است که از آن استفاده می کنید.
تنها راه پیشنهادی ما به شما این است که کولر گازی خود را تعویض کنید.
همانطور که ملاحظه کردید، برخی از علل ذکر شده در قسمت فوق را می توانید خودتان به تنهایی رفع کنید.
در این قسمت به راه حل رفع این دست از مشکلات اشاره می کنیم:
- کثیفی فیلترهای هوا در کولر گازی:
همانطور که می دانید فیلترهای هوا در کولر گازی نقش مهمی در برقراری جریان هوای مناسب همیشگی در کولر گازی دارند.
پس اگر فیلترهای هوا مسدود و یا کثیف شده باشند، مسیر جریان هوا به داخل سیستم عملا بسته می شود.
اما شما می توانید با شستشو و یا تعویض منظم و دوره ای فیلترهای هوا مخصوصا قبل از شروع استفاده مجدد از کولر گازی جلوی مسدود شدن مسیر جریان هوا به داخل کولر گازی را بگیرد.
تمیز کردن کندانسور که در یونیت خارجی وجود دارد از جمله کارهایی است که شما می توانید برای رفع مشکل سوختن فیوز در کولر گازی انجام دهید.
با انجام این کار کولر گازی در زمان کار کردن تحت فشار قرار نخواهد گرفت.
جمع بندی
بر اساس آنچه گفته شد، کارهایی که شما به عنوان مصرف کننده از کولر گازی می توانید برای جلوگیری از پریدن فیوز در کولر گازی انجام دهید، محدود به سرویس یونیت داخلی و یونیت خارجی کولر گازی می شود.
در حالی که در خصوص سایر مشکلات باید از تخصص تعمیرکار کولر گازی استفاده کنید. از جمله این مشکلات که نیاز به تعمیرات دارند، می توان به کمبود گاز کولر گازی، وجود مشکل در برق ساختمان و خازن دستگاه و خرابی کمپرسور اشاره کرد.
تیم با دارا بودن کادری مجرب می تواند تمامی مشکلات در خصوص و آن را در اسرع وقت انجام دهد.
در این مجموعه تمامی خدمات از جمله تعمیر کولر گازی همراه با گارانتی تضمین خدمات به شما مشتریان عزیز عرضه می شود تا دیگر هیچ نگرانی بابت کیفیت خدمات دریافتی نداشته باشید. در کلیپ زیر با اعلام رضایت مندی یکی از ده ها مشتریان این مجموعه آشنا می شوید که از خدمات کولر گازی استفاده کرده اند.
به منظور ثبت سفارش همین الان فرم درخواست سرویسکار را پر کنید یا با ما تماس بگیرد.
خلاصه ای از آنچه در این مطلب گفتیم
- فیوز نقش محافظت کننده برای کولر گازی دارد. به این صورت که چنانچه ولتاژی بالاتر از توان کولر گازی به آن وارد شود، فیوز بالا می پرد تا مانع از سوختن موتور کولر گازی شود.
- در اکثر موارد علت بالا زدن دائمی فیوز کولر گازی استفاده از سایز نامتناسب فیوز در این وسیله است.
- چنانچه کولر گازی در زمان روشن شدن صدای زوزه کشیدن می دهد، اما موتور روشن نمی شود، نشان دهنده سوختن یا بالا پریدن فیوز است.
- از جمله دلایل قطع شدن فیوز کولر گازی می توان به وجود مشکل در جعبه تقسیم و برق ساختمان، ایراد در خازن کندانسور کولر گازی، آلودگی فیلترهای هوا، کمبود گاز مبرد، خرابی فن، خرابی کندانسور و بالا بودن عمر کولر گازی اشاره کرد.
- برخی از دلایل بالا پریدن فیوز کولر گازی از جمله کثیفی فیلترهای هوا و آلودگی کندانسور را می توان بدون نیاز به تعمیرکار کولر گازی رفع نمود، اما برخی از علت ها از قبیل کمبود گاز، وجود مشکل در سیستم برق، خرابی خازن و کمپرسور نیاز به تخصص تعمیرکار دارند.
پرسش و پاسخ های متداول
- علت بالا پریدن فیوز برق ساختمان در زمان روشن شدن کولر گازی چیست؟
این مشکل به دلیل آمپر کشیدن زیاد کمپرسور و یا خرابی خازن به وجود می آید.
- فیوز مناسب برای کولر گازی اسپلیت 24000 چیست؟
فیوز 32 C انتخاب مناسبی است.
- علت بالا پریدن فیوز کولر گازی با وجود تعویض آن چیست؟
آمپر کشیدن زیاد کمپرسور، کمبود گاز، خرابی خازن کمپرسور، روان نبودن موتور کمپرسور
منبع : nekbakht.com