ایران جزو کشورهای شاخص علم مهندسی است – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار آنلاین، هوشنگ فلاحتیان شامگاه پنجشنبه در نشست عمومی جامعه اسلامی مهندسان استان اصفهان با اشاره به اینکه تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ شمار فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کشور به ۴۰۰ هزار نفر می‌رسید، اظهار داشت: با گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب اسلامی اکنون ۱۴ میلیون نفر فارغ‌التحصیل دانشگاهی در ایران وجود دارد که ظرفیت بزرگی است و کشورمان از نظر منابع انسانی بسیار غنی است.

وی با بیان اینکه ایران قبل از انقلاب اسلامی در تولید علم در جهان سهمی حدود یک دهم درصد داشت، افزود: کشور اکنون در آستانه تولید ۲ درصد علم در دنیا است و شمار اعضای هیئت‌های علمی آن به ۸۰ هزار نفر می‌رسد.

معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت تصریح کرد: ایران در علم مهندسی جزو شاخص‌ترین کشورهای دنیا است و شمار فارغ‌التحصیلان مهندسی کشور به ۳۹ درصد جمعیت آن تشکیل می‌دهد در حالی که این آمار برای کشورهایی چون روسیه ۳۵ درصد، چین ۳۳ درصد، ژاپن ۱۹ درصد، آمریکا ۱۷ درصد و اندونزی ۱۰ درصد است.

رتبه نخست جهان را در استفاده نکردن از ظرفیت‌های انسانی و معدنی داریم

فلاحتیان با اشاره به اینکه ایران دارای یک درصد جمعیت جهان و هفت درصد ذخایر معدنی دنیا است، اضافه کرد: ایران جزو سه کشور دنیا در ذخایر نفتی است و در عین حال متأسفانه رتبه اول را در زمینه استفاده نکردن از ظرفیت‌های انسانی و منابع طبیعی دارد و باید فکر کنیم که چگونه می‌توان به نفع مردم بیش از پیش از این منابع بهره مند شد.‌

وی گفت: برای بهره‌مندی از این منابع، داشتن امید و نگاه خوش‌بینانه موضوع بسیار مهمی است که اگر این نگاه در بین خواص و نخبگان نباشد جای تأمل دارد زیرا اهدافی که نظام دنبال می‌کند عالی است و مسیری که طی می‌شود بسیار فراز و فرود دارد و باید آستانه تحمل همه بالا باشد.

معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت با بیان اینکه نیاز است با تفکر و برنامه‌ریزی اهداف را دنبال کنیم، ابراز داشت: در این زمینه کارآمدی در مدیریت، برنامه‌ریزی، توجه به نخبگان و علم و دانش، تولید و خلق ثروت و بهبود معیشت مردم باید مورد توجه باشد.

فلاحتیان خاطرنشان کرد: علی رغم اینکه در چهار دهه گذشته باید وابستگی اقتصاد کشور را به نفت و گاز کاهش می‌دادیم اما این وابستگی همچنان وجود دارد و هنوز هم اگر قرار است اتفاقی بیافتد در زیرساخت‌های نفت و گاز و پتروشیمی سرمایه گذاری می‌شود.

وی اظهار داشت: پس از انقلاب اسلامی اگر چه با چالش جنگ تحمیلی مواجه بودیم اما خدماتی که ارائه شده بی نظیر است زیرا ساخت مسکن در چهار دهه گذشته نسبت به قبل انقلاب چهار برابر، توسعه صنایع پتروشیمی ۱۹، خودروسازی هفت برابر، ظرفیت بنادر ۱۲ برابر، تولید سیمان ۹ برابر رشد داشته و تولید فولاد از حدود ۲ میلیون تن در قبل انقلاب به ظرفیت ۴۷ میلیون تن در حال حاضر رسیده است.

معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت با اشاره به اینکه تولید برق نیروگاهی به ۹۰ هزار مگاوات رسیده و پس از انقلاب در عرصه‌های مختلف خودکفایی‌هایی بی نظیر اتفاق افتاده است، گفت: قبل انقلاب کابل‌ها و سیم‌های ضعیف را از خارج از کشور می‌آوردیم در حالی که امروز در حوزه تولید تجهیزات برق آنقدر پیشرفت داشتیم که اگر تعاملات بین المللی را افزایش دهیم، می‌توانیم ۲۰ میلیون دلار در حوزه برق درآمد داشته باشیم.

فلاحتیان با بیان اینکه ایران جزو کشورهایی است که موتور هواپیما می‌سازد و در علوم هوا و فضا پیشرفت کرده، خاطرنشان کرد: جامعه اسلامی مهندسان طی این سال‌ها رشد خوبی داشته است.

وی تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی علی رغم چالش‌ها، کارهای زیادی در این ۴۳ سال انجام داده است و نشان دادیم شعار ما می‌توانیم، بیهوده نیست و ظرفیت ناچیزی از پتانسیل‌ها استفاده شده است و اگر اراده کنیم با ظرفیت علمی که داریم حتماً می‌توانیم.

معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت با اشاره به اینکه ایران در ذخایر تولید نفت جزو چهار کشور اول جهان است، گفت: ۱۵۷ میلیارد بشکه ذخایر شناخته شده و میادینی داریم که قابل توسعه است اما از نظر تولید سه میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه برداشت می‌کنیم در حالی که روسیه ۱۰ میلیون بشکه برداشت می‌کند و ذخایر آن ۱۰۷ میلیارد بشکه است.

فلاحتیان با بیان اینکه ایران با داشتن یک سوم گاز دنیا دومین کشور دارای ذخایر گاز است، افزود: در طول سال ۲۶۵ میلیارد متر مکعب در کشور گاز مصرف می‌شود.‌

ایران جزو کشورهای شاخص علم مهندسی است

وی با اشاره به اینکه کشور ما در عرصه انرژی اولیه سال گذشته با احتساب سه میلیارد و ۱۱۲ بشکه نفت، ۲ میلیارد ۴۸۹ بشکه تولید کرده که یک هزار و ۵۸۸ میلیارد بشکه مصرف شده اگر این میزان ۸۸ بشکه را کاهش دهیم سرمایه گذاری و صرفه جویی است.

فلاحتیان با اشاره به اینکه در سهم خانگی ۵۴۰ بشکه استفاده می‌شود به همین دلیل شاخص مصرف انرژی ما زیاد است، گفت: بررسی آمار کشورها نشان می‌دهد که مصارف انرژی در همه کشورها سیر نزولی داشته و تنها کشوری که کاهش مصرف نداشته، ایران بود که بالاترین شدت انرژی را دارد.‌

وی بر توسعه صنایع با تکنولوژی بالا و دارای ارزش افزوده و حذف صنایع آب بر تاکید کرد و گفت: ارتقای راندمان نیروگاه‌ها، توجه به مبحث ماده ۱۹ در ساختمان‌های جدید و انجام ممیزی آنها و نگاه خوش‌بینانه در بین جامعه نخبگانی ضروری است.

وجود ۹ کمیته تخصصی در جامعه اسلامی مهندسان اصفهان

رسول حامدیان دبیر جامعه اسلامی مهندسان استان اصفهان نیز در این نشست با بیان اینکه در تشکل جامعه اسلامی مهندسان ۳۰ سال است که حرکتی به نسبت پرشتاب در شهر و استان اصفهان حضور داریم و شاهد پستی و بلندی‌های بسیاری در امور بوده‌ایم، اظهار داشت: جامعه اسلامی مهندسان اصفهان سه رویکرد اصلی را در این سه دهه تجربه کرده است.

وی با بیان اینکه نخستین رویکرد هر تشکیلات سیاسی، نیرو سازی است، افزود: افتخار داریم که شمار زیادی از نیروهایی که با ما کار و رشد کردند، توانستند در جاهای مختلف مفید باشند و زمانی‌که کارنامه این تشکل را مرور می‌کنیم، در مقایسه با سایر تشکل‌ها در حد بضاعت کارهای خوبی در این انجمن انجام شده است.

حامدیان رویکرد دوم را حضور سیاسی در رویدادهای مختلف و انتخابات دانست و گفت: در سال‌های اخیر به این نتیجه رسیدیم که باید به جناح تخصصی خود بیشتر به بپردازیم و جایگاه فنی و مهندسی آن را ارتقا دهیم که البته از ابتدای کار هم مورد اهمیت بود.

دبیر جامعه اسلامی مهندسان استان اصفهان خاطرنشان کرد: اکنون در این تشکل ۹ کمیته تخصصی وجود دارد و تلاش کردیم که در مباحث اقتصادی و فنی و مهندسی در جهت دهی فرمایشات رهبر معظم انقلاب در راستای رشد اقتصادی، تولید و کارآفرینی و شرکت‌های دانش بیابان فعالیت بیشتری داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار آنلاین، نشست عمومی جامعه اسلامی مهندسان استان اصفهان پیرامون تبیین پیشرفت‌های فنی مهندسی در نظام اسلامی و ترسیم چشم انداز آینده با تاکید بر موضوع انرژی شامگاه پنجشنبه در آستانه روز مهندس در شرکت برق منطقه‌ای استان اصفهان برگزار شد.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا