بدرقه باشکوه پاپ فرانسیس  – مجله رز

بدرقه باشکوه پاپ فرانسیس  - خبرآنلاین

۱. ارتباط ایران با جهان مسیحیت ارتباطی به درازنای تاریخ مسیحیت است. در اناجیل چهارگانه از حکیمان شرقی یاد می شود که پس از تولد مسیح در فلسطین حضور یافتند که گفته می شود ایرانی بودند در دوران سخت قرون اولیه میلادی که مسیحیان تحت فشار امپراطوری روم قرار داشتند جمعی از ایرانیان مسیحی هم در این شداید احوال حضور داشتند و برخی به شهادت رسیدند که مزارشان در رم است.

هم چنین ایران پناهگاه مسیحیان زجردیده بود که در این اقلیم امان و آرامش یافتند. این رابطه دیرین هم چنان ادامه یافت و روابط حسنه بخش عمیق و پردامنه از روابط اجتماعی مردم ایران با مسیحیان شد و هم چنان ادامه دارد.

۲. واتیکان جایگاه مهم و ارجمندی در میان پیروان ادیان جهان بویژه ادیان ابراهیمی  داشته و دارد. حدود یک میلیارد و دویست  میلیون مسیحی کاتولیک جهان به این کلیسا وابستگی دینی دارند و هزاران دانشگاه خیریه بیمارستان و..در پوشش آن قرار دارند و حدود ۱۷۰ سفارت در جهان دارد.

از سال ۱۹۵۳ تاکنون روابط رسمی حسنه ایران و واتیکان برقرار است 

از سال ۱۳۷۳ گفتگوهای دینی بین ایران با مسئولیت مرکز گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با  واتیکان (شورای پاپی گفتگوهای دینی)  برقرار بوده که دوازدهمین  دوره آن در ابان ماه سال گذشته در رم برگزار شد.

۳. پاپ فقید جایگاه ویژه ای داشتعلاوه بر جایگاه والای پاپی به عنوان شخصیتی متفاوت مطرح بود . او توانست با ساده زیستی ویژه در تمامی وجوه زندگی شخصی سبک جدیدی در سلوک رهبران مذهبی پاپی ایجاد کند.هم چنین با اعتنای ویژه به مستمندان توانست  توصیه های پیامبران الهی را در این زمینه جهانی کند.

بخش مهم دیگری از  رویکردهای پاپ فرانسیس توجه به صلح و مقابله با آتش افروزی هایی بود که در سطح جهان رواج یافته است در این زمینه بویژه در برابر اقدامات رژیم جنگ افروز صهیونیستی مواضعی روشن و صریح داشت .

هم چنین در مراودات بین ادیان کوشش بلیغ  و کم مانندی را نشان داد از گفتگوهای با الازهر تا دیدار در نجف با آیت الله العظمی سیستانی و دیدار با رهبر کلیسای ارتدکس روسیه و.. این همه به او مکانتی می داد که تنها به عنوان یکی از رهبران مهم مذهبی جهان نگاه نشود بلکه  پاپی بود  که توانست از دوره خویش خاطراتی زنده و ماندگار بگذارد.

۴.  حضور هیات ایرانی  به سرپرستی وزیر فرهنگ به نمایندگی از رییس جمهور نشان از همین نگاه  در روابط ایران و مسیحیت روابط ایران و واتیکان و جایگاه پاپ فقید بود.

به نظر می رسد روابط ایران و  واتیکان می تواند دریچه مناسبی برای روابط ایران و جهان باشد و  بایستی در توسعه و تعمیق آن کوشید.

در پایان ضمن تشکر از رییس جمهور محترم و وزارت خارجه در اهتمام به این موضوع لازم می دانم که از تلاش و همکاری سفارت ایران در واتیکان تقدیر و تشکر نمایم. سفیر محترم با تمامی همت در  ایجاد زمینه مناسب و برقراری ارتباطات با مجموعه های گوناگون کوشیدند.

یادآور می شوم که برای حفظ الغیب ایشان نکته ای را بازگو کنم چون به نظرم مورد هجوم ناروا قرار گرفتند این که در محفل یادشده تنها ایشان نبودند که به عکس گرفتن پرداختند بلکه ده ها مقام مسئول در دور وبر من چنین کاری را انجام می دادند و آن هم برای مدت طولانی ظاهراً این بخشی از تفاوت فرهنگی جدید در این گونه مراسم گردیده و به امری متداول تبدیل شده است و به همین دلیل عکس گرفتن ایشان از مراسم که البته نه سلفی بود و نه مکرر بلکه در کمتر از یک دقیقه بود در رسانه های خارجی مورد نقد و هجمه ای قرار نگرفت.

و در پایان تاکید مجدد دارم که نمی توان در مناسبات ایران و جهان به انزوای ایران تن داد و در این میان مناسبات با واتیکان جایگاه ویژه ای دارد که بایستی در رفع موانع کوشید و به بسط مناسبات اقدام کرد.

* این یادداشت در شماره امروز روزنامه اطلاعات منتشر شده است

خروج از نسخه موبایل