تحولات جهانی و منطقهای ایجاب میکند تا کشورهایی که در زمینه برخی مسائل اشتراکات نزدیک دارند، روابط خود را گسترش دهند، کشورهای غربی با ایجاد ائتلافهای گوناگون که مهمترین آن را میتوان ناتو دانست، قدرت افزایی کردهاند.
به گزارش مجله رز، محمد صفری در یادداشتی نوشت:
قدرت افزایی غربیها برای مهار کشورهای مستقل است، کشورهایی که خواهان جهانی چند قطبی و بدون ابر قدرت هستند و میخواهند به دخالتهای دردسرساز آمریکا و اروپا پایان دهند.
غرب همواره با دخالتهایی که در نقاط گوناگون جهان داشته باعث ایجاد درگیری و جنگ شده است به ویژه در منطقه غرب آسیا که جنگهای بزرگ و خانمانسوزی را شکل داده و باعث ویرانی و عقب افتادگی کشورهای منطقه شده است.
در این میان کشورها و جوامع زیادی در دنیا وجود دارد که با سیاستهای آمریکا و اروپا مخالف است.
این کشورها به تنهایی نمیتوانند مقابل سیاستهای غرب موفق عمل کنند و همانگونه که آنها متحده شدهاند، کشورهای مستقل مخالف آمریکا باید دست به تشکیل پیمانها، معاهدهها و از همه مهمتر ائتلافهای بزرگ راهبردی بزنند که همه زمینهها را در بر بگیرد.
ایران، روسیه، چین، ونزوئلا و برخی دیگر از کشورهای همسو، میتوانند و باید در این مسیر گام بردارند و در مقابل تهاجم غرب صف آرایی کنند.
سفر رئیس جمهور ایران به روسیه و دیدار با پوتین رئیس جمهور این کشور و امضای قرارداد ۲۰ ساله همکاریهای راهبردی بین دو کشور گام بزرگی در جهات خنثی کردند سیاستها توطئههای آمریکا غرب علیه کشورهایی است که مخالف سیاستهای آمریکا اروپا است.
اتفاقی که دیروز در مسکو افتاد و این قرارداد که از دولتهای گذشته به دولت چهاردهم رسید و سرانجام امضا شد، یک اتفاق بزرگ و قراردادی سنگین میان دو کشور است، سنگین از آن بابت که هر دو طرف از این پیمان منتفع خواهند شد و بسیاری از تأثیرات تحریمهای آمریکا و اروپا علیه خود را خنثی خواهند کرد.
روسیه و ایران تحت تحریمهای غرب هستند، هر چند سیاست خنثی سازی تحریمها تاکنون جواب داده اما با این وجود درصدی تأثیر گذار است که با قرارداد ۲۰ ساله میان دو کشور میتوان تأثیر آن را به صفر رساند.
هر دو کشور قابلیتهای زیادی دارند، روسیه در زمینه اقتصادی به ویژه در بخش تأمین خوراک دام و طیور میتواند ایران را از دیگر کشورها بینیاز کند، علاوه بر آن در بخشهای دیگر همچون راهآهن و حتی خودروسازی نیز میتواند ورود کند.
ایران نیز نیازهای غذایی به ویژه محصولات کشاورزی، میتوان با صادرات این محصولات روسیه را تأمین کند.
علاوه بر این مسائل، موضوعاتی که در قرارداد قید شده، از قبیل گسترش روابط سیاسی، روابط هستهای، گردشگری و البته نظامی و گسترش آن تهدیدی برای کشورهای غربی و آمریکا خواهد بود.
مناسبات نظامی میان دو کشور ایران روسیه و تبادل تجربیات این بخش مهم میان دو کشور میتواند باعث تولید قدرت برای هر دو کشور شود که خوشایند آمریکا نیست.
شاید برخی تصور کنند که روسیه سابقه خوبی برای ایران ندارد، اما باید به این نکته توجه داشت که روسیه کنونی، روسیه تزاری یا اتحاد جماهیر شوروی نیست، روسیه کنونی سیاست استعماری ندارد، اما آمریکا و اروپا سیاست استعماری دارند و میخواهند خواستههای خود را تحمیل کنند به همین دلیل است که نمیتوان با آنها کنار آمد.
سفر آقای مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان به روسیه و امضای معاهده ۲۰ ساله میان دو کشور در حالی انجام شد که تا دو روز دیگر ترامپ وارد کاخ سفید میشود و بایدن میرود. همزمانی این دو اتفاق پیام روشنی برای آمریکا دارد، آمریکایی که در دوران ریاست جمهوری قبلی ترامپ از برجام خارج شد و به تعهدات خود عمل نکرد.
شاهد تخریب قرارداد ۲۰ ساله ایران و روسیه هستیم، رسانههای غربی سعی دارند آن را بیاهمیت جلوه دهند در حالی که اجرای همه بندهای آن میتواند به رونق اقتصادی هر دو کشور بینجامد.
آمریکا از حذف دلار در مبادلات ایران و روسیه خشمگین است،این اتفاق باعث گسترش دلار زدایی در میان دیگر کشورها نیز خواهد شد و ثابت خواهد کرد که بدون دلار میتوان بهتر و آسانتر به تبادلات اقتصادی پرداخت.
قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین نیز باید نهایی شود. این قرارداد نیز هنوز به نتیجه نهایی نرسیده و هر چه زودتر باید عملیاتی شود. معاهده ایران و روسیه تاریخی است. واکنشهای دشمنان حقانیت آن را اثبات میکند.
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در مجله رز به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
انتهای پیام