خلاقیت برای کودکان پیش دبستانی

کودکان پیش دبستانی :

قبل از بررسی بازی های خلاقانه abacus برای کودکان، بیایید تا یک کودک پیش دبستانی را بررسی کنیم. کودک چه ویژگی هایی باید داشته باشد تا یک کودک پیش دبستانی به حساب بیاید؟ کودکی که 3 یا 4 سال دارد به عنوان یک کودک پیش دبستانی شناخته می شود. پس فرقی ندارد که فرزند شما طبق برنامه به مدرسه می رود یا اینکه در خانه قرار دارد، این بازه سنی نشان دهنده یک کودک اهل پیش دبستانی است.

در این سنی بچه شما دیگر نوزاد نیست. افرادی که اهل پیش دبستانی هستند، تفاوت های زیادی با نوزادان دارند. چرا که آنها در حال توسعه مهارت های مورد نیازی هستند که برای زندگی، مستقل شدن و سایر مراحل زندگی به آنها نیاز دارند. در سال هایی که آنها در پیش دبستانی فعالیت می کنند، این مهارت ها اهمیت زیادی دارند. البته که استفاده از اسباب بازی های فکری می تواند برای بچه ها مزایای زیادی به همراه داشته باشد.

اهمیت بازی های خلاقانه :

دوران پیش دبستانی به علت تاثیر گذاری بر روی بچه ها، از اهمیت زیادی برخوردار است. کودکان در این مرحله به رشد و تکامل عاطفی، اجتماعی و فردی می رسند. هنگامی که یک کودک 3 ساله بتواند با افراد بزرگسالی غیر از پدر و مادرش وقت بگذارند، یاد می گیرد که روابطی بر پایه اعتماد با افراد بزرگسال ایجاد کند. پیش دبستانی اولین تجربه برای کودک در یک محیط ساختار یافته به حساب می آید. بچه ها در این مرحله اهمیت به اشتراک گذاری، یاد گیری و تجربه های جدید را درک می کنند و می توان به آنها یاد داد چرتکه چیست؟ و چگونه می توانند با آن کار کنند .

کودک در خانه یاد می گیرد که چگونه صحبت کند ولی، در یک پیش دبستانی کودک مهارت های صحبت خود را تقویت می کند. چرا که در یک پیش دبستانی کودکان مدام در معرض دیگر کودکان و مربی ها و معلمان بوده و با آنها صحبت می کنند. در نتیجه، مهارت های ارتباطی آنها تا حد بسیار زیاد و قابل توجهی تقویت می شود. استفاده از داستان، نقش آفرینی و صحبت با دیگر کودکان به بچه ها کمک می کند تا دایره لغات خود را گسترش دهند. در این محیط بچه ها نه تنها خود را کشف می کنند، بلکه می توانند اصلی ترین مهارت های فیزیکی را به خوبی توسعه دهند. فعالیت هایی همچون دویدن، کوه نوردی، هنر و ساخت کار دستی در این بازه سنی به بچه ها آموخته می شود.

تفکر نمادین یکی از مهم ترین انواع رشد شناختی به حساب می آید که در پیش دبستانی ها رخ می دهد. تفکر نمادین می تواند نشان دهنده اعمال و رویداد های ذهنی باشد. بچه ها با بازی کردن، صحبت کردن در مورد اشیا و خیال پردازی می توانند این مدل از تفکر را تا حد بسیار زیاد و قابل توجهی گسترش دهند.

اکثر نظریه پردازانی که در زمینه رشد کودک فعالیت می کنند، بر روی اهمیت رشد اجتماعی، رفتاری و شناختی در سال های اولیه پیش دبستانی و دبستان تاکید کرده اند. در این زمینه تحقیق های خیلی زیادی انجام شده و نتایج جالبی هم به دست آمده است. هنگامی که تجربه اولیه مثبت، سازگار و سالم و حمایت کننده در کودک ایجاد شود، آنها آمادگی یاد گیری بالا تری را پیدا می کنند. در نتیجه این مسئله به شدت پر اهمیت است. کودکی که لذت یادگیری، کشف و انجام موفقیت آمیز وظایف مناسب سن را در سنین پایین تجربه می کند، احتمالاً بعداً در زندگی از مدرسه لذت می برد و از نظر تحصیلی نیز بهتر عمل می کند.

7 ایده بازی های خلاقانه برای کودکان در خانه :

بازی های خلاقانه برای کودک در خانه باید به خوبی و با دقت انتخاب شوند. چرا که آنها بر روی رشد ذهنی و فکری کودکان تاثیر گذار هستند. شما باید از بازی هایی استفاده کنید که ذهن را درگیر کرده و کودک را از نظر فکری و ذهنی تحریک می کند. این فعالیت ها بر روی رشد کودکان تاثیر گذار هستند.  در نتیجه، والدین باید بازی های مناسب کودکان را با دقت انتخاب کنند. در ادامه برخی از فعالیت های مهم برای کودکان آورده شده اند.

برش بزن و بچسبان

استفاده از قیچی یک فعالیت مهم است که کودکان برای یاد گیری آن به زمان نیاز دارند. این بازی می تواند خلاقیت کودکان را تحریک کند و باعث شود تا آنها آثار زیبایی را تولید کنند.

موارد مورد نیاز:

  • قیچی
  • کاغذ رنگی با شکل های مشخص شده
  • چسب
  • کاغذ نقاشی

نحوه بازی:

  • کودک را تشویق کنید تا اشکال از پیش تعیین شده روی کاغذ رنگی را برش دهد.
  • می توانید با اشکال ساده شروع کنید و زمانی که فرزندتان متوجه شد آنها را پیچیده کنید.
  • به او اجازه دهید برش ها را روی کاغذ طراحی بچسباند تا یک اثر هنری خلق کند.

بازی کودک با استیکر

این مورد از بازی های خلاقانه می تواند برای رشد ذهنی کودک خوب باشد. استیکر ها یکی از زیبا ترین جنبه دوران بچگی به حساب می آیند. آنها بر روی ذهن فرزند شما تاثیرات مثبتی دارند. برچسب ها می توانند مهارت های اجتماعی را تقویت کنند. چرا که کودک باید به کندن آنها بدون آسیب به بدنه تمرکز داشته باشد.

موارد مورد نیاز:

نحوه بازی:

  • یک دسته برچسب به فرزندتان بدهید و او را تشویق کنید تا آنها را کنده و به شکلی که دوست دارد در کتاب یا کاغذ نقاشی بچسباند.
  • این به ایجاد خلاقیت کمک می کند، و مطمئنا اثر هنری ایجاد برای سال ها ماندگار خواهد بود.

نقاشی با نمک

این مورد از بازی های خلاقانه بر روی ذهن بچه ها تاثیرات زیادی دارد. نقاشی با استفاده از نمک یک بازی مورد علاقه بچه ها به حساب می آید که می تواند بر روی خلاقیت هم تاثیر گذار باشد. نقاشی می تواند پتانسیل واقعی هنر را در بچه ها ایجاد کند.

موارد مورد نیاز:

  • نمک اپسوم
  • رنگ خوراکی در رنگهای متنوع
  • چسب
  • کاغذ نقاشی
  • مداد

نحوه بازی:

درون یک بشقاب کاغذی، چند قطره رنگ خوراکی بریزید و روی آن را با نام بپوشانید و خوب مخلوط کنید. این روند را برای همه رنگ های مورد نیاز تکرار کنید. به فرزند خود اجازه دهید تا شکل ها و الگو های مورد نظرش را طراحی کند. شما باید به او کمک کنید تا روی طرح ها چسب بزند و نمک رنگی را بر روی قسمت های علامت گذاری شده بریزد. در نهایت شما باید صبر کنید تا رنگ خشک شود.

بازی خلاقانه طراحی با گواش

این مورد از بازی های خلاقانه فقط مربوط به کودکان نبوده و می تواند افراد زیادی را به خود درگیر کند. شما باید کودک خود را تشویق کنید تا شکل های مختلفی را بر روی بوم طراحی کند و آنها را پر کند.

موارد مورد نیاز:

  • پاستیل های روغنی
  • کاغذ نقاشی
  • روغن بچه
  • تکه های پنبه

نحوه بازی:

برای شرکت در این مورد از بازی های خلاقانه، شما باید به فرزند خود اجازه دهید تا شکل های مختلفی را با پاستیل های روغنی طراحی کند. شما باید درون شکل را پر کنید. برای ایجاد یک اثر هنری زیبا و شبیه به یک نقاشی واقعی، شما باید مقداری روغن بچه به فرزندتان بدهید و به او کمک کنید تا روغن را با یک تکه پنبه به نقاشی ها بمالد. این مسئله می تواند باعث شود تا نقاشی بهتر و زیبا تر شود.

راه رفتن روی نوار تعادل

با استفاده از یک رول نقاشی، یک تیر تعادل نواری را بر روی زمین ایجاد کنید تا کودکتان بتواند با آن راه برود. این بازی برای قدرت مرکزی و تمرین تعادل عالی است. شما می توانید آنها را وادار کنید تا در هنگام بازی مکث کنند. پک خلاقیت و نخبه پروری My Maths مای مث برنامه آموزشی جامعی است که برای کودکان 3 تا 12 سال طراحی شده است. هدف این برنامه، تقویت مهارت های مختلف کودکان در زمینه های مختلف از جمله ریاضی، علوم، خلاقیت، هوش و حل مسئله می باشد.

 

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا