جلسه اول ارتودنسی چقدر طول میکشد؟

جلسه اول ارتودنسی چقدر طول می کشد و چگونه است؟

مشاوره و ارزیابی اولیه در اولین جلسه ارتودنسی انجام می شود. این جلسه معمولا یک ساعت تا یک ساعت و نیم طول می کشد. در جلسه اول ارتودنسی، بیمار با متخصص ارتودنسی در تهران آشنا شده و اطلاعات و مراحل درمان را متوجه می شود. همچنین بیمار می تواند سوالات خود را مطرح کند.

در جلسه اول ارتودنسی، دندانپزشک با توجه به سوابق پزشکی بیمار و عکس های opg (رادیوگرافی کل دندان ها) و سفالومتری (عکس فک)، برنامه درمانی مناسب را برای بیمار تعیین می کند. اگر این عکس ها را ندارید احتمالا اولین کار در جلسه اول ارتودنسی، تهیه این عکس هاست. توصیه می‌ شود که در این جلسه با دقت به توضیحات ارتودنتیست گوش دهید و سوالات خود را در مورد فرآیند درمان، هزینه ها، و انتظاراتتان مطرح کنید.

جلسه اول ارتودنسی چگونه است؟

کارهایی که در جلسه اول ارتودنسی انجام می شود شامل این موارد است:

  • معرفی و مشاوره
  • معاینه فیزیکی
  • تصویربرداری و بررسی عکس دهان و دندان ها
  • گرفتن مدل (احتمالا)
  • برنامه درمانی
  • پاسخ به سوالات بیمار

در ابتدای اولین جلسه ارتودنسی دندانپزشک متخصص ارتودنسی، خود را به شما معرفی می‌ کند و برای شناخت و ایجاد ارتباط موثر با شما، از شما سوالاتی درباره سابقه دندانپزشکی، درمان‌ های قبلی، علائم و مشکلات فعلی می‌ پرسد.

اهداف و انتظارات خود از فرآیند ارتودنسی را در جلسه اول ارتودنسی بیان کنید. برخی افراد از انجام ارتودنسی به دنبال اصلاح طرح لبخند خود و زیبایی هستند. برخی ممکن است مشکلات تنفسی ناشی از ناهنجاری های فک و دهان داشته باشند و با انجام ارتودنسی به دنبال درمان این مشکلات باشند. مشکلاتی در جویدن غذا و خوردن آن ممکن است دلیل دیگری برای انجام ارتودنسی باشد. اهداف و انتظارات هر بیمار متفاوت است. بنابراین بهتر است راجع به آن با ارتودنتیست خود صحبت کنید.

پس از انجام معارفه و مکالمات اولیه بین ارتودنتیست و بیمار، نیاز به تکمیل مدارک پزشکی بیمار است. برای این کار ارتودنتیست یک عکس opg و یک عکس  سفالومتری از بیمار می خواهد. عکس opg یک عکس رادیوگرافی است که موقعیت دندان ها، میزان پوسیدگی دندان ها، مشکلات لثه و ساختار فک را به خوبی نشان می دهد.

عکس سفالومتری، نیز یک تصویر رادیوگرافی است که از نیمرخ سر گرفته می شود. با تصویر سفالومتری، می‌توان اندازه‌گیری دقیقی از نسبت‌ های ساختاری صورت و فک‌ ها انجام داد. این اندازه‌گیری‌، شامل طول فک‌ ها، ارتفاع و عرض صورت، نسبت بین فک‌ ها و جمجمه است.

با بررسی تصاویر بدست آمده ارتودنتیست مشخص می کند که قبل از ارتودنسی پوسیدگی دندان ها به طور کامل درمان شود و هم چنین دندان عقل نهفته در صورت نیاز کشیده شود.

در جلسه اول ارتودنسی، ارتودنتیست با بررسی اطلاعات بدست آمده و تصاویر تشخیصی، نیاز به ارتودنسی را تعیین می کند و یک برنامه ریزی برای درمان به بیمار ارائه می دهد. این برنامه درمانی شامل نوع ارتودنسی (ثابت یا متحرک)، طول مدت درمان، فرایند قرارگیری تجهیزات ارتودنسی، تعداد و همچنین نوع و ترتیب تغییراتی است که باید در تراز و ترتیب دندان‌ ها و فک‌ ها ایجاد شود.

همچنین ارتودنتیست با بیمار در مورد هرگونه عوارض جانبی احتمالی یا مشکلات مرتبط با درمان ارتودنسی صحبت می‌ کند. این عوارض شامل عدم تحمل تجهیزات ارتودنسی، تهوع، درد مفاصل فک، تغییر در گفتار و آسیب به لثه و دندان‌ ها می‌ شود.

در اولین جلسه ارتودنسی دندان، ارتودنتیست به سوالات و ابهامات بیمار درباره فرآیند درمان توضیح می دهد. همچنین درباره ی محدودیت های بیمار برای خوردن و خوابیدن و نکات بهداشتی لثه و دندان ها توضیحاتی ارائه می دهد.

در پایان جلسه اول، ارتودنتیست برنامه‌ریزی جلسات بعدی را با بیمار هماهنگ می‌ کند.

جلسه اول ارتودنسی چقدر طول می کشد؟

زمانبندی اولین جلسه ارتودنسی دندان می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی باشد:

  • اگر مشکلات دندان و فک بیمار پیچیده باشد، نیاز به تشخیص دقیق و بررسی جامع دارد. این فاکتور می تواند زمان لازم برای جلسه اول ارتودنسی را افزایش دهد.
  • در برخی موارد، بیماران نیازهای خاصی دارند. در نتیجه زمان بیشتری برای توضیحات و بررسی‌ های اولیه لازم می شود. بیماران با نیازهای ویژه شامل بیماران کودک، بیماران بزرگسال با مشکلات فک جدی، یا بیماران با مشکلات خاص به طور کل می شود.

ارتودنتیست نیاز دارد تا به بررسی دقیقی از وضعیت دندان‌ ها، فک و صورت در اولین جلسه ارتودنسی بپردازد. پس از ارزیابی اولیه، ارتودنتیست بر اساس مشاهدات و تحلیل‌ های انجام شده، تشخیصی مطابق با نیازهای بیمار ارائه می دهد. در نهایت نیز ارتودنتیست برنامه درمانی را برای بیمار توضیح می‌ دهد. مدت زمان لازم برای اولین جلسه ارتودنسی معمولا بین ٣٠ تا ٦٠ دقیقه است و گاهی تا ٩٠ دقیقه هم می تواند طول بکشد. البته بعضی دندانپزشکان بعضی کارهای لازم را به جلسات بعد موکول می کنند که در این صورت جلسه اول حداقل ١٥ دقیقه طول می کشد.

اقدامات اولیه جهت درمان ارتودنسی چیست؟

جهت اصلاح طرح لبخند با ارتودنسی، باید یک سری مراحل مهم را طی نمایید. از جمله نکات مهم در این رابطه عبارتند از:

اقدامات قبل از درمان

اولین قدم برای دریافت ارتودنسی، مراجعه به دندانپزشک است. برای این کار نیاز است که تمام مشکلات دندانی شما رفع شوند. اگر نظر ارتودنتیست بر کشیدن دندان یا رفع مشکلات پریودنتال باشد باید قبل از دریافت ، باید اقدامات لازم را در این رابطه انجام دهید.

مشاوره

قبل از انجام ارتودنسی به عکس های رادیولوژی نیاز است. تمام مشکلات دندانی با تصاویر ایکس ری توسط ارتودنتیست مورد بررسی قرار می گیرند. در برخی موارد نیاز است که از اسپیسرهای ارتودنسی جهت ایجاد فاصله بین دندان ها استفاده شود. به اسپیسرهای ارتودنسی، فضانگهدار نیز گفته می شود.

زمانی که فاصله بین دندان ها خیلی کم باشد، استفاده از این فضا نگهدارها می تواند شرایط را جهت دریافت ارتودنسی فراهم کند. فرقی نمی کند که دندانپزشک از چه نوع ارتودنسی برای دندان های شما استفاده می کند. قبل از دریافت ، نیاز است که از دندان های شما، قالب گرفته شود. قالب گیری ارتودنسی، یکی از مهمترین مراحلی است که نیاز است قبل از دریافت  انجام شود.

اولین جلسه نصب ارتودنسی

قبل از انجام ارتودنسی مسواک زدن و نخ دندان فراموش نشود زیرا نیاز است که دندان هایتان به طور کامل تمیز شوند. بعد از انجام این کار، ارتودنتیست از براکت ها ی ارتودنسی که نوعی وسایل سرامیکی یا فلزی خاصی هستند جهت چسباندن بر روی دندان ها، استفاده می کند. این فرایند ممکن است حدود دو ساعت طول بکشد. فرایند نصب ارتودنسی برای بسیاری از بیماران، دردآور نمی باشد. به طور کلی، مراحل نصب ارتودنسی به صورت زیر است:

    آماده‌سازی دندان‌ها از جمله تمیزکاری و پولیش کردن آنها در صورت لزوم

    نصب براکت با استفاده از چسب مخصوص بر روی سطح دندان

    نصب سیم های ارتودنسی بر روی براکت ها به منظور جلوگیری از جابجایی و تغییر شکل دندان ها

    استفاده از بندها به منظور نگه داشتن سیم های ارتودنسی بر روی براکت ها (این مرحله با کمی درد همراه است. در صورت احساس درد شدید حتما به دندانپزشک معالج خود اطلاع دهید.)

قرارهای بعدی شما

پس از نصب  ‌های دندانی، نیاز است که جهت تنظیم دوره ای به دندانپزشک معالج مراجعه نمایید. این نوع ویزیت‌ ها باید به طور دوره‌ای و در فواصل زمانی 4 الی 8 هفته یک بار انجام شوند. هدف اصلی در این رابطه، نظارت بر پیشرفت درمان و تنظیم سیم‌های  است.

در هر جلسه ویزیت، ‌های دندانی شما بررسی و در صورت نیاز از ‌های محکم تری استفاده می شود. در صورت نیاز می توان از ‌های کش رنگی هم استفاده نمود. البته باید در نظر داشته باشید که با هر بار شکستن براکت ها و تعویض آنها، طول دوره درمان بیشتر خواهد شد.

آخرین قرار شما

پس از تکمیل مرحله درمان، ‌ها به طور کامل از دندان ها جدا می‌شوند. متخصص ارتودنسی به منظور حفظ زیبایی دندان ‌های بیمار جهت پولیش کردن آنها اقدام می کند. به منظور حفظ نتیجه درمان، بهتر است که از یک پلاک نگهدارنده یا ریتینر به مدت طولانی استفاده ‌شود. مراجعه به دندانپزشک به صورت دوره ای جهت بررسی و تنظیم پلاک نگهدارنده ضروری می باشد. در صورت بروز هرگونه مشکل از جمله شکستگی ریتینر یا سایر موارد، نیاز است که به دندانپزشک معالج خود مراجعه نمایید.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا