معرفی پمپ گراند فوس
شرکت پمپ گراندفوس (Grundfos) یک شرکت تولیدکننده پمپ دانمارکی است که در سال ۱۹۴۵ تاسیس شد . شرکت پمپ گراندفوس با تولید سالانه بیش از ۱۶ میلیون پمپ به یکی از پیشگامان در عرصه تولید پمپ در جهان تبدیل شده است. برند پمپ آب گراندفوس یکی از محبوب ترین برندهای پمپ آب در ایران می باشد. این سری از پمپ ها در دو نوع تک فاز و سه فاز برای مصارف مختلف خانگی و صنعتی تولید و عرضه می شوند. فروشگاه گرانفارس با سالها تجربه درخشان در فروش، تعمیر پمپ طبقاتی گراندفوس آماده خدمت رسانی به شما خواهد بود.
خرابی ها و عوامل آنها در پمپ های ورتیکال فشار قوی گراند فوس
. ساییدگی ایمپلر ها داخل هوزینگ یا طبقه پمپ که موجب خوردگی شافت و ایمپلر می شود
. خرابی بوش های استیل روی محور پمپ و بوش های ذغالی
. عدم کوپل و الاین مناسب پمپ و الکتروموتور که موجب نشست ایمپلیرها داخل کاسه پمپ خواهد شد
. خرابی سیل مکانیکال که موجب نشتی و کاهش فشار پمپ می شود
. خوردگی و فرسودگی قطعات پمپ در صورت پمپاژ مواد خورنده
. خرابی وایندینگ یا سوختگی سیم پیچ الکتروموتور
. خرابی بیرینگ های موتور و درپوش های سر و ته
. پارگی گزگت ها و اورینگ های پمپ و نشتی و افت فشار
. گیرافتادن آشغال و متریال سخت بدلیل عدم فیلتراسیون آب در قسمت ساکشن پمپ ، که باعث قفل شدن و یا چامپ شدن پمپ خواهد شد
. عدم سرویس بموقع که منجر به خرابی های مکانیکال و الکتریکال می شود
. بالا رفتن دمای موتور بدلیل لود زیاد و یا ساییدگی های داخل پمپ که با ادامه این روند الکتروموتور آسیب خواهد دید
. شل بودن اتصالات موتور و ورود جسم خارجی به داخل ترمینال موتور که موجب آرک در این قسمت می شود
. افت فشار پمپ بنا به دلایلی مانند ورود هوا و عدم خروج آن
پمپ طبقاتی چیست؟
پمپهای طبقاتی به شکل یک یا چند طبقه با تعداد پروانه مشخص هستند. این محصول به پمپ فشار قوی نیز مشهور است و در بازار معرفی میشود. پمپهای ایستاده و طبقاتی متشکل از یک محور واحد هستند که محور اصلی آن (شفت اصلی پمپ)، پروانهها و کاسهها یا دیفیوزرها در یک محور واحد آن قرار گرفته است.
با ورود سیال (مانند آب) به درون پروانه و دیفیوزر پروانه در مخزن پمپ، افزایش فشار ایجاد میشود. با پیشروی سیال و ورود به پروانه سطح بالایی، افزایش فشار در پمپ رخ خواهد داد و در عین واحد سیال به سمت خروجی پمپ نیز هدایت میشود. اما نکته اصلی در این پمپها عدم تغییرات در دبی پمپ است و در ضمن دور الکتروموتور در پمپ طبقاتی نیز ثابت است. به دلیل اینکه این پمپ دارای یک سیستم پیچیده است، حتما برای تعمیر پمپ ایستاده به یک فرد متخصص یا نمایندگی معتبر مراجعه کنید. در این بین یک مجموعه با سابقه درخشان برای تعمیر پمپ آبرسانی و ایستاده، فروشگاه گرانفارس است.
انواع الکتروپمپ طبقاتی + قیمت پمپ
الکتروپمپ طبقاتی اکثرا به شکل پمپ طبقاتی عمودی و افقی به صورت صنعتی تولید و ارائه میشود. در مدل عمودی آن که به پمپ طبقاتی ایستاده هم معروف است، با توجه به اشغال کم فضا و فشرده بودن در مکانهای با محدودیت کاربرد بیشتری نسبت به الکتروپمپ طبقاتی افقی دارد. اما الکتروپمپ طبقاتی افقی نیز در مکانهایی که محدودیت ارتفاع دارند؛ بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. هر کدام از مدل افقی و عمودی قادر هستند در بوستر پمپ آبرسانی مورد استفاده واقع شوند.
مشخصات فنی پمپ طبقاتی عمودی
پمپ طبقاتی ایستاده محصولی است که به صورت عمودی و پرتابل نصب میشود و فضای کمی را اشغال میکند. همان طور که مشاهده میکنید از یک الکتروموتور و مجموعه پمپ که شامل پروانهها، دیفیوزرها، اتصالات ورودی و خروجی تشکیل شده است. با ورود سیال به داخل آن و پس از عبور از پروانه افزایش فشار حاصل میشود.
مزایا و ویژگی پمپ طبقاتی
از مزایای پمپ طبقاتی (افقی و عمودی) افزایش فشار است که نتیجه آن بهبود عملکرد کل سیستم انتقال سیال است. یکی از مزایای این نوع پمپها میتوان به اشغال فضای کم و صدای پایین آن هنگام کار کردن اشاره کرد. دوره تعمیر پمپ ایستاده و اورهال نمودن این نوع محصول کم است. همچنین باید توجه داشت که سیال نباید دارای ذرات معلق باشد، زیرا که سبب آسیب به پمپ خواهد شد. توصیه میشود پمپ طبقاتی افقی و پمپ طبقاتی عمودی به دلیل فشار بالا، نباید کارکردی خشک و بدون سیال داشته باشد.
مشخصات فنی و تعمیر پمپ ایستاده
پمپ های ایستاده دارای مشخصات فنی منحصر به فردی میباشند که برای تعمیر هم باید از این مشخصهها مطلع باشید. در زیر به برخی از آنها اشاره کردهایم:
- بالا بودن فشار کارکرد آن تا 30 دفعه
- دبی بالای این پمپ، 45 الی 50 متر مکعب بر ساعت
- توان مصرفی پمپ 45 تا 55 کیلووات
- سایز ورودی و خروجی منعطف از 1 تا 3 اینچ
- بدنه پمپ از جنس استیل و چدن
- استفاده از متریال استیل و چدن در پروانه پمپ
- استفاده شفت پمپ از جنس استیل
- بوش از جنس سرامیک برای کنترل میزان دوران شفت
- دیفیوزرها برای هدایت جریان شعاعی
- پایه از جنس استیل و چدن
کاربرد پمپ طبقاتی در صنعت چیست؟
پمپ طبقاتی عمودی و افقی به صورت معمول در صنایعی استفاده میشود که احتیاج به فشار بالا سیال برای عبور یا جابجایی آن دارد که از پرکاربردترین آنها برای آب است. میتوان کاربرد پمپ ایستاده را در صنایع مختلف به دستههای زیر تقسیم کرد:
- صنایع آب شیرین کننده بزرگ
- صنایع تصفیه آب
- تغذیه دیگهای بخار صنعتی و بویلرها
- صنایع مرتبط با سیستمهای ترمودینامیکی
- صنایع نفت و گاز به خصوص صنعت پتروشیمی
- تولید اسید و باز به صورت کاملا صنعتی
- برجهای بزرگ و مجتمعهای مسکونی
برندها و مدلهای موجود در پمپ طبقاتی
شرکتهای سازنده الکتروپمپ طبقاتی افقی و عمودی برای انتقال سیالات به محصولی احتیاج دارند که فشار بالایی تولید کنند. این پمپها شامل موارد زیر است:
- پمپ طبقاتی پنتاکس (PENTAX)
- پمپ طبقاتی لوارا (LOWARA)
- پمپ طبقاتی گراندفوس (GRUNDFOS)
- پمپ طبقاتی پمپیران (PUMPIRAN)
- پمپ طبقاتی ابارا (EBARA)
- پمپ طبقاتی KSB
- پمپ طبقاتی دنده ای
- پمپ طبقاتی CNP
- پمپ طبقاتی لئو (LEO)
- پمپ طبقاتی داب (DAB)
- پمپ طبقاتی سائر (SAER)
تعمیر و نگهداری پمپ طبقاتی
از آنجایی که برای خرید پمپ عمودی در حال حاضر باید هزینه زیادی را پرداخت کنید، تعمیر و نگهداری آن از اهمیت بالایی برخوردار است. تعمیر پمپ ایستاده به خصوص نوع عمودی و افقی آن، نیاز به یک متخصص مجرب دارید. باید به داشتن چندین پروانه و درگیری کاسه آن درون شفت دستگاه و هسته اصلی دستگاه توجه داشت. تعمیر پمپ ایستاده و نگهداری از آن بسیار کاری حساس است و عدم بازدید دورهای نمایندگان و استفاده نکردن از خدمات پس از فروش برای تعمیر پمپ ایستاده، خسارات جبران ناپذیری را به شما وارد خواهد کرد.
ممکن است در تعمیر پمپ ایستاده، پروانهها در درون شفت مرکزی به علت عدم بالانس بودن آنها دچار مشکل شده باشند. متاسفانه پس از شروع به کار پمپ سریعا از قسمت مکانیکال سیل آن نشتی رخ میدهد و سبب خرابی در قسمت بوش آن و در اصطلاح عامیانه گشاد کردن کاسه و بوش رخ خواهد داد.