طعم و مزه ای که لواشک های خانگی دارند همیشه متفاوت بوده و می توان گفت حتی آسوده خاطر تر خواهیم بود از بهداشت آن و نحوه درست کردنش، اما متاسفانه ممکنه خیلی از افراد به دلیل شرایط جغرافیایی مرطوبی که دارند و یا نداشتن محیطی برای خشک کردن لواشک نتوانند در خانه لواشک درست کنند، زیرا آب و هوای مرطوب موجب کپک زدن لواشک می شود و نداشتن فضایی مناسب و تمیز هم موجب می شود که از بهداشتی بودن لواشک شک داشته باشیم.
گروه ما به عنوان یکی از بهترین نمایندگی های تعمیر ماکروفر سامسونگ در اصفهان ، قادر به تعمیر انواع برندهای ماکروفر از جمله ال جی، سامسونگ، اسنوا، دوو، جی پلاس، توشیبا، گالانز در کوتاه زمان ممکن و در طی 24 ساعت می باشد. اما ما در این محتوا سعی داریم طرز تهیه لواشک در ماکروفر را برای شما عزیزان شرح دهیم تا به سادگی بتوانید در منزل و در هر شرایط آب و هوایی که هستید لواشک مورد علاقه خود را درست کنید.
تهیه لواشک
- 100 گرم آلو و یا هر نوع میوه دیگری که دوست دارید لواشک آن را درست کنید
- یک پیمانه آب
- نمک به مقدار کافی
در مرحله اول می بایست آلوها را به خوبی شسته و سپس از هسته ها را از آن جدا کنید، چنانچه جدا کردن هسته از آلوها به راحتی انجام نشد می توانید پس از پخته شدن آن را جدا کنید، پس برای این مرحله بعد از شستن تمام آلوها را به قابلمه آبی که از قبل آماده کرده اید اضافه نمایید و اجازه دهید با شعله کم ملایم به آرامی بپزد. مرحله دوم پس از پخته شدن آلوها است، چنانچه آلوها کاملا پخته و له شده اند به آن زمان دهید تا کاملا سرد شود. پس از سرد شدن آلوها می بایست آن را از صافی رد کنید تا بتوانید هسته ها را جدا کنید.
چنانچه به لواشک ترش علاقه دارید فقط هسته ها را جدا کنید و مابقی پوسته آلو را جدا نکنید و مجدد به ظرف لواشک برگردانید. مرحله سوم پس از جدا کردن هسته ریختن مواد درون مخلوط کن است این کار برای یکدست تر شدن لواشک است. در این مرحله لازم است که نمک نیز اضافه شود. در مرحله چهارم مجددا قابلمه را بر روی گاز قرار دهید و شعله را کم کنید، زمان بدید تا آب باقی مانده داخل آن کاملا بخار شود و در تمام مدت سعی کنید آن را هم بزنید که ته نگیرد.
پس از انجام تمام مراحل بالا نوبت به مراحله پنجم می رسد، داخل سینی فر را با استفاده از کاغذ روغنی بپوشانید و بر روی آن کاغذهای نسوز مخصوص فر را قرار دهید، پس از آماده کردن سینی مواد لواشک را به روی پارچه انتقال دهید اما دقت کنید که قطر آن بیشتر از 5 میلی متر نشود. توصیه می شود سینی فر را در طبقه بالای ماکروفر قرار دهید و ماکروفر را بر روی کم ترین دما تنظیم می کنید و 120 الی 180 دقیقه زمان می دهید تا آب لواشک کاملا گرفته شود و سفت و تیره شود.
در مرحله آخر چک کنید که حتما لواشک سفت شده باشد تا بتوان به راحتی ان را از پارچه جدا کرد، چنانچه بخش های کنار لواشک تیره شده اما هنوز سفت نشده است بهتر است سینی لواشک را بیرون آورید 60 الی 120 دقیقه در دمای داخل خانه بگذارید بماند و سپس مجددا داخل ماکروفر با همان دما قرار دهید. با این کار حتما لواشک سفت و یکدست خواهد بود. پس از بیرون آوردن لواشک از داخل فر با استفاده از یک کاتر لواشک را صاف و بر روی سطح آن برش های نواری ایجاد نمایید و از طریق یک لایه کاغذ روغنی آن ها را رول کنید تا لایه های لواشک به یکدیگر نچسبند.
اگر طرز تهیه لواشک در فر را بیاموزید میتوانید به سادگی و با سرعت یک لواشک بهداشتی و خوش طعم در خانه تهیه نمایید. شما میتوانید انواع لواشک از جمله لواشک آلو، لواشک انار و لواشک هلو را در فر درست کنید. با دلگرم همراه شوید. تا همین چند سال پیش که انواع لواشکهای آماده به بازار نیامده بودند، تابستانها پشتبام خانهها پر میشد از سینیهایی که لبریز بود. از مایعهایی به رنگ زرد و قرمز که پس از چند روزی آفتابگرفتن… تا همین چند سال پیش که انواع لواشکهای آماده به بازار نیامده بودند، تابستانها پشتبام خانهها پر میشد از سینیهایی که لبریز بود. از مایعهایی به رنگ زرد و قرمز که پس از چند روزی آفتابگرفتن به لواشک تبدیل میشدند.
هنوز هم خانوادههایی که خوردنیهای خانگی را به هر محصول غیرخانگی ترجیح میدهند، برای کودکان خود و حتی بزرگترها لواشک خانگی درست میکنند. لواشک در واقع نوعی عصاره گرفته شده از میوه هاست که متخصصان تغذیه به آن اکستراکت می گویند و با خشک کردن بهدست می آید. خشک کردن از سادهترین و متداولترین روشهای نگهداری مواد غذایی است که عمری به اندازه تمدن بشر دارد و امروزه در کشورهای مختلف به شکلهای گوناگون از روشهای سنتی تا الگوهای صنعتی انجام می شود.
لواشک خوردنی محبوب بسیاری از کودکان است که انوع بهداشتی آن در مقایسه با سایر هلههولهها چندان مضر نیست. غیر از نمک که برای جلوگیری از فاسد شدن انواع لواشک های صنعتی به مقدار زیاد به آنها اضافه می شود و از معایب این ماده غذایی است ریزمغذی های مفید و برخی ویتامینها در لواشک به میزان خوبی وجود دارد و چون ماده اولیه لواشک انواع میوه هاست بنابر این مصرف آن تا حدی فواید میوه را دارد و به مصرف پفک یا چیپس ترجیح دارد.
از سوی دیگر نداشتن کالری بالا مزیت دیگر لواشک به عنوان یک خوراکی است. این در حالی است که مصرف شیرینی ها و چیپس و مواد مشابه همگی به علت کالری بالا چاقی را به دنبال دارند. البته بهداشتی بودن لواشکها یک موضوع بسیار پراهمیت است. از آن جایی که درتهیه لواشک به صورت غیرکارخانهای باید آن را در فضای آزاد و مقابل نور خورشید قرار داد، باید به بهداشت محیطی که لواشک در آن قرار میگیرد توجه نشان داد.
بسیاری از کدبانوها هنگامی که سینی لواشک را در مقابل نور خورشید قرار میدهند، روی آن یک توری نازک میکشند تا از گزند حشرات و گرد و خاک محیط در امان بماند. اما لواشکهایی که به صورت فلهای تولید شده و معمولا به صورت باز در نزدیکی مدارس و اماکن تفریحی فروخته میشوند به اندازه کافی بهداشتی نیستند. امروزه با توجه به توسعه صنایع غذایی روشهای تهیه لواشک هم تحول یافته و نمونه های نوین این محصول با نظارت بهداشتی کافی تولید می شود .