دکل های مهاری سازه ای سبک به وسیله سیمهای مهاری فولادی مهار می گردد. در ادامه به بررسی مشخصات دکل مهاری خواهیم پرداخت…
دکل های مهاری چیست؟
دکل های مهاری سازه ای سبک به وسیله سیمهای مهاری فولادی مهار می گردد. این سازه ساخته شده از لوله و میلگرد می باشد و در مکانهایی که نیاز به ارتفاع برای برقراری ارتباط با دید مستقیم دارند بسیار مناسب است. شرکت های تولیدی دکل مهاری زیادی وجود دارند اما پیشنهاد ما به شما همپادکل است چرا که هم کیفیت بالایی در طراحی و ساخت دکل ها دارند و هم قیمت نصب دکل مهاری آنها از سایر شرکت ها پایینتر است.
اجزای دکل های مهاری
دکل های مهاری از اجزای زیر تشکیل شده است :
- بیس پلیت
- سیم مهار فولادی
- پیچ و مهره
- صفحه تعادل
- مهارکش فولادی
- کلمپس فولادی
- گوشواره
- انکرراد
- انکربولت
جهت سیستم روشنایی دکل از چراغ LED سولار چشمک زن با یک سال گارانتی تعویض استفاده می شود. جهت اجرای سیستم ارتینگ, میله مسی 16 و سیم مسی 16 و بست مسی استفاده می شود. اجرای چاه ارت دکل مهاری توسط نیروهای متخصص و با تجربه و در کلاس زیر 2 اهم ,زیر 5 اهم و زیر 7 اهم .
چرا دکل های مهاری؟
دکل مهاری به دلیل وزن کم و سهولت نصب و ارزان قیمت بودن دارای مزایا و کاربردهای زیادی می باشد و در مکانهایی که فضا با امکان زاویه بندی مناسب جهت نصب مهاری ها موجود باشد استفاده میگردد. اغلب در شبکه تلفن همراه جهت نصب آنتن ها و تجهیزات رادیویی ، بی سیم و شبکههای رایانهای مورد استفاده قرار میگیرد.دکلهای مهاری قابلیت نصب بر روی سازه های ساختمانی ،پشت بام منازل و ادارات و سوله های صنعتی را دارند.
در مناطق شهری با نصب دکل بر روی سازه که خود عامل افزایش ارتفاع دکل می گردد مزیت بسیار خوبی جهت نصب آنتن و تجهیزات رادیویی و وایرلس در ارتفاع بالا بدست می آید.این نوع دکلها در صورتی که روی زمین نصب گردند نیاز به فضای زیادی جهت نصب سیم مهارها دارند. به خاطر سبکی وزن، بهای این دکلها کمتر از دکلهای دیگر بوده و نصب آنها ساده و کم هزینه بوده و سرعت نصب آن بسیار بالاست.البته شایان ذکر است که جهت نصب این دکل هاباید فونداسیون مناسبی با در نظر گرفتن ارتفاع دکل و محل نصب آن اجرا گردد.
دکلهای مهاری به دلیل سبکی بیشتر در پشت بامها نصب میشوند و در هر 9 متر (یا 6 متر) به وسیله سیم مهار فولادی از سه جهت با زاویه 120 درجه مهار میشوند.دكل های مهاری از تعدادی سكشن 3 متری كه به صورت نر و ماده بر روی یكدیگر سوار شده و هر سكشن از یک بدنه لوله ای و اتصالات میلگردی که از طریق جوش CO2 بهم متصل شده اند تشکیل شده است .سکشن ها (قطعات 3 متری) بصورت مثلثی شکل بوده و هر سکشن طبق استاندارد دارای 8 ردیف پله جهت افزایش مقاومت و ایستایی دکل و همچنین سهولت برای بالا رفتن از آن طراحی شده است .
مزایای دکل مهاری
دکل های مهاری به دلیل وزن پایین و سبکی وزن مزیت دارد و در مکان هایی که فضا به قدر کافی موجود باشد استفاده می گردد . اغلب در شبکه تلفن همراه ، رادیو و بی سیم و شبکه های رایانه ای مورد استفاده قرار می گیرد . دکل های مهاری قابلیت نصب در پشت بام منازل و ادارات را داشته و علاوه بر اینکه ارتفاع ساختمان به بلندی محل نصب آنتن ها کمک کرده ، در مناطق شهری مزیت فراوان دارد . دکل های مهاری در صورتی که روی زمین نصب گردد نیاز به فضای زیادی جهت نصب سیم مهارها دارد . به خاطر سبکی وزن ، بهای دکل مهاری کمتر از دکل های دیگر بوده و نصب آن ها ساده و کم هزینه است . دکل های مهاری بسته به ابعاد و نوع ساخت به چند دسته تقسیم می شوند .
انواع دکل مهاری
از انواع دکل های مهاری می توان به دکل های سری G اشاره کرد که با انواع G35,G45,G55,G65,G80 تولید می شوند .این دکل ها به صورت سه ضلعی و به صورت سکشن های سه متری که پایه ها از لوله نمره 3 بوده که به وسیله میلگردهای نمره 8 یا 10 به صورت خرپایی به هم متصل می شود . دکل های مهاری با باربری بسیار کم و تنها برای نصب آنتن های بی سیم و یا دیش های کوچک اینترنت استفاده می گردد .
نصب دکل مهاری
دکل های مهاری به دلیل سبکی ، بیشتر در پشت بام ها نصب می شوند و در هر 9 متر و گاهی در هر 6 متر به وسیله سیم مهار از سه جهت با زاویه 120 درجه مهار می شوند . هر سکشن از یک بدنه لوله ای و اتصالات میلگردی که از طریق جوش CO2 به هم متصل شده اند تشکیل شده است . سکشن ها ( قطعات 3 متری ) به صورت مثلثی شکل بوده و هر سکشن طبق استاندارد دارای 8 ردیف پله جهت افزایش مقاومت و ایستایی دکل و همچنین سهولت برای بالا رفتن از آن طراحی شده است . جهت جلوگیری از فرسودگی و زنگ زدگی ، دکل ها دارای پوشش گالوانیزه گرم 90 میکرون هستند .
استاندارد نصب دکل های مهاری
نصب و راه اندازی دکل های مهاری با توجه به استفاده از آنها در اماکن شهری و پر تردد کاری بسیار حساس و دقیق می باشد و بهتر است حتما از کارشناسان فنی و متخصص استفاده شود تا از بروز سقوط دکل و ایجاد خسارات گسترده جلوگیری شود.
در مراحل جوشکاری حتما اطمینان حاصل نمایید تا عصائی های دکل حتما به تیرآهن مناسب جوش داده شوند.
برای دکل های بیش از 3 سکشن پایه اصلی را در مکان مناسب قرار داده و جوش دهید.
حتما از چند نقطه جوش استفاده کنید و در طی کار اتصالات جوشکاری شده تست شود و از ضد زنگ استفاده کنید.
با توجه به متراژ دکل از مهارکش مناسب استفاده کنید واز هلالی برای جلوگیری از ساییدگی سیم بکسل استفاده کنید.
از سیم بکسل خشک استفاده کنید انعطاف کمتر به ایستادگی و ثبات دکل کمک می کند البته در نظر داشته باشید در حد چند سانتیمتر امکان انعطاف برای آن در نظر بگیرید تا دکل زیر فشار شدید نباشد. به میزان هر دو سکشن می بایست از یک سری کابل مهاری استفاده کنید.
شرایط استفاده از دکل های مهاری
اصولا از دکل مهاری در مواردی استفاده می شود که می بایست رادیوها یا تجهیزات مخابراتی در ارتفاع خاصی قرار بگیرند و موانعی که در جلوی دید آنها می باشد را رد کنند یا نیاز است چندین تجهیز بر روی یک نقطه قرار بگیرند.
فونداسیون دکل مهاری
در ارتفاع کم و متوسط به ترتیب می توان از سینی آهنی یا تیرآهن استفاده کنید و در ارتفاع بیش از 5 سکشن استفاده از فونداسیون بتنی پیشنهاد می شود. از سینی آهنی یا تیرآهن اکثرا بر روی سقف استفاده می شود و پیشنهاد می شود دکل در مکانی که از استحکام لازم برخوردار است قرار گیرد.