مضررات رانندگی با لاستیک پنچر

احتمالا شما در خیابان ها ویا جاده ها دیده اید که یک خودرو یکی از لاستیک هایش پنچر شده است و بدون این که این لاستیک را عوض نکرده باشد، به مسیر خودش ادامه می دهد. در این مقاله می خواهیم باهم بررسی کنیم که انجام این کار چه خسارتی به خودروی شما وارد می کند و باهم دلایل اینکه، چرا اصلا نباید با لاستیک پنچر حرکت کنید را باهم بررسی کنیم.

نشانه ها و علائم پنچر شدن لاستیک :

در ابتدای این مقاله با هم نشانه های و علائم پنجر شدن لاستیک ها را به شما معرفی می کنیم و در نهایت تاثیر و خسارت هایی که به خودرویی که با لاستیک پنجر حرکت می کند وارد می شود را با هم بررسی می کنیم.

لرزش لاستیک ها :

یکی از ساده ترین و مشهود ترین نشانه های پنچر شدن لاستیک ها، لرزش لاستیک ها و همینطور شنیدن صدای کشیده شدن لاستیک روی سطح زمین و آسفالت جاده است. در این مواقع فرمان خودرو کمی منحرف می شود و کنترل ماشین سخت می شود.

لغزش و انحراف خودرو به سمت چپ و راست :

فرض کنید شما مثل همیشه در حال رانندگی هستید ولی ناگهان بدون دلیل خاصی خودرو شما منحرف می شود ویا ماشین نسبت به گذشته بسیار می لغزد. وقتی که شما در چنین شرایطی قرار می گیرید احتمالا لاستیک خودروی شما پنچر شده است. در این مواقع سعی کنید در یک جای مناسب پارک کنید و لاستیک ها را بررسی کنید.

سفت شدن فرمان :

یکی دیگر از علائم و نشانه های پنچر شدن لاستیک ها، سفت شدن ناگهانی فرمان و همینطور سخت شدن کنترل کردن خودرو است. در این مواقع نیز بهتر است شرایط لاستیک های خودروتان را چک کنید.

نکته حائز اهمیت این است که در صورتی که توانایی پنچرگیری ندارید میتوانید از خدمات پنچرگیری سیار همدان استفاده کنید. در ادامه، خسارات ناشی از حرکت خودرو با لاستیک پنچر را باهم بررسی می کنیم.

خسارات ناشی از حرکت خودرو با لاستیک پنچر :

بسیاری از راننده ها وقتی لاستیک خودرو شان پنچر می شود، ترجیح می دهند با همان لاستیک به مسیرشان ادامه دهند تا به یک تعمیرگاه ویا یک آپاراتی برسند. اما نکته ی مهمی که باید به آن توجه کنید این است که خسارتی که از طریق این کار به شما وارد می شود خیلی بیشتر از چیزی است که فکر می کنید. الان برخی از صدماتی و آسیب هایی که این کار به خودرو و لاستیک شما وارد می کند را با هم بررسی می کنیم :

  • تقریبا مهمترین آسیبی که به خود لاستیک وارد می شود، آسیب رسیدن به آج های درون لاستیک است. این آسیب می تواند تا حدی باشد که دیگر نتوانید لاستیک را تعمیر کنید و مجبور شوید کلا لاستیک را تعویض کنید و یک لاستیک جدید بخرید. برعکس، اگر شما در همان لحظات اولیه لاستیکی که پنچر شده است را تعویض کنید، به احتمال بسیار زیاد، در زمان خیلی کوتاهی لاستیک شما پنچرگیری می شود و آسیب بسیار کمی به آن وارد می شود.
  • وقتی که شما با لاستیک پنچر به مسیرتان ادامه می دهید، قسمت دیگری از خودرو که آسیب می بیند رینگ های خودرو است. این آسیب می تواند تا حدی جدی باشد که حتی رینگ شما تغییر شکل دهد و خمیده شود.
  • قسمت دیگری که با این کار درگیر می شود بلبرینگ ها و سیستم تعلیق خودرو است. با توجه به لرزش های زیادی که لاستیک پنچر ایجاد می کند، در صورتی که این لرزش ها ادامه داشته باشد به کمک فنر ها و بلبرینگ ها آسیب جدی می رسد و هزینه های زیادی برای شما خواهد داشت.
  • آخرین و شاید جدی ترین آسیبی که به شما و خودروتان می تواند وارد شود و شما را تهدید می کند، ترکیدن لاستیک است. حتما باید این موضوع را جدی بگیرید!!

حرکت با لاستیک پنچر یکی از اشتباهات رایج در میان عده‌ای از مردم است که گمان می‌کنند انجام دادن این کار و رساندن خود به یک تعمیرگاه در این شرایط بهترین ایده است و یا  این سوال براتان پیش بیاید که چرا نباید با تایرهای پنچرشده به حرکت خود ادامه دهم ؟

به یاد داشته باشید پنچری لاستیک در یک چشم به هم زدن بدتر و بدتر می شود و ممکن است عواقب زیادی را در برداشته باشد. در اینجا ما به شما اتفاقاتی که ممکن است هنگام رانندگی با لاستیک پنچر مواجه شوید را می گوییم و چند نکته برای جلوگیری از آن را با شما اشتراک می‌گذاریم!

ممکن است این سوال که برایتان پیش آمده باشد. پنچر شدن لاستیک ها ممکن است به دلایل زیادی رخ دهد، و اگرچه همیشه نمی توان از آنها جلوگیری کرد، اما می توان با بررسی و چک کردن لاستیک ها احتمال وقوع این حادثه را به حداقل رساند. به فشار باد لاستیک ها و عمق آج توجه ویژه ای داشته باشید و از رانندگی با تایرهایی که از عمر مفیدشان گذشته است خودداری کنید. سایر علل پنچر شدن لاستیک ها مانند شامل سوراخ شدن توسط اجسام خارجی، خطرات جاده‌ای مانند چاله‌ها و جاده‌های ناهموار و … ممکن است همیشه تحت کنترل شما نباشد. فشار داخل لاستیک در بعضی مناطق به دلیل گرمای بیش از حد هوا زمینه پنچری و ترکیدن لاستیک نیز فراهم می شود که نمی توان مانع از آن شد ولی با رعایت نکات ایمنی می توان از بسیاری از آسیب ها جلوگیری کرد.

نشانه ها و علائم پنچر شدن لاستیک

  1. لرزش لاستیک و فرمان خودرو
  2. لغزش و انحراف خودرو به طرفین
  3. سفت شدن فرمان

پاسخ ساده است ، رانندگی با لاستیک پنچر در مسافت های کوتاه امکان پذیر است و بنظر ایمن ترین کار برای دور کردن وسیله نقلیه از ترافیک شلوغ و پر دردسر می باشد. ولی اگر در حال رانندگی در جاده یا خارج شهر حادثه ای برای لاستیک ها رخ داد، سعی کنید مدت زمان رانندگی با آن ها را به حداقل برسانید. چراغ های خطر خود را روشن کنید و از ضربه زدن به ترمزها خودداری کنید و به آرامی وسیله نقلیه خود را به نزدیک ترین و ایمن ترین مکان هدایت کنید. سپس، با حوصله از لوازم یدکی و لاستیک زاپاس برای تعمیر یا تعویض استفاده کنید.

اگر با لاستیک پنچر رانندگی کنید چه اتفاقی می افتد؟

آسیب به تمامی تایرها

پنچر شدن همیشه به معنی خداحافظی با تمامی لاستیک های وسیله نقلیه شما نیست، مگر اینکه برای مدت طولانی با لاستیک های پنچر به رانندگی ادامه دهید.

به طور خلاصه، از رانندگی غیرضروری با لاستیک‌های پنچر شده خودداری کنید، زیرا این امر می‌تواند خطر و آسیب‌های جبران‌ناپذیر به ساختار داخلی و خارجی خودرو و لاستیک‌های شما را افزایش دهد.

رینگ های خم شده یا تاب دار

هنگام رانندگی با لاستیک پنچر، نه تنها به ساختار لاستیک‌های خود آسیب می‌رسانید، بلکه وزن بیشتری را روی لبه‌های رینگ خود متمرکز می‌کنید. از آنجایی که این اجزا برای تماس با سطح جاده درست نشده اند، ممکن است خمیده، تابیده یا برای همیشه آسیب ببینند و در این صورت در حالی که می توانستید فقط به نیاز داشته باشید، با خراب شدن رینگ ها به تعمیرات و یا تعویض پرهزینه تری نیز احتیاج خواهید داشت .

آسیب به وسیله نقلیه

اگر با لاستیک پنچر به رانندگی ادامه دهید ، ممکن است به چندین قطعه ضروری خودرو آسیب بیشتری وارد کنید (مانند خطوط ترمز، قطعات تعلیق، گلگیرها و غیره) و در نتیجه هزینه های تعمیر بالاتر و افزایش نگرانی های ایمنی برای شما، مسافران و سایر رانندگان در جاده نیز بیشتر می شود.

خطرات کلی

لاستیک های شما فقط به گونه ای طراحی نشده اند که وسیله نقلیه شما را به حرکت درآورند. آن‌ها کل وزن خودروی شما را تحمل می‌کنند، جاده را در بر می‌گیرند تا خودروی شما کشش مناسبی در جاده های مختلف داشته باشد و به شما این امکان را می‌دهد به راحتی در پیچ‌ها حرکت کنید، و بسیاری موارد دیگر. هنگامی که این عملکردها به خطر بیفتند، می توانند با محدود کردن توانایی های فرمان و کنترل کلی وسیله نقلیه شما را در خطر جدی در جاده قرار دهند. ​اگر متوجه شدید که یک لاستیک پنچر شده است، با تعمیر یا تعویض فوری آنها در برابر این خطرات هوشیار باشید و از همه مهمتر به فکر خرید لاستیک مناسب خودروی خود باشید زیرا تعویض یا تعمیر لاستیک آسیب دیده شاید در نگاه اول کم هزینه باشد ولی از طرف دیگر باید ایمنی را جدی بگیرید و هر لحظه  منتظر حوادث ناگواری از سوی تایرهای قدیمی خود باشید.

مراقبت مناسب از لاستیک

برای مقابله با پنچر شدن لاستیک ها، بهتر است نکات زیر را به طور منظم اجرا کنید.

  • ترک های سطحی یا برآمدگی جزئی لاستیک را بررسی کنید.
  • مراقب سوراخ یا اجسام خارجی (پیچ، میخ و غیره) باشید.
  • از حمل بارهای سنگین و فراتر از تحمل وزن لاستیک خودرو خودداری کنید.
  • از رانندگی تهاجمی و ترمزهای غیر منتظره خودداری کنید.
  • فشار باد لاستیک ها را بررسی و مناسب نگه دارید.
  • در صورت لزوم تایرهای خود را تعویض کنید.
  • را به طور منظم انجام دهید.

اکنون که می‌دانید وقتی با لاستیک پنچر می‌رانید چه اتفاقاتی ممکن است رخ دهد، بهتر درک می کنید که با پیشگیری و رعایت نکات ایمنی میتوان خطرات ناشی از حوادث را کاهش دهید. خرید مجموعه جدید از لاستیک ها ممکن است برای بسیاری از افراد کار دشواری بنظر بیاید که البته با وجود تنوع برندها و انواع سایز ها و طرح گل های مختلف این مشکل درو از انتظار نیست.

جمع بندی مطالب :

تقربیا برای همه راننده ها پیش آمده است که لاستیک خودروشان پنچر شود. مهمترین کاری که شما باید در این شرایط انجام دهید این است حتما در یک مکان مناسب توقف کنید و تایر را تعویض کنید تا از آسیب های جدی که به شما می توان گفت پنچر شدن می تواند تجربه ترسناکی باشد و یا حتی یکی از بدترین کابوس های رانندگی باشد که بنا به هر دلیلی ناگهان اتفاق می افتد. ممکن است پنچر شدن تایرها به دلیل فرو رفتن یک میخ یا یک شی تیز و یا هر خطر دیگری بوجود بیاید که به هر حال باید توجه داشته باشید، اگرچه نمی توان از پنچر شدن لاستیک جلوگیری کرد اما، با رعایت چند نکته می توان از خطرات ناشی از آن پرهیز کرد. مهمتر از همه باید بدانید پنچری نه تنها به خودرو آسیب وارد می کند، بلکه موقعیت خطرناکی را ممکن است بوجود بیاورد.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا