به گزارش خبرنگار آنلاین، احمد رضا لاهیجان زاده ظهر سهشنبه در نشست خبری که به مناسبت روز هوای پاک برگزار شد، با بیان اینکه درخصوص طرحهای توسعه (هلدینگ پتروپالایش اصفهان) اظهار داشت: درباره توسعه پالایشگاه گزارشات جسته گریخته به ما میرسید که در حال اقداماتی در مجموعه خود است؛ کارشناسان ما اعزام شدند و از مجموعه بازدید کردند و متوجه شدیم که در پالایشگاه مراحل اولیه در حد زیرسازی اقداماتی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در بازدید متوجه شدیم که مجموعه مدیریتی پالایشگاه بنا دارد طرحهای زیادی ایجاد کند از جمله دو – سه مجموعه پتروشیمی تا زنجیره پتروپالایش اصفهان تکمیل شود که یکی از آنها فرآیند بهینه سازی سوخت تولیدی و واحدهای تولید گوگرد است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان خاطرنشان کرد: مجموعه پالایشگاه برای این طرحهای توسعهای برنامه ریزی کرده و برخی در حد مطالعه و برخی در حد تأمین تجهیزات است.
لاهیجان زاده با بیان اینکه پالایشگاه اصفهان طبق قانون اجازه توسعه در شعاع ۵۰ کیلومتر شهر ندارد، تصریح کرد: طبق ضوابط و قوانین احداث صنعت جدید در شعاع ۵۰ کیلومتر ممنوع است و پالایشگاه اصفهان در حریم شهر قرار گرفته و موضوع سوم اینکه طرحهای توسعه آن با سند آمایش سرزمینی مطابقت ندارد.
وی خاطرنشان کرد: مساله چهارم این است که پروژههایی که پالایشگاه اصفهان انتخاب کرده بود مشمول ارزیابی محیط زیست است زیرا هر صنعت پتروشیمی که بخواهد ایجاد شود باید گزارش ارزیابی ارائه کند و این مهم به استان اصفهان تنفیذ نشده بود.
توسعه پالایشگاه در اصفهان ۴ مغایرت قانونی و فنی داشت
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه چهار مغایرت قانونی و فنی در کار پالایشگاه وجود داشت، گفت: از این رو رسماً نامه نگاری و اعلام کردیم که اقدامات پالایشگاه سریعاً متوقف شود و با حکم قضائی پیگیر این امر شدیم و پس از آن مسؤولان پالایشگاه مراجعه کردند و گفتند به استناد نامه طرحها را متوقف کردیم و قصد داریم این طرحها بررسی فنی شود.
لاهیجان زاده ادامه داد: با مسؤولان پالایشگاه جلساتی داشتیم و مسائل قانونی و فنی طرحها به آنان اعلام کردیم.
لاهیجان زاده با اشاره به اینکه طرح بهینه سازی تولید سوخت پالایشگاه مصوبه دولت را دارد و موضوع مدیریت پسماند باقیمانده و بخشی از گوگرد آن در این مجموعه قابل بررسی و تعامل است، خاطرنشان کرد: اما موضوع طرحهای توسعه پتروشیمی و پروژه LAB کلاً منتفی شد.
وی با بیان اینکه موضوع جابهجایی طرحهای توسعهای پالایشگاه اصفهان به سواحل هرمزگان تاکنون اعلام رسمی نشده است، افزود: ظاهراً مسؤولان پالایشگاه بنا دارند که طرحهای توسعه را به سواحل جنوب ببرند که البته اتتقال صنایع آب بر به حاشیه سواحل مصوب دولت است و در سند ابلاغی مقام معظم رهبری برای توسعه دریا محور نیز بر این موضوع تاکید شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به اینکه موضع ما در خصوص پالایشگاه کاملاً شفاف است و طی مکاتبات رسمی به آنان اعلام شد، تصریح کرد: اکنون آنان تکلیف خود را میدانند اما مسألهای که وجود دارد این است که این قوانین خواست محیط زیست نیست؛ باید توجه داشت که ساخت و ساز صنایع در شعاع ۵۰ کیلومتر ممنوع است و راه و شهرسازی وظیفه دارد طبق وظایف خود ورود کند و مانع ساخت و ساز پالایشگاه شود.
لاهیجان زاده ادامه داد: همچنین شرکت آب منطقهای اصفهان وظیفه دارد جلوی توسعه را در دشتی که درگیر فرونشست است بگیرد؛ در خصوص موضوع طرحهای توسعه پالایشگاه دستگاههای بسیاری از جمله آب منطقهای، سازمان زمینشناسی و پدافند غیر عامل وظایفی دارند مبنی بر اینکه پالایشگاه حق ندارد در دشت دچار فرونشست مجموعه خود را توسعه دهد.
وی با اشاره به اینکه طبق سند آمایش توسعه پتروشیمی هم در شعاع ۵۰ کیلومتر شهر و همچنین به طور محدود در استان اصفهان ممنوع است، خاطرنشان کرد: همه دستگاهها طبق قانون باید ورود کنند و این مطالبه گری را تنها از محیط زیست نباید انتظار داشت؛ با ورود ما به پالایشگاه طرحهای توسعه پتروشیمی منتفی شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ابراز داشت: تنها مجوز توسعهای که پالایشگاه اصفهان دارد بهینه سازی تولید سوخت است که این مهم تکلیف قانون هوای پاک و برنامه هفتم توسعه بوده و وزارت نفت نیز مکلف شده است که تمامی پالایشگاههای کشور تولید سوخت یورو پنج داشته باشند.
لاهیجانزاده با اشاره به اینکه پالایشگاه اصفهان تاکنون فاز یک بهینهسازی تولید سوخت را اجرا کرده است، ادامه داد: موضوع انتقال طرحهای توسعه پالایشگاه به سواحل دریا یک هفته است که مطرح شده اما قطعاً نیاز به بررسی دارد.
تکمیل میشود…