جنگ افروزی اسرائیل و پاسخ مقاومت

بنی گانتز، وزیر پیشین دفاع و رئیس ستاد ارتش اسرائیل که اکنون یکی از اعضای کابینۀ جنگی اسرائیل است روز چهارشنبه ششم دی ماه صریحا از این هدف پرده برداشت و گفت:«وضعیت در مرز شمال اسرائیل نیازمند تغییر است و نیروهای نظامی اسرائیل در جبهۀ دوم در شمال، آماده حمله هستند.» چند روز پس از این تهدید،نیروهای ترور رژیم صهیونیستی با تعرض به خاک لبنان و نقض تمامیت ارضی این کشور،صالح العاروری، معاون شاخه سیاسی گروه حماس را به شهادت رساندند.در واکنش به این اقدام جنایتکارانه و مغایر با موازین بین المللی،سید حسن نصرالله رهبر حزب‌الله لبنان در تاریخ ۱۳ دی تأکید کرد که کشتن العاروری بدون مجازات باقی نخواهد ماند و اگر اسرائیل به فکر جنگ علیه لبنان باشد، حزب‌الله وارد نبردی «بدون سقف و نامحدود» علیه اسرائیل خواهد شد. ساعاتی پس از سخنرانی نصرالله، رژیم صهیونیستی، حسین یزبک، فرمانده ارشد حزب‌الله، در شهرک رأس نقوره در جنوب لبنان را به شهادت رساند تا اراده خود برای گسترش جنگ را به نمایش گذارد.
در واکنش به اقدامات جنگ افروزانه اسرائیل،مقاومت لبنان نیز در یک اقدام بازدارنده از عملیات بزرگ خود علیه پایگاه کنترل هوایی «مرون» بر فراز کوه الجرمق، بلندترین کوه در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.این پایگاه تنها مرکز مدیریت و مراقبت و کنترل هوایی در اسرائیل است و هیچ جایگزین دیگری برای آن وجود ندارد. این حمله به عنوان اولین واکنش حزب الله به نقض حاکمیت لبنان و ترور شهید «صالح العاروری» بود که با شلیک 62 راکت آغاز شد و موجب تلفات قطعی و مستقیم دشمن گردید.
از روز دوشنبه یازدهم دی که دیوان عالی رژیم اسرائیل، یکی از اجزای کلیدی اصلاحات قضایی جنجالی پیشنهادشده از سوی بنیامین نتانیاهو، را لغو کرد، انتظار می رفت که وی برای فرار از محاکمه و حفظ قدرت خود،اقدام به گسترش جنگ نماید. مخالفان نتانیاهو در دیوان عالی، معتقد بودند که اصلاحات پیشنهاد شده راه را به روی فساد و انتصاب‌های نادرست دوستان بی‌صلاحیت نخست وزیر در سمت‌های مهم، باز کرده و زمینه محاکمه وی را فراهم می سازد. شبکه دوازده تلویزیون عبری زبان این رژیم نیز گفت جلسات محاکمه نتانیاهو علیرغم همزمانی با درگیری های غزه برگزار می شود.اقدام دیوان عالی اسرائیل نشاندهنده تشدید شکاف‌های داخلی در رژیم صهیونیستی و موید عمق درگیری میان جناح های قدرت در این رژیم است. ناظران سیاسی معتقدند تصمیم دیوان عالی اسرائیل، جایگاه قانونی نتانیاهو را تضعیف کرده و احتمال برکناری وی موجب تلاش برای گسترش جنگ به کشورهای پیرامونی است.
به گزارش منابع بین المللی،رژیم صهیونیستی با تجاوز روزانه به حریم هوایی لبنان، تاکنون ۳۰ هزار بار قطعنامه های سازمان ملل متحد را نقض کرده و از این رو حملات بازدارنده حزب الله به اراضی اشغالی،مصداق دفاع از خود و مشروع تلقی می شود.
حزب الله از آغاز تجاوز اسرائیل به غزه تاکنون 670 عملیات علیه مراکز نظامی رژیم اشغالگر قدس انجام داده است.اندیشکدۀ آمریکاییِ «مؤسسۀ مطالعات جنگ» نیز در گزارشی خبر داد که به دلیل حملات بازدارنده حزب‌الله حدود ۶۰ هزار اسرائیلی وابسته به ۴۰ جماعتِ شهرک نشین در شمال اسرائیل خانه‌های خود را ترک کرده‌اند.به فرمان وزارت جنگ اسرائیل، شهر «کریات شمونه» در شمال غرب آن کشور تخلیه شده و ساکنان آن که جمعیتی بیش از ۲۳ هزار تن را تشکیل می‌دهند به منازل دولتی منتقل شده‌اند.اگرچه پیش از آن نیز شهرک‌های دیگری در نزدیکی مرز لبنان تخلیه شده بود اما تخلیۀ شهر «کریات شمونه» نشان‌دهندۀ وضع بحرانی مناطق مرزی اسرائیل با لبنان است.
حملات جدید صبح رژیم صهیونیستی به چند نقطه از منطقه ریف دمشق توسط جنگنده های این رژیم و از منطقه اشغال شده جولان سوریه،و هواپیماهای اسرائیل به غرب لاذقیه و چند نقطه از جنوب حلب نیز با هدف گسترش جنگ به سوریه انجام شد.در عین حال حملات نیروهای اشغالگر آمریکا به مراکز حشدالشعبی در عراق و ترور ابو تقوی السعیدی، فرمانده تیپ دوازده حشد الشعبی که مصداق عملیات تروریستی بود نیز از تمایل آمریکا به گسترش جنگ حکایت دارد.
جمهوری اسلامی ایران از همان روزهای اول جنگ غزه اعلام کرده بود که در صورت تداوم جنایات اسرائیل و تشدید حمله به مناطق غیرنظامی،منجر به افزایش دامنه جغرفیایی جنگ خواهد شد و بنظر می رسد اقدامات جنگ افروزانه اسرائیل با هدف حفظ نتانیاهو در قدرت،معادلات جنگ را تغییر داده وغرب آسیا بزودی شاهد تحولات جدیدی خواهد بود.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا