واردات کدام محصولات صنایع غذایی ممنوع است؟

سخنگوی وزارت صمت با بیان اینکه تعداد کدهای تعرفه کالاهای ممنوعه وارداتی از ۱۳۹۹ کد در سال ۱۳۹۷ به ۱۵۵۰ کد در سال جاری رسیده، گفت که ۶۰۰ ردیف تعرفه نیز در حال حاضر در گروه ۲۷، مشمول ممنوعیت موقت هستند و برخی کد تعرفه‌های دارای اقلام مشترک با اقلام دارای مشابه تولید داخل نیز مشمول بررسی ثانویه و سختگیرانه در زمان ثبت سفارش قرار گرفته است.

امید قالیباف با اشاره به اقدامات انجام شده برای حمایت از تولید داخل که ممنوعیت واردات کالاهای غیر ضرور و لوکس یکی از آن‌ها است، اظهار کرد: در این راستا و با توجه به شرایط کشور، از سال ۱۳۹۷ بر اساس تصمیم شورای عالی هماهنگی اقتصادی کشور، ورود اقلام غیرضرور و لوکس شامل ۱۳۳۹ قلم کد تعرفه ممنوع شد. با بررسی‌های بعدی و لزوم به‌روزرسانی فهرست یاد شده و افزودن اقلام دارای تولید داخل، تعداد کالاهای مشمول ممنوعیت واردات در پایان سال ۱۳۹۷ به ۱۳۹۲ ردیف تعرفه رسید.

سخنگوی صمت با بیان اینکه فهرست کالاهای مشمول با توجه به داخلی سازی محصول و سایر متغیرها و همچنین شکسته شدن سرفصل‌ها به کد تعرفه‌های دقیق‌تر، هر سال بازنگری می‌شود گفت: در پایان سال ۱۳۹۸ تعداد کالاهای مشمول منع وارادت به ۱۵۱۹ ردیف تعرفه، در سال ۱۳۹۹ به ۱۵۳۹ ردیف، در سال ۱۴۰۰ به ۱۵۳۷ ردیف و در سال جاری نیز به ۱۵۵۰ ردیف تعرفه رسید.

Which food industry products are prohibited to import?

وی با اشاره به اینکه از جمله اقلام ممنوعه گروه چهارم کالایی، شامل پوشاک، لوازم خانگی، محصولات کشاورزی دارای تولید داخل و لوکس و اقلام مصرفی غیرضرور مانند آلات موسیقی است، تصریح کرد: علاوه بر این ممنوعیت‌های دائم، تعداد ۶۰۰ ردیف تعرفه نیز در حال حاضر مشمول ممنوعیت موقت شده که فهرست این اقلام با توجه به درخواست بازرگانان، نیاز کشور و نظر تخصصی نهادهای مسئول، قابل بسط و یا تحدید است.

به گفته این مقام مسئول از سال ۱۳۹۷ تاکنون ممنوعیت واردات برای این تعرفه‌ها، طبق ضوابط در فرآیندها و سامانه‌های تجارت خارجی شامل سامانه جامع تجارت، سامانه‌های بانک مرکزی و سامانه های گمرکی اعمال شده است.

سخنگوی وزارت صمت تاکید کرد که در کنار این ممنوعیت‌ها، برای اطمینان از استفاده حداکثری ظرفیت‌های تولید داخلی، برخی کد تعرفه‌های دارای اقلام مشترک با اقلام دارای مشابه تولید داخل نیز مشمول بررسی ثانویه و سختگیرانه در زمان ثبهمواره برای رشد و رونق اقتصادی و پیشرفت جامعه صادرات و واردات کالا اهمیت دارد. از این رو برای تامین نیازها و کمبودهای جامعه باید این روند به طور مداوم در حال انجام باشد. با این حال در بعضی از مواقع کالاها اجازه ورود به کشور را ندارند.

زیرا هر کشوری دارای قوانین مربوطه است که بنابر آن لیست کالاهای ممنوعه وارداتی 1402 دسته بندی و به کشور وارد می‌شوند. این کالاها که اجازه ورود ندارند با عنوان کالای ممنوعه شناخته می‌شوند. محموله‌هایی که ممنوع هستند برخلاف مصالح ملی و شرع مقدس محسوب می‌گردند. برای ادامه مطالب با همراه باشید.

کالای ممنوعه چیست؟

بازرگانان همواره برای تکمیل روند واردات و ترخیص کالا باید به همراه داشته باشند زیرا این کارت نشان دهنده هویت آن ها و نوع عملکردشان می‌باشد. کالاهای ممنوعه وارداتی کالاهایی هستند که براساس شرع و دین کشور نیستند با این حال بازهم آن را قاچاق نمی‌گویند. زیرا قاچاق کاری است که خود شخص به صورت فردی آن را مرتکب می‌شود. همانطور که می‌دانید کالا به سه دسته تقسیم می‌شوند:

مشروط: کالاهایی که مشروط هستند مثل مواد اولیه صنایع غذایی، قبل از ورود باید توسط چندین سازمان تایید شود و بعد از دریافت تاییدیه و بررسی قوانین می‌توانند وارد گردند. این کالاها بیشتر به صورتی حمایتی هستند و نیاز به مجوزهای بازرگانی یا صنایع وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت دارد.

مجاز: کالای مجاز به کالایی گفته می‌شود که برای تامین نیازهای جامعه و رشد و رونق اقتصادی بسیار مناسب است و همواره این کالاها می‌توانند در روند واردات و صادرات قرار بگیرند. و هیچگونه منع گمرکی ندارند.

ممنوعه: این کالاها طبق دستور دولت منع ورود دارند زیرا برخلاق قوانین شرعی، دینی و مذهبی هستند.

علت ممنوعیت برخی از کالاها چیست؟

  1. این کالاها براساس اخلاق و از نظر شرعی ممنوع هستند.
  2. بعضی از کالاها که دارای تشابهات هستند دیگر نباید به کشور وارد شوند زیرا از آن موجود است اگر چه نسخه های آن ها با یکدیگر تفاوت داشته باشند.
  3. عدم مطابقت با استاندارد و کیفیت های مورد نیاز و موجود
  4. نبود ارز کافی

لیست کالاهای ممنوع وارداتی سال 1402

  • برخلاف شرع مقدس اسلام و به موجب قانون
  • کالاهایی که براساس جدول تعرفه گمرکی یا تصویب ‌نامه های متکی به قانون لیست می‌شوند.
  • فشنگ و گلوله، انواع اسلحه، باروت، دینامیت و مواد محترقه، چاشنی و مواد منفجره تنها با دریافت تاییدیه از سمت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ممکن است.
  • مواد مخدر و روانگردان
  • دستگاه های ماهواره ای و هر نوع دستگاهی که به آن مربوط باشد.
  • دستگاه‌هایی مانند سیستم‌های استراق سمع، ضبط کننده‌ها، فرستنده‌ها، دستگاه‌های مخصوص عکاسی و فیلمبرداری هوایی، بی سیم ها، میکروفون و نیز میکروفون‌ها همه این‌ها چون دارای قابلیت کنترل و ارتباط هستند ممنوع اعلام می‌شوند.
  • روزنامه، کتاب و مجله، علامت و نشانی ها و هرنوع نوشته ای که خلاف نظام، عفت عمومی و مذهب رسمی کشور باشد.
  • اسکناس، تمبر و انواع برچسب ها، لاتاری و بلیط های بخت آزمایی
  • کالاهای ممنوع الورود به موجب قوانین خاص
  • کالاهای دارای نشانی با نام و علامت خاص، مشخصات دیگری بر روی خود کالا به منظور فراهم کردن موجبات اغفال خریدار و مصرف کننده نسبت به سازنده

قوانین واردات کالاهای ممنوعه

ورودکالاهایی اعم از الکترونیکی و مخابراتی، خاص و تجاری به منظور سواستفاده جاسوس ها تلقی می‌شود از این رو وزارت اطلاعات ورود آن‌ها را منع کرده است. از دیگر کالاها مواد دارویی، غذایی، معدنی و آلی هستند که به عنوان یک کالای دو منظوره مورد سوءاستفاده بیوتروریسم قرار می گیرند. تمامی کالاها اعم از بهداشتی، قرنطینه ای، زیست محیطی و ایمنی باید زیر نظر سازمان های مربوطه از جمله بهداشت بررسی و آزمایش گردد و بعد تاییدیه آن صادر گردد.

طبق ماده 198 بعضی از کالاهای دارای معافیت ها و ممنوعیت‌های خاص هستند که تنها با دریافت موافقت نامه کتبی از وزارت امور خارجه ضمن ذکر مشخصات کامل و نمونه صادر شده به همراه حکم معافیت به استناد امکان پذیر است. پس از آن ایران نیز با بررسی موارد و تاییدیه ها اخبار آن را ابلاغ می‌نماید. با دانستن تمامی قوانین و شرایط کشورها بخصوص ایران نسبت به واردات و صادرات آن‌ها اقدام می‌نماید. بنابراین در نوع انتخاب شرکت مورد نظر دقت کنید. بنابراین براساس لیست کالاهای ممنوعه وارداتی برخی از آن ها به صورت موقت هستند که ممنوعیت در ورود موقت و عبور داخلی به شرح قوانین ذیل است:

  1. عبور کالاها به صورت ورود موقت که به دست قانون نیز ممنوع شده اند امکان پذیر نمی‌باشد.
  2. براساس بند پ ماده 122 کالاهای موقت باید براساس شرطی در صورت الزام به ورود موافقت وزارت خانه را دریافت کنند.

لیست کالاهای مجاز وارداتی سال 1402

  1. صنایع ماشین سازی (انواع کوره، ماشین ابزار، پکیچ، آسانسور برقی، پمپ و شیر آلات، راکتور و دیگ بخار، تجهیزات آبزی پروری، مرغداری و کشتارگاه، تجهیزات گلخانه ای، مخازن و برج ها، سازه های فلزی، مبدل های حرارتی، تجهیزات نیروگاه های برق، ماشین انتقال مواد)
  2. صنایع فلزی و لوازم خانگی (سرب و روی، گندله، آهن اسفنجی، محصولات مس، فولاد خام، آلومنیوم)(لوازم خانگی)
  3. سایر تجهیزات فلزی و تجهیزات گرمایشی و سرمایشی، انواع لوله و اتصالات فلزی
  4. صنایع حمل و نقل و خودرو (خودرو های سنگین، خودرو های سبک، موتور سیکلت، دوچرخه، صنایع راهسازی و معدنی، صنایع هوایی، ریلی، دریایی، خودرو هایی با کاربد های مختلف مانند: ماشین آتش نشانی، تانکر و…)
  5. صنایع نساجی (پارچه، چادر مشکی، پرچم،ر نایلون، انواع چرم، انواع کفش، پتو، موکت، فرش ماشینی، پارچه از نوع پنبه و الیاف مصنوعی، پارچه پشمی و فاستونی،گونی)
  6. صنایع برق و الکترونیک (برق، تجهیزات الکترونیک، تجهیزات پزشکی، تجهیزات مخابراتی)
  7. محصولات دارویی و بهداشتی (داروها و محصولاتی بهداشتی که در ایران مشابه آن ها موجود است ورود آن ها به ایران ممنوع است.)

واردکننده انواع کالا طبق قوانین و شرایط واردات کالا

گروه تجاری تماد کالا با سابقه درخشان و طولانی توانسته است در تمام این سال ها با واردات کالاهای مجاز و مربوط به کشور محبوبیت خاصی بین تاجران و سازمان های گمرکی به دست آورد. همواره باید بدانید شرکتی می‌تواند بهترین گزینه باشد که علاوه بر داشتن نیروی متخصص و ماهر، از اخبار روز و قوانین سال جدید اطلاع داشته باشد و برای هرچه بهتر پیشرفت کردن آن کوشا باشد. شما می‌توانید با مراجعه به ما ضمن دریافت مشاوره رایگان از راهنمایی های آن‌ها بهره‌مند گردید و کالاهای خود را ایمن تحویل بگیرید. سعی دارد در اسرع وقت برای ترخیص کالاهای شما اقدام کند تا زمان کمتری را در انبارهای گمرک بمانند و از هزینه های اضافی جلوگیری کند.

از سال ۱۳۹۷، با افزایش نرخ ارز، واردات طیف وسیعی از کالاها ممنوع اعلام شد. جدیدترین لیست کالاهای ممنوعه وارداتی در قابل مشاهده است.گفتنی است؛ دو گروه کالایی ۴ و ۲۷ که مشمول ممنوعیت واردات هستند، در این لیست اعلام شدند. در گروه کالایی چهار، ۱۵۵۰ قلم کالا مشمول ممنوعیت واردات شده‌اند. این گروه، کالاهای لوکس یا دارای تولید مشابه ساخت داخل را شامل می‌شود که بر اساس مصوبه سران قوا در سال ۱۳۹۷ و اختیاری که به وزیر صمت برای افزایش تعداد این کالاها داده شد، ورود آن‌ها به کشور ممنوع شده است.

گروه ۲۷ نیز مجموعه کالاهایی است که به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت در فهرست کالاهای ممنوع برای واردات قرار گرفته‌اند و ۶۰۰ قلم کالا را شامل می‌شود. این کالاها با مجوز دفاتر تخصصی وزارت صمت مجوز واردات دریافت می‌کنند. برخی صیفی جات و محصولات کشاورزی، غذا برای سگ و گربه، انواع صابون، کف پوش و پادری، انواع زیورآلات چرمی، صنایع دستی، لباس‌های زنانه و دخترانه، مردانه و پسرانه، پتو و زیرانداز سفری، عصا، شلاق و تازیانه، قوطی کمپوت و کنسرو، قاب عکس، ماشین لباسشویی، چرخ دوزندگی، شیرآلات بهداشتی، آمبولانس و انواع عروسک از جمله کالاهای گروه ۴ هستند.

از جمله کالاهای گروه ۲۷ نیز می‌توان به انواع ماهی‌های خوراکی، پرندگان زینتی، سگ و گربه معمولی، صدف‌ها، سوپ و آبگوشت و فرآورده‌های مربوط به آنها، مواد پاک کننده دندان، تابوت، نخ ابریشم، آبگرم کن‌های خورشیدی، روده و شکمبه حیوانات اشاره کرد.

 

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا