فوم و محصولات فرآوری شده؛ اعتبار صنعت فوم

فوم چیست؟

فوم ماده ایست که از پراکندگی گاز در جامدات یا مایعات ایجاد می شود.  وضعیتی که پراکندگی گاز در بین سلولهای مایعات وجود دارد در زبان فارسی به اصطلاح کف نامیده می شود. در حالتی که پراکندگی گاز در بین سلول های یک جسم جامد وجود دارد در زبان فارسی نیز مانند انگلیسی فوم نامیده می شود. ولی باید توجه داست که هم واژه کف و هم واژه فوم یا سایر اصطلاحاتی مانند اسفنج یا ابر در واقع انواع فوم و در دسته بندی فوم ها طبقه بندی می شوند.

فوم (foam) که برای نامیدن یکی از مشتقات صنایع پلیمری به کار برده می‌شود، لغتی انگلیسی و به معنای کف است. شاید شما هم مایلید که دقیق تر بدانید که فوم چیست و انواع فوم کدام ها هستند. فوم‌ ها، پلیمرهایی هستند که با گاز ترکیب شده و به حالت اسفنجی در آمده‌اند. فوم‌ها در انواع سخت و نرم و با چگالی‌ها، وزن‌ها و خواص گوناگون تولید و عرضه می‌شوند.

ما به ماده ای که در آن پراکندگی  حباب های هوا یا گاز در داخل جامد یا مایع وجود دارد فوم می گویم. فوم ها ممکن است ماهیت سلول باز یا سلول بسته داشته باشند، به زبان ساده ترمنافذ مناطق در فوم های سلول باز به هم متصل هستند در حالی که فوم های سلول بسته دارای سلول های محصور یا بسته می باشند. سلول ها معمولاً در چینش خود نا مرتب، با اندازه های حباب متفاوت هستند، سلول ها دارای حداقل لایه لایه می باشند و شکل های لانه زنبوری دارند.

اسفنج‌های رنگارنگ که می‌توان آن‌ها را در بسیاری از مکان‌ها پیدا و مشاهده کرد، علاوه‌بر مکان‌های معمولی و روزمره که در دید عموم افراد قرار دارد، در صنایع بزرگ‌تر هم قابل مشاهده بوده و کارایی دارند. از آنجایی‌که این ماده پرکاربرد انواع مختلفی دارد، همین موضوع می‌تواند دلیلی بر استفاده زیاد آن باشد. برای تهیه این ماده و انواع فرآورده‌های مخصوص و منحصر به آن، بهتر است به‌طور مستقیم با یک تولیدکننده فوم در ارتباط بوده و محصولات موردنیاز خود را از آنها خریداری کنید.

فوم چیست؟ آشنایی بیشتر با این ماده

پلیمر هم ماده‌ای است که در صنعت، کاربرد بسیاری داشته و اکثر افراد با آن آشنا هستند. وقتی گاز با آن ترکیب می‌شود، حباب‌هایی را به‌وجود می‌آورد که سبب پیدایش این محصول پرکاربرد می‌شود. ممکن است پلیمر، به‌صورت مایع و همچنین جامد در ساختار آن قرار گیرد. چنین محصولی بنابر ماهیتی که دارد، دسته‌بندی‌های گوناگونی را شامل می‌شود. سلول باز و سلول بسته، موارد اصلی این دسته‌بندی هستند که بسیاری از افراد، نوع سلول بسته را با نام فوم فشرده می‌شناسند.

تفاوت فوم سلول بسته با باز چیست؟

وقتی قرار باشد در مورد هر چیزی اطلاعاتی به دست آورید، لازم است در ابتدا ماهیت و چیستی آن را شناسایی کنید. ساختار این محصول که به‌صورت باز و بسته است، حالتی سلولی دارد که این سلول‌ها تعیین‌کننده کارایی آن هستند. البته فقط شکل و حالت این سلول‌ها نیست که می‌تواند تعیین‌کننده کارایی باشد؛ محتویات و البته موادی که برای ساخت فوم به‌کار می‌رود نیز در این بخش تاثیر بسزایی خواهد داشت. به‌صورت کلی، ظاهر این 2 محصول شبیه هم بوده و تفاوت چندانی را نمی‌توان برای آن‌ها قائل شد.

برای نوع سلول باز می‌توان پلی‌یورتان را مثال زد که دارای حالت شکسته‌شده است. این حالت، به هوا اجازه می‌دهد که بتواند داخل اسفنج رفت‌وآمد داشته باشد. چگالی کمتر، وزن سبک‌تر، حالت بالشتی و اسفنجی و همچنین ظاهری نرم و لطیف، از ویژگی‌های بارز آن است که به وضوح حس می‌شود. بنابر ساختاری که برای نوع سلول باز در‎نظر گرفته شده، این نوع توانایی مقاومت در برابر بخار آب و آب داغ را ندارد. از کاربردهای آن می‌توان به محافظت از اشیاء برای بسته‌بندی، عایق صدا برای دیوارهای ساختمان و کارایی در طراحی داخلی اشاره کرد.

فوم بنا بر نوع، در چند دسته قرار می گیرد؟

اصلی‌ترین مسئله‌ای که می‌تواند این ماده را در دسته‌های مختلف قرار دهد، جنس پلیمر آن است که در این بخش، به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • پلی اتیلن: بسیاری از اشخاص برای بسته‌بندی انواع اشیاء از این محصول استفاده می‌کنند؛ چراکه جنسی محکم داشته و به‌صورت رولی روانه بازار می‌شود.
  • پلی استایرن انبساطی: به‌طور معمول، این نوع فوم با نام یونولیت شناخته شده و کارایی بسیاری در ساختمان‌سازی دارد. این محصول، در ابتدا با باد گرم و سپس با بخار آب، پخته و تولید می‌شود. ساختار آن به‌صورت سلول بسته است.
  • پلی یورتان: اسفنج‌ها یا ابرهایی که در بازار یافت شده و می‌توان آن‌ها را به‌راحتی پیدا کرد، از پلی یورتان ساخته شده‌اند. شانه تخم مرغ‌هایی که خریداری می‌کنید، یکی از محصولات مرتبط با این دسته است.
  • ای وی اِی: ای وی اِی، نام مختصر و مخفف کلمه‌های اتیلن وینیل استات است. از آنجایی‌که این نوع فوم ساختار سلولی بسته و فشرده‌ای دارد، در صنایع بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

منظور از کارایی فوم در صنایع مختلف چیست؟

بنابر آنکه این محصول خارق‌العاده دارای انواع گوناگونی است، می‌توان کاربرد آن را در صنعت‌های مختلف، بیش از حد انتظار تخمین زد. به‌صورت کلی می‌توان کارایی این ماده را در ساختمان‌سازی، صنایع نظامی، خودروسازی، پزشکی، بسته‌بندی، پوشاک، ورزشی و بسیاری از صنعت‌های دیگر نام برد. در بهترین حالت، برای آنکه بتوانید خریدی مناسب و ارزان داشته باشید، توصیه می‌شود برای صنعت خود، از روش خرید عمده فوم بهره ببرید.

امروزه انواع فوم نقش بسیار زیادی در وسایل مصرفی زندگی ما دارند. ما در عصری زندگی می کنیم که بسیاری از وسایلی که احتیاج داریم و از آن ها  استفاده می کنیم از فوم تشکیل شده است. می توان گفت فوم جز جدا نشدنی از زندگی همه ماست و از صبح که بیدار می شویم تا شب به طور مداوم با فوم در ارتباط هستیم.

از این رو لازم است بدانیم فوم چیست و تا حدی با انواع فوم و کاربرد هر کدام از این انواع فوم آشنا باشیم. اسفنج‌های موجود در مبلمان، سپر خودرو‌ها، کف آتش‌نشانی، اندام‌های مصنوعی، اسباب بازی ها و  بسیاری از محصولات دور و بر ما ساخته شده از انواع فوم و محصولات پلیمری هستند. در خانه و محل کارمان اکثر وسایل مان مانند لیست زیر با فوم ساخته شده یا انواع فوم در قسمت های مختلف آنها به کار برده شده است:

  • یخچال، صندلی، کاناپه، تشک
  • وسایل خودرو ، عایق حرارت و صدا در خانه ، محیط کار، سقف خانه، عایق لوله ها
  • استودیو ضبط موسیقی برای حذف فرکانس های مزاحم و بهبود کیفیت صدا، وساخت دکوراسیون برای ساختن فیلم ها ، نمایش ها ، تئاتر ها ، برنامه های کودک ، ساخت ماکت و کاردستی
  • کفش های اسپرت ، وسایل ورزشی که در ورزشگاه مورد استفاده قرار می گیرند مانند کفپوش تاتامی.
  • بسته بندی محصولات به منظور سالم رسیدن محصول به دست شما از ضربه گیر فوم استفاده می شود.

کاربرد فوم

صنعت فوم سازی که طول جنگ جهانی دوم دوران شکوفایی آن محسوب می‌شود، امروزه به یکی از پررونق‌ترین صنایع پلیمری تبدیل شده است. روش‌های تولید و موارد مصرف گوناگون و متنوع این صنعت، عامل رشد و گسترش آن است. فوم‌سازی مکمل و توسعه دهنده صنایع نظامی، خودروسازی، ساختمان‌سازی، تجهیزات پزشکی، پوشاک، بسته‌بندی و بسیاری از صنایع تولیدی دیگر است. خواص و ویژگی‌های منحصرد بفرد فوم‌های پلیمری به استقبال زیاد از این صنعت منجر شده است. برای مشاوره در باره انتخاب انواع فوم و خرید فوم با شماره های تماس سایت نوین فوم تماس حاصل فرمایید.

ویژگی‌ کلی فوم ها

  • ارتجاع و ضربه‌‌گیری بالا
  • سبکی
  • استحکام وماندگاری زیاد
  • عایق بودن در برابر حرارت و صدا
  • قیمت مناسب
  • قابلیت تولید در سایزهای متنوع از کوچک تا بزرگترین سایزها

منبع:

rubberflooringinc

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا