ایجاد کریدور گردشگری در شاهرود/ ۱۱ اثر و بنا ثبت ملی شد – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار آنلاین، مرتضی نظری شامگاه شنبه در نشست خبری با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه به میزبانی اداره میراث فرهنگی شاهرود ضمن بیان اینکه در حوزه میراث فرهنگی با وجود بسته شدن بودجه در اردیبهشت سال گذشته اما اقدامات خوبی صورت گرفت، ابراز داشت: ۱۱ اثر و بنا طبق بر مطالبات مردمی مرمت و ساماندهی شد.

وی با بیان اینکه احیای بافت تاریخی و فرسوده در ستاد بازآفرینی شهری برعهده شهرداری است، افزود: با تلاش سازمان محور این ستاد برای سال جاری حول میراث فرهنگی قرار گرفت.

پرونده ثبت درختان دزیان و بسطام در دست اقدام

رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود بابیان اینکه عملیات اجرای سنگ فرش مسجد تکیه بازار، مسجد امام حسن (ع) و مسجد آقا در فاز نخست توسط ستاد و نظارت میراث آغاز خواهد شد، ابراز داشت: سال‌های آینده تا تکیه بیدآباد ادامه خواهد یافت و کریدور گردشگری بر این بافت تاریخی انجام می‌شود.

نظری بابیان اینکه در حوزه ثبت آثار ملی، شاهرود رتبه چهارم استان قرار داشت، بیان کرد: علیرغم مشکلات موجود ۱۱ درخت در قالب شش پرونده ثبت ملی شد باغ سراب و پنج درخت موجود به ثبت رسیدند.

وی ضمن بیان اینکه پرونده ثبت هفت درخت دزیان و درختان بسطام در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: اولین اثر صنعتی شاهرود برج‌های اردکانی یا کارخانه قند را به ثبت ملی خواهد رسید.

ارتقا ثبت پرونده‌های ثبتی شاهرود به رتبه دوم

رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود ضمن بیان اینکه هشت پرونده میراث ناملموس طی سال جاری و ۱۹ مورد در سال گذشته ثبت شد، افزود: مجموعه اقدامات فوق رتبه چهارم شهرستان را به رتبه دوم در حوزه ثبت آثار ملی رساند.

نظری بابیان اینکه در حوزه گردشگری طی سال گذشته شش جشنواره در قالب تعریف یک محور از کویر تا جنگل برگزار شد، ابراز داشت: برای سال جاری اجرای هفت جشنواره در دست اقدام است.

وی افزود: نخستین آن جشنواره ملی انگور در تاریخ ۲۸ شهریور خواهد بود که توسط جهاد کشاورزی، صندوق کشاورزی، انجمن انگور و میراث برگزار می‌شود.

افزایش تسهیلات بوم گردی در شاهرود

رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود ضمن بیان اینکه شهرستان شاهرود در حوزه بوم‌گردی پتانسیل‌های بسیار خوبی دارد، بیان کرد: تا فروردین سال گذشته ۳۴ اقامتگاه بوم‌گردی وجود داشت و برگزاری جشنواره باعث شد امروز به ۵۲ مورد برسد.

نظری ضمن بیان اینکه تسهیلات بسیار می‌تواند به رونق بوم گردی‌ها کمک کند، ابراز داشت: سال ۱۴۰۰ کمتر از هشتصد میلیون تومان تسهیلات تبصره ۱۸ به اقامتگاه‌ها تعلق می‌گرفت که این رقم سال گذشته به ۶۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان رسید.

وی با بیان اینکه بودجه حوزه میراث طی سال ۱۴۰۰ یک میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان بود، افزود: با دفاع عملکردی، سال گذشته مصوب به ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسید به نحوی که سال گذشته ۲۵۰ میلیون تومان بودجه مرمتی و چهار میلیارد تومان بودجه زیرساختی شهرستان بوده است.

برپایی ۱۶ نمایشگاه در شاهرود

رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود ضمن بیان اینکه برای معرفی و ترویج صنایع دستی از ۲۵ اردیبهشت سال گذشته تاکنون ۱۶ نمایشگاه صنایع دستی و هنر یعنی متوسط ماهانه یک نمایشگاه برگزار شد، ابراز داشت: این در شرایطی بود که با معضلات اجتماعی نیز سال گذشته در کل کشور مواجه شدیم با توجه به این موضوع نمایشگاه‌ها در اداراتی که بازدید کننده و تمکن مالی بیشتری داشتند با حدود شش نمایشگاه دایر شدند.

نظری ضمن بیان اینکه قبل از سال ۱۴۰۰ هیچ مجوز فروشگاه صنایع دستی داده نشد، تصریح کرد: در کل استان ۱۲ مجوز داده شد که هفت مورد آن در شاهرود است.

وی با بیان اینکه فروشگاه‌های صنایع دستی یک مورد در ابر، یک مورد در قلعه بالا، بقیه در بسطام و شاهرود قرار دارند، ابراز داشت: به تازگی نیز مجوز دو فروشگاه دیگر هم داده شده است.

توانمند سازی صنعتگران در دستور کار

رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود ضمن بیان اینکه اولین مرکز نوآوری خوشه فرش و دست بافته صنایع دستی استان سمنان وابسته به شهرک صنعتی در شاهرود راه اندازی شد، تصریح کرد: برای تجهیز آن اعتباری حدود ۱۰۰ میلیون تومان صرف شد.

نظری در ادامه تصریح کرد: هدف از این اقدام توانند سازی صنعتگران است تا طرح‌های جدید تر و استفاده از امکانات به روز را داشته باشد و به نوعی آموزش ببینند.

وی افزود: در حوزه خدمات تسهیلگری نسبت به سال گذشته و سنوات قبل رشد چشمگیر این مقوله شاهد هستیم.

افزایش بودجه تسهیلات مشاغل خانگی

رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود بابیان اینکه سه نوع حمایت از صنعتگران وجود دارد، ابراز داشت: این حمایت‌ها شامل ارائه تسهیلات مشاغل خانگی چهار درصدی، تبصره ۱۸ با نرخ متغیر و تبصره ۱۶ چهار درصدی می‌شود.

نظری ضمن بیان اینکه قبل از سال ۱۴۰۰ حدود یک میلیارد و ششصد تومان تسهیلات خانگی وجود داشت، تصریح کرد: این مبلغ سال گذشته سه میلیارد و پانصد میلیون تومان شد که بسیاری از نیازها را برطرف کرد.

وی افزود: برای سال جاری این مبلغ به شش میلیارد رسید و به جرأت می‌توان گفت در حوزه مشاغل خانگی میراث فرهنگی هم تراز صنعت و معدن است.

برگزاری داوری نشان ملی صنایع دستی کشور

رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود بابیان اینکه یک سوم سهمیه استان در تبصره ۱۸ به مبلغ حدود دو میلیارد تومان برای شهرستان شاهرود جذب شد، ابراز داشت: ۱۳ نفر برای دریافت این تسهیلات به بانک‌ها معرفی شدند.

نظری ضمن بیان اینکه بر آن شدیم تا حوزه صنایع دستی شهرستان در سطح ملی و منطقه‌ای معرفی شود، تصریح کرد: در این راستا نشان‌های ملی افزایش یافت و توانستیم شش نشان ملی را آنلاین سال گذشته اخذ کنیم.

وی ضمن بیان اینکه ۲۰ دوره توانمندسازی و آموزش در حوزه صنایع دستی طی یک سال اخیر برگزار شد، افزود: این در حالی که هیچ بودجه‌ای پیرامون آموزش به اداره شهرستان داده نشده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود ضمن بیان اینکه رویدادهای ملی بسیار بزرگ با مشارکت متولیان مانند پارک علم و فناوری برگزار و خروجی آن به صدور یک مجوز خانه خلاق منتهی شد، ابراز داشت: از سویی آذر ماه اولین رویداد داوری نشان ملی صنایع دستی کشور برگزار می‌شود.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا