کسب و کار محلیمجله علمی و پزشکی

پودر قهوه موکا چیست

کافه موکا چیست؟

قهوه یکی از نوشیدنی‌های محبوب و رایج در میان اغلب افراد دنیا است که انواع مختلفی دارد. سلیقه متفاوت افراد در انتخاب، زمینه‌ساز تهیه و ساخت انواع مختلفی از آن شده است.

✅ نوع سرو گرم
✅ مناطق تولید کلمبیا، برزیل و یمن
✅ طعم شیرین و شکلاتی
✅ میزان کافئین حدود ۱۷۰ میلی‌گرم
✅ میزان کالری حدود ۲۱۰ کیلوکالری

گاهی به این قهوه، پودر شکلات نیز افزوده می‌شود. موکا کافه را همچنین می‌توان به همراه شکلات تلخ یا شیر شکلات ترکیب و نوش جان کرد. در بسیاری از کشورها به این کافه شکلاتی، موکاچینو نیز می‌گویند.

تاریخچه کافه موکا

واژه موکا از شهر المخا یا موکا، در یمن به وجود آمده است و نام یک شهر ساحلی و تجاری در امتداد دریای سرخ است، نام این بندر منجر به نام‌گذاری این شد. این نوع قهوه از قدیمی‌ترین انواع نیز محسوب می‌شود و دارای طعمی شکلاتی و خاکی است. نوشیدن کافه موکا به قرن 18 میلادی بازمی‌گردد و در آغاز به بیسیرین یا باواریا معروف بود.

تفاوت لاته و موکا چیست؟

اینفوگرافی تفاوت لاته و موکا

لاته و موکا دو نوشیدنی محبوب در دنیای قهوه هستند، با این حال در مواد تشکیل‌دهنده، نحوه تهیه، طعم و نوع سرو این دو نوشیدنی وجود دارد.

ویژگی‌ها لاته موکا
ترکیب اسپرسو، شیر بخار آماده اسپرسو، شیر بخار، شکلات
نسبت اجزا 1 اسپرسو به 3 شیر بخار 1 اسپرسو به 1 شیر بخار و 1 شکلات
طعم قوی و ملایم قوی، ملایم و شیرین
تاثیر شیر مقدار کمی شیر بخار پز شده به لاته اضافه می‌شود و مزه غلیظ تری به آن می‌دهد. مقدار بیشتری شیر بخار پز شده و شکلات به موکا اضافه می‌شود که باعث می‌شود طعم شیرین تری بیشتری داشته باشد.
اضافات معمول خامه، ، پودر کاکائو خامه، شکلات، پودر کاکائو، شکر
سرو شده سرد بله بله
میزان اسپرسو نسبتاً قوی متوسط تا قوی
میزان قند معمولاً کمتر از موکا معمولاً بیشتر از .

طرز تهیه قهوه موکا

قهوه موکا یکی از نوشیدنی‌های قهوه‌ای محبوب است که با استفاده از  یا قهوه‌جوش موکا تهیه می‌شود. برای ، تنها کافی است که مراحل زیر را دنبال کنید:

ترکیبات موکا :

  • قهوه آسیاب شده 2 قاشق غذاخوری
  • آب 120 میلی لیتر
  • شیر 60 میلی لیتر
  • شکر (دلخواه)

مرحله ۱: پر کردن قسمت زیرین قهوه‌جوش

ابتدا باید قسمت زیرین قهوه‌جوش را با آب پر کنید. توجه داشته باشید که آب را تا مرز سطح شبکه‌ی قهوه‌جوش پر کنید.

مرحله ۲: اضافه کردن قهوه آسیاب شده

سپس قهوه آسیاب شده را به بخش بالایی قهوه‌جوش اضافه کنید و آن را به صورت فشاری سفید کنید. توجه داشته باشید که قهوه را سفید کنید اما فشار زیادی روی آن اعمال نکنید.

مرحله ۳: قرار دادن قهوه‌جوش روی حرارت

سپس قهوه‌جوش را روی حرارت قرار دهید. حرارت را به میزان متوسط تنظیم کنید و منتظر شوید تا قهوه به آرامی و طبقه به طبقه بالا برود.

مرحله ۴: برداشتن قهوه

وقتی که قهوه به طبقه‌ی بالا رسید، شما می‌توانید قهوه را بردارید. برای این کار، قهوه‌جوش را از حرارت برداشته و سپس با استفاده از یک قوری، قهوه را به فنجان سرو کنید.

مرحله ۵: تزیین قهوه

در این مرحله، شما می‌توانید قهوه خود را را با شیر و یا شکر دلخواه تزیین کنید

نکات مهم هنگام نوشیدن کافه موکا

قبل از نوشیدن قهوه موکا باید به نکات مهمی توجه کنید که در ادامه برخی از مهم ترین نکاتی که باید هنگام سرو کافه موکا باید بدانید را توضیح داده ایم:

  • چنانچه هنگام نوشیدن کافه Mocha به طعم شکلاتی و قوی بیشتر علاقه‌مند هستید، یک قاشق‌ چای‌خوری پودر قهوه اضافه کنید و بیشتر از سس شکلات و پودر شکلات استفاده کنید.
  • شیر بدون چربی می‌تواند گزینه سالم‌تری برای تهیه موکا باشد، اما استفاده از شیر پرچرب و خامه خوش‌طعم‌تر و قوی‌تر است.
  • می‌توانید از شکر قهوه‌ای یا سفید برای شیرین کردن قهوه خود استفاده کنید، اما در هر صورت شکر قهوه‌ای گزینه بهتری است.
  • عطر و طعم قهوه موکا اولین ویژگی‌های بارزی هستند که بیانگر کیفیت‌اند، پس به آن توجه کنید.
  • قیمت این قهوه در هر کافه بسته به نوع مواد اولیه مصرفی و کیفیت آنها متفاوت است.

حال که نکات مهم هنگام نوشیدن کافه موکا را متوجه شدیم؛ می خواهیم به شما فواید و خواص نوشیدن یک فنجان قهوه موکا را توضیح دهیم، در ادامه با دکتر کافی همراه باشید.

آشنایی با انواع قهوه موکا

۱. آیس موکا

۲. نسکافه فوری موکا

این محصول از برند نسکافه دارای طعمی شیرین و بافتی نرم است و در دنیا طرفداران زیادی را به سمت خود جذب کرده است و از قهوه‌های برشته شده عربیکا و کانفورای آفریقایی پودر شده به همراه شکر و پودر سفید و پودر شیر خشک کم‌چرب ساخته شده است. طعم خاص و خوشمزه این نوع قهوه توانسته آن را به یکی از پرفروش‌ترین قهوه‌های فوری دنیا تبدیل کند.

نسکافه وایت بسیار آسان و سریع آماده می‌شود. کافی است پودر این محصول را درون یک لیوان آب جوش ریخته و هم بزنید پس از 20 ثانیه هم زدن فومی بر روی لیوان قهوه شما ایجاد می‌شود و قهوه حاضر است.

۳. قهوه گانودرما موکا

جمع بندی

قهوه موکا یکی از نوعی قهوه خاص و محبوب است که از دانه‌های قهوه روبوستا و عربیکا تهیه می‌شود و دارای طعم و مزه شیرین و شکلاتی می‌باشد. که در این مقاله شما را با کافه موکا و طرز تهیه، انواع، خواص، ترکیبات و همچنین تاریخچه آن آشنا کردیم. تا شناختی درست از این نوع قهوه محبوقهوه موکا یا کافه موکا نام های این نوشیدنی بر پایه اسپرسو هستند که جزو قهوه های گرم محسوب می شوند که البته می توان آن را به صورت سرد نیز سرو کرد. به این قهوه موکاچینو (به زبان ایتالیایی) نیز گفته می شود که دلیل این نامگذاری شبیه بودن آن به نوشیدنی کاپوچینو می باشد.

ما در این مقاله از کافی مافی قصد داریم تا به تمام سؤالات شما در مورد قهوه موکا پاسخ صحیح دهیم تا خودتون بتونید متخصص این قهوه بشید و تمام آنچه یک باریستا برای این نوشیدنی انجام می دهد را درک کنید تا موقع سفارش و یا خرید این قهوه، دانش کافی را داشته باشید!

اسپرسو + شیر =؟

تقریباً هر نوشیدنی مبتنی بر قهوه گانودرما  که در کافی شاپ ها سرو می شود، ترکیبی از دو ماده اصلی است: شیر و اسپرسو!

بسته به طرز تهیه، شما می توانید کاکائو، یخ، شکر، شکلات و غیره نیز به ترکیب شیر و اسپرسو اضافه کنید. نوشیدنی های مبتنی بر اسپرسو معمولاً با استفاده از دستگاه اسپرسوساز به روش سنتی تهیه می شوند.

با این حال، شما خوشحال می شوید اگر بدونید که می توانید به راحتی و بدون استفاده از تجهیزات فانتزی، یک لاته و یک موکا را در آشپزخانه خود درست کنید. پس لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید!

اسپرسو و درست کردن لاته با آن!

لاته نوشیدنی شیرین بر پایه اسپرسو است که از تقریبا 1/6 اسپرسو، 4/6 شیر جوشیده شده و 1/6  فوم شیر یا کف شیر درست شده است.

لاته یک نوشیدنی تقریباً مخملی می باشد که از ترکیب رقیق و بدون خامه با اسپرسو آماده می شود که ما قبلاً به طور دقیق طرز تهیه آن را بررسی کرده ایم. ( کلیک کنید)

یک لاته استاندارد در یک فنجان بلند سرو می شود. به این ترتیب که  یک یا دو شات اسپرسو درون لیوان ریخته شده و در ادامه به اندازه تقریبا 2/3 لیوان شیر فوم دار به آن اضافه می شود.

سپس بر روی فنجان یک لایه نازک از فوم شیر ریخته می شود. همچنین طعم دهنده ها و سیروپ های مختلف را می توان به دلخواه به عنوان چاشنی بر روی نوشیدنی اضافه کرد.

باریستاها اغلب خلاقیت و ذوق خود را با آثار هنری زیبا با استفاده از شیر و یا فوم شیر بروی سطح قهوه به ما نشان می دهند، گاهی طرح های روی قهوه آنقدر زیبا هستند که آدم اصلا دوست نداره اون رو بخوره که در اصطلاح به آن گفته می شود.

قهوه موکا یا موکاچینو چیست؟

در حقیقت  نام قهوه موکا از نام شهری بندری به نام گرفته شده است.

اولین نوع دانه قهوه خودرو در طبیعت عربیکا است که عطر و طعم شیرین آنها بسیار محبوب است و پس از آن دانه های روبوستا طعم قوی تر و تلخی دارند.

دانه های قهوه موکا دارای طعم طبیعی شکلاتی هستند ولی با ای حال برای درست کردن قهوه موکا بسیاری از باریستاها به منظور تقویت طعم شکلات آن، کمی شکلات به دستور آن اضافه می کند.

سه نوشیدنی اصلی کافی شاپ ها که بر پایه اسپرسو و شیر آماده می شوند؛ لاته، کاپوچینو و موکا می باشند که در این بین لاته به خاطر حجم بالای شیر، جز سبک ترین قهوه ها به حساب می آید و بعد از آن کاپوچینو قرار می گیرد. پس احتمالاً باید حدس زده باشید که قهوه موکا دکتر بیز نسبت به این دو گزینه دارای غلظت و سنگینی بیشتری می باشد.

حالا بریم سراغ دستور تهیه قهوه موکا؛ دقیقاً به همان سبکی که در اکثر کافی شاپ های جهان این نوشیدن را پیدا خواهید کرد. البته این مواد اولیه که در پایین ارائه می کنیم در بیش از 80 درصد مواقع ثابت می باشند، مگر اینکه یک باریستا نسبت به سلیقه خود آن را تغییر دهد.

  • 1 شات اسپرسو (32 میلی لیتر)
  • 2 قاشق سوپ خوری سس شکلاتی
  • شیر فوم دار 100 میلی لیتر
  • یک لایه نازک از کف شیر برای ریختن روی آن
  • خامه زده شده و یا شکلات خرد شده برای تزیین سطح

آموزش طرز تهیه قهوه موکا در منزل

روش درست کردن قهوه موکا خیلی ساده تر از اون چیزیه که شما فکرش رو میکنید، تنها کافیست که نسبت ها و روش کار را به ترتیب انجام دهید تا یک نوشیدنی نوشیدنی لایه ای فوق العاده داشته باشید.

در ابتدای کار شما باید چند کار انجام دهید تا مواد اولیه خود را آماده کنید.

  1. اسپرسو : روش درست کردن اسپرسو را ما قبلا بررسی کرده ایم، شما به دو روش در منزل میتونید اینکار را انجام دهید، یا اینکه دستگاه اسپرسوساز داخل منزل دارید و به راحتی می توانید یک شات اسپرسو از آن آماده کنید که اگر این کار را بلد نیستید کلیک کنید. روش دومم هم این میباشد که با این کار را انجام دهید که باز هم آن را به قبلا به طور دقیق آموزش داده ایم.
  2. سس شکلاتیبرای داشتن سس شکلاتی نیز شما می توانید دو کار انجام دهید، یا اینکه از سس های شکلاتی آماده شرکتی استفاده کنید که در فروشگاه ها به فروش می رسد، که از نظر من برند فرمند برای اینکار سس شکلاتی با کیفیتی دارد. و یا اینکه خودتان می توانید سس را داخل منزل آماده کنید.

ابتدا ۱ فنجان پودر قند و ۴ قاشق سوپخوری  پودر کاکائو را با نصف فنجان آب جوش درون ظرف مناسبی مخلوط کنید و کمی وانیل به آن اضافه کنید و سپس ظرف را بر روی حرارت گاز قرار دهید تا مواد سس شکلاتی به دمای جوش برسند و غلیظ شوند. تبریک میگم سس شکلاتی شما آماده شده است. ?

  1. شیر فوم دار و کف شیراز آنجایی که این کار کمی توضیحات زیاد دارد در انتهای مقاله روش درست کردن فوم شیر را به شما آموزش داده ایم.

ترکیب مواد اولیه

خب فرض می کنیم که شما مواد اولیه قهوه موکا را طبق توضیحاتی که دادیم آماده کردید. حالا روش درست کردن نهایی کار به این شکل میباشد که:

در ابتدای کار یک لیوان شیشه ای بلند را انتخاب می کنید. در کف این لیوان ابتدا سس شکلاتی خود را اضافه می کنید و سپس در گام بعدی شیر فوم دار را به آرامی بر روی آن می ریزیم. فراموش نکنید که این کار باید له آرامی انجام شود تا شیر و سس شکلاتی با هم ترکیب نشوند.

پس از ریختن شیر فوم دار، وقت اضافه کردن اسپرسو به نوشیدنی می باشد. اسپرسو را دقیقا از وسط لیوان و باز هم به آرامی به شیر اضافه می کنید، به گونه ای که اسپرسو شما بر روی سطح شیر باقی بماند و به لایه های زیری نفوذ نکند.

در گام پایانی نیز با قاشق غذاخوری کف شیری که آماده کرده اید را بر روی سطح نوشیدنی ریخته و کمی خامه یا تکه های شکلات بر روی آن می ریزد و نوشیدنی لایه ای فوق العاده شما آماده شده است.

یادتان باشد این روش کافی شاپی درست کردن قهوه موکا می باشد که یک نوشیدنی زیبا و جذاب برای شما خلق می کند ولی شما می توانید همه مواد اولیه را به راحتی ترکیب کنید و بدون هیچ گونه رعایت کردن ترتیبی، موکا را درست کنید و تنها از طعم آن لذت ببرید.

شیر برای قهوه موکا و لاته

همانطور که گفتیم، هر دو قهوه لاته و موکا نیاز به شیر فوم دار دارند. برای ایجاد شیر فوم دار و کف شیر می توانید از نازل استفاده کنید. تفاوت عمده شیر فوم دار و کف شیر در میزان حباب هوا در آنها است. کف شیر در واقع شیر فوم داری می باشد که حجم حباب هوا آن دو برابر است.

فوم شیر با قرار دادن شیر بخار اسپرسوساز به میزان 2/5 سانتی متر درون شیر سرد ایجاد می شود، لوله شیر بخار در یک زاویه ای تقریباً 30 درجه ای درون شما قرار می گیرد تا بخار آن یک حالت گردابی داخل شیر ایجاد کند.

از آنجا که شیر شروع به کف کردن روی سطح می کند، می توانید میله را به تدریج درون پیچر شیر فرو ببرید، تا جایی که به کف فنجان برسد. با تشکیل کف، حجم شیر گسترش می یابد و شما نیاز دارید که میله را به سمت پایین پیچر حرکت دهید.

اگر هم اسپرسوساز ندارید شما قادر هستید که با ،  همزن و سایر تجهیزات آماده کنید که در این مقاله به طور دقیق آموزش داده ایم.

نتیجه:

بنابراین، اکنون تفاوت بین لاته و موکا را می دانید. در اصل، آنها هر دو نوشیدنی مبتنی بر اسپرسو هستند. لاته برای کسانی که مایل به قهوه فوری سوپریم کامل نیستند عالی است، در حالی که موکا تجربه قهوه قوی تری با شکلات تیره به شما می دهد!

ما در این مقاله تلاش کردیم تمام نکات لازم برای درست کردن قهوه موکا را به طور دقیق برای شما بررسی کنیم. اما در صورتی که در مورد مطالب گفته شده با سوالی همراه بودید آن را در قسمت نظرات از ما بپرسید.

ب داشته باشید.

منابع:

 

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا