شناسه : 4302 09 نوامبر 2016 – 8:33 4840 بازدید
۵۳ نکته کوتاه و خواندنی از حکیم خیراندیش | دانستنی ها و نکات حکیمانه و زیبای طبی و بهداشتی
۱-رازیانه باعث کاهش میل جنسی در مردان و افزایش ان در زنان میشود
۲–اب استخر بخاطر وجود کلر برای پوست و مخصوصا موها ضرر دارد،لذا برای پیشگیری میتوان قبل از استخر رفتن کل بدن را با روغن زیتون روغن مالی کرد.
۳–غذاهای گرم و تر خونساز میباشد و برای همه خوب میباشد،اما افراد گرم مزاج باید با مصلحات ان بخورند.
۴-آب با جوشیده شدن مقداری از املاحش رااز دست می دهد اما نسبت به ضرری که کلر دارد قابل اغماض است لذا بهتر است آب جوشانده شود.
۵-عسل درمان فوری سردی بدن است وجایگزین آن شیره انگور می باشد.
۶-جوشانده زعفران وبهار نارنج فرح بخش ونشاط آور می باشد.
۷-چای طبعش سرد وسودا زا می باشد و موجب بسته شدن عروق می شود.
۸-درزمستان از جوشانده نعناع ودر تابستان از جوشانده بهارنارنج استفاده کنید.
۹-سرکه انگبین یک داروی آرامبخش میباشد وبه خاطر وجود سرکه برای هر سه خلط دم وصفرا وسودا مفید وکاربرد دارد وبااظافه کردن عسل وعرق نعناع به سرکه همواره تعادل حفظ می شود.
۱۰-روغن حیوانی گوسفندی طبعی سرد دارد ول ی روغن گاوی دارای طبع گرم وتر است.لذابرای انسان سودمندتر است.(شیرگاو گرم و گوشت آن سرد وبالعکس گوشت گوسفند گرم وشیرآن سرد می باشد(
۱۱-در دوران پریودی استخررفتن برای خانمها مضر میباشد.
۱۲-گرمی اضافه بدن را با خوردن خوراکی های ترش مزه برطرف کنید.
۱۳-برای ریزش مو حجامت عام مفید می باشدو برای قسمتهایی از سر که بواسطه سرد شدن ریزش دارد مالیدن روغن سیاهدانه دو هفته بصورت مرتب هرشب مفید میباشد
۱۴–مصرف سیاهدانه برای فردی که خیلی سودایی است و غلبه سودا دارد خوب نمی باشد.
۱۵-رطوبت زیاد در چشم نشانه زیاد بودن بلغم است که موجب پف کردن زیر چشم میشود.
۱۶-کاهش سردیجات باعث تناسب اندام میشود نه لاغری بدن
۱۷-مصرف سرکه انگبین قبل از انجام حجامت بسیار عالی و مفید میباشد
۱۸-کنجد بهترین جایگزین گوشت و مواد پروتئینی میباشد.
۱۹-یکی از علل کک و مک بخاطر غلظت خون میباشد و کک و مک از بلغم میباشد
۲۰-ازمون ها و تست های مزاج شناسی صد درصدی نیست بلکه تاحدودی مفید میباشد و برای تشخیص دقیق باید به اهل فن مراظعه کرد
۲۱-دمکرده گل سرخ موافق باهر مزاجی میباشد
۲۲-بعد از خوردن غذا چون حجم بیشتری از خون راهی معده میشود تا عمل هضم بهتر انجام شود لذا باعث میشود که خون لازم به مغز و سایر اندامها به اندازه کافی نرسد و بدن بعد از صرف غذا دچار ضعف و سستی و خواب الودگی می شود
۲۳-بهترین دارو برای پاکسازی کبد مصرف سرکه انگبین میباشد
۲۴-تفاوت سکنجبین با سرکه انگبین این است که اولی را با شکر و دومی را با عسل تهیه میکنند
۲۵-بهترین جایگزین شیر مادر اب انگور میباشد و در فصلی که انگور وجود ندارد مصرف شیره انگور با ابجوش بصورت رقیق شده
۲۶-مصرف قرص ضد بارداری عوارض زیادی دارد لذا بهتر است مصرف نشود
۲۷-در زمان تخم گذاری در زنان حرارت بدن نیم درجه بیشتر از روزهای دیگر میشود
۲۸-استفاده زیاد ازکامپیوتر موجب افزایش سودا در بدن میشود،زیرا شتاب گردش خون را در مغز کم میکند و سبب ایجاد سودا میگردد،لذا قراردادن پاها بر روی یک سطح بلند و یا جعبه ای پر از سنگهای تخم مرغی درهنگام استفاده از کامپیوتر موجب شتاب بیشتر گردش خون مغز و کاهش سودا میشود
۲۹-یکی از علل بدبویی دهان سردی معده و طبع میباشد
۳۰-در طب سنتی بیش از ۱۲۰۰نوع سرکه انگبین وجود دارد
۳۱-عرقیجات سریع الاثر هستند اما زود اثرشان ازبین می رود. بهتر است دم کرده استفاده شود.
۳۲-کرم های ارایشی برای پوست مضرند ،لذابهترین ماده برای پوست ژل طبیعی الوئه ورا میباشد
۳۳-عسل بهترین نوشیدنی است که موجب نشاط قلب و گرم شدن سینه و تنظیم فشار خون میشود
۳۴-خوردن ترشی با ماهی موجب بیماری برص و ویتلیگو میشود
۳۵-دود اسپند سریع جذب مغز شده و آن را گرم میکند. اسپند بهترین ضد عفونی کننده است
۳۶-نوشیدن شیر فقط باعسل یاخرما توصیه میگردد در غیر اینصورت باعث سردی تن میشود
۳۷-عطسه کردن موجب انبساط عروق و باز شدن عروق ریز مغز میشود
۳۸-بی حسی در اثر امپول های مسکن در دندان پزشکی موجب سردی تن و سفید شدن موهای صورت میشود لذا برای رفع این مشکل اگرهمان لحظه مقداری نمک روی دندان گذاشته شود از سردی بدن جلوگیری میشود.
۳۹-بهترین رقیب حجامت پیاده روی میباشد
۴۰-غذاهای سرد موجب پوکی استخوان میشوند لذا میتوان بجای مصرف زیاد لبنیات کلسیم بدن را باخوردن انجیر و یا بادام درختی که طبعی گرم دارند تامین کرد
۴۱-ترک یک دفعه اعتیاد موجب سکته میشود،چون مواد مخدر در درجه اول گرم و در درجه اخر سرد میباشند لذا برای ترک مواد مخدر باید غذاهای گرم را جایگزین غذاهای سرد کرد
۴۲-طبع گشنیز سرد است لذا بیش از حد غم زا میباشد
۴۳-سوپ گندم خونساز است و با همه مزاج ها سازگار و مفید میباشد
۴۴-انواع ویتامین های ب ۱۲در نان وجود دارد و از سفید شدن مو جلوگیری میکند
۴۵-مصرف خرما برای مادران شیرده بسیار مفید است زیرا موجب افزایش شیر و صبوری فرزندشان میشود
۴۶-ابگوشت حکیمانه ترین غذای ما ایرانیان است
۴۷-طبع قارچ بسیار سرد است لذا زیاد خوردن ان موجب سردی بدن میشود
۴۷-ملاک تشخیص چاقی در بدن اندازه گیری مچ دست است که اگرمچ دست کوچک بود و تن چاق باشد اضافه وزن خواهد داشت و باید نهار را از وعده ی غذایی خود حذف کند
۴۸-کسانیکه بد زخم هستند و زخم های انان دیر خوب میشود علت ان کم بودن صفرا در بدنشان میباشد لذا باید بیشتر از غذاهای صفرا زا (گرم و خشک)مثل سیاهدانه و…مصرف کنند
۴۹-اواز خواندن سودای مغز را ازبین میبرد
۵۰-تمایل به بوهای بد مثل بوی بنزین و گازوئیل نشانه غلبه سودا میباشد
۵۱-افزایش سن،بدن را به سمت سردی و خشکی پیش میبرد و روی موها تاثیر میگذارد
۵۲-بطور کلی در بخشی از سال در طبیعت همه نباتات و حیوانات روزه داری دارند
۵۳-بهترین زمان برای کاهش وزن در دموی ها فصل پائیز ودو فصل زمستان میباشد به دلیل اینکه نیازشان به خوراک سردیها کمتر است.
طب سنتی بر طبق اثراتی که هر ماده غذایی بر روی بدن میگذارد طبع بدن را به دو دسته طبع سرد و گرم تقسیم نموده است و همچنین بعضی غذاها را نیز با طبع سرد و برخی دیگر را با طبع گرم معرفی نموده است. خوردن زیاد خوراکیهای با طبع سرد حتی در افراد با طبع بدنی بسیار گرم نیز توصیه نشده است زیرا ارزش غذایی غذاهای با طبع سرد منفی بوده و خوردن بیش از حد آنها موجب سستی، رخوت، ضعف عمومی، رنگ پریدگی، بیحالی و سردی بیشتر بدن میشود و برعکس آن زیاد خوردن غذاهای با طبع گرم باعث بالا رفتن فشار خون، برافروختگی چهره، کمخوابی، جوش صورت، کهیر، تندی در سخن گفتن، آشفتگی و پریشان حالی، بیکار ننشستن و زود فهمی ونمایان شدن رگها میشود. بنابراین هرفردی لازم است حالت و طبیعت مزاج خود را نسبت به غذاهای سرد و گرم تشخیص دهد و در مصرف آنها نیز رعایت اعتدال را به جای آورد تا دچار عوارض کبدی و گوارشی نگردد زیرا ناهماهنگی در طبع و مزاج و غذایی که میخوریم باعث ایجاد اختلال در اندامهای داخلی میشود.
محققان طب سنتی در تحقیقاتی که انجام دادهاند به این نکتۀ قطعی رسیدهاند که افراد با طبع سرد تمایل زیادی دارند غذاهای با طبع گرمتری بخورند و افراد با طبع گرم برعکس تمایل دارند غذاهای با طبع سردتری بخورند و این ناشی از تمایل بدن به رسیدن یک تعادل نسبی است. جهت خرید عرقیجات سنگین و عرق زنیان سنگین کلیک کنید.
این محققان همچنین در بررسیهای خود به این نتیجه رسیدهاند که افراد گرم مزاج با خوردن غذاهای با طبع گرم بیشتر دچار اختلالات متعددی در بدن میشوند که از جمله آن میتوان به انواع التهابات پوستی و داخلی و گرگرفتگیهای شدید اشاره کرد و همچنین افرادی که سرد مزاج هستند اگر غذاهای با طبع سرد بیشتری مصرف کنند دچار ناراحتیهایی نظیر دردهای استخوانی، ضعف و بیحالی شده و دقیقاً بر همین اساس است که گفته میشود افرادی که طبیعت گرمی دارند و در طب سنتی به آنها افراد صفراوی مزاج میگویند بهتر است غذاهای سرد را به تعادل مصرف کنند تا گرمی طبع بدن آنها متعادلتر شود و افرادی که طبع سرد یا از نظر طب سنتی بلغمی مزاج دارند غذاهای گرم مصرف کنند تا با مخلوط این دو اثر سردی و گرمی خنثی شده و هیچ گونه اختلال در سیستم کارایی بدن ایجاد نکند.
طبع سرد و گرم بدن از کجا میآید؟
طبق دریافتهای محققان طب اسلامی مزاج افراد ناشی از دو عامل اکتسابی و مادرزادی و عوامل محیطی و تاثیر آنها بر بدن است که از جمله آنها میتوان به شرایط محیطی و جغرافیایی، تغذیه، میزان خواب و بیداری، فعالیت و استراحت اشاره کرد و آن چه که مادرزادی است ناشی از تاثیرپذیری دو عامل ژنتیکی ژنهای پدر و مادر و رسیدن آن به جنین در دوران جنینی است. به طور مثال مزاج فرزندی که مزاج پدر و مادر او هر دو گرم بوده است طبیعتاً بر طبق نظریه تبارز گرم خواهد شد و تنها در صورتی ممکن است مزاج وی سرد شود که مادر در دوران بارداری به شدت خورده باشد. برای تهیه عرق زنیان باسلام کلیک کنید.
غذاها و خوراکیهای با طبع سرد و گرم
آنچه که به اشتباه تا مدتها در میان عموم تعبیر از گرمی و سردی غذا میشده درجه حرارت غذا به هنگام خوردن آن بوده است که قطعاً این تعبیر تعبیر نادرست و اشتباهی است. مفهوم طبع سرد و گرم تنها بر طبق اثراتی که بر روی بدن افراد میگذارد و طبیعت درونی مواد اطلاق میشود. از نظر طب سنتی چینی و گیاه شناسی گیاهان با طبع گرم برای درمان بیماریهای ناشی از سردی طبع بدن بسیار مورد استفاده قرار میگیرند و این در حالی است که گیاهان با طبع سرد و خنک که حالت خنک کنندگی به سیستم گوارش بدن میدهند نیز در درمان گرمی بیش از حد مزاج مورد استفاده قرار میگیرند.
غذاهای گرم کننده طبع سرد بدن
غذاهای با طبع گرم به طور کلی به غذاهایی گفته میشوند که کالری بسیار زیادی نیز دارند و اکثراً طعم تند و یا تلخی داشته و به رنگهای گرم (قرمز و نارنجی پررنگ) هستند مثلاً انواع گوشتهای قرمز (به جز گوشت گاو که طبع سردی دارد) و انواع غذاهای سرخ شدنی و یا ادویههایی که حالت تندی دارند مانند آویشن، بابونه، فلفل و ….
به گفته متخصصان طب سنتی باید از خوردن بیش از حد غذاهای گرم در فصل تابستان به جهت تاثیر گرمی محیط بر روی بدن اجتناب نمود و در عوض باید این مواد را جهت رفع انواع بیماریهای ناشی از سردی طبع بدن از جمله اسهال، لرز، درجه حرارت پایین بدن، کم خونی، احساس ضعف و خستگی بیش از حد بدن استفاده کرد.
افراد سرد مزاج و بایدها و نبایدهای تغذیهای
به طور کلی افرادی که دارای محیط داخلی بدنی سردی هستند بیشتر حالتهایی از جمله احساس سردی و لرز زیاد در دستها و پاها، دست و پاهای همیشه سرد، دردهای روماتیسمی، زانو دردهای متعدد، علاقه به خوابیدن در محیطهای بسیار گرم، عدم تحمل هوای سرد و سرما، ادرار ناکامل و مدفوعی با بقایای کامل از غذای مصرفی بدون گوارش و غذای هضم نشده در مدفوع، بی حالی، تمایل به خواب زیاد، زردی و رنگ پریدگی صورت دارند و به این گونه افراد توصیه میشود که از خوردن غذا های با طبع سرد که به سردی بدن میافزایند جداً خودداری کرده و با خوردن غذاهای با طبع گرم طبع بدن را به گرمی نزدیکتر نموده و به حالت تعادل برسانند.
به طور مثال این گونه افرادی که طبع سرد دارند برای رسیدن به طبع گرم باید غذاهای با طبع گرم مصرف کنند از جمله غذاهای با طبع گرم میتوان به خرما، سیر، پیاز، ادویههای تند، گوشت قرمز گوسفندی، موز، آناناس، انجیر، بادام، گردو، کشمش، فندق و انواع آجیلها، نارگیل، مرغ سرخ شده با دارچین و آویشن و فلفل که طبع گرم دارند و انواع دمنوشهای گیاهی مانند دمنوش زنجبیل، رازیانه، جنسینگ، جو، رزماری، عسل، گل میخک، ریحان و همچنین شوید و پیازچه،خردل سبز، تره فرنگی، شاهی، سرکه، هلو، انگور، کنجد و آرد گندم اشاره کرد و همچنین به افراد با طبع سرد که میخواهند طبع گرمتری داشته باشند توصیه شده که میوههایی با طبع گرمتر از جمله: موز، آناناس، گوجه سبز، زیتون، کدو وخرمالو بخورند.
منبع: