اعتیاد کودکان به بازی های کامپیوتری

مقایسه بازی‌های قدیم و مدرن

بازی‌های رایانه ای پلیسی سالهای زیادی نیست که در جامعه ما رایج شده‌اند اما در همین مدت کوتاه توانستند با سرعت عجیبی جای خود را در پر کردن اوقات فراغت نوجوانان پیدا کنند. بازی‌هایی که اوایل به طور محدود وارد بازار ایران شدند اما امروز تنوع حیرت انگیز آن‌ها مراجعه کنندگان به بازار این بازی‌ها را شگفت زده می‌کند. ورود این بازی‌ها به کشور کم کم باعث ایجاد مکان تفریحی جدیدی برای نوجوانان و جوانان شد، گیم نت ها.

کودکان با فرارسیدن فصل تابستان، ساعات زیادی را صرف بازی رایانه ای می‌کنند و والدین بی توجه به نوع بازی‌ها و عوارض جسمی و روانی نشستن پشت رایانه و بازی‌های رایانه ای نامناسب، فقط می‌خواهند کودکانشان ساعاتی آرام و ساکت باشند. برخی دیگر از والدین نیز تلاش دارند بازی‌های رایانه ای پلیسی کودکان خود را کنترل کنند اما در نهایت تسلیم خواست کودکانشان می‌شوند.چه بهتر که برای سرگرمی بچه ها به فکر خرید لباس پلیس راهنمایی و رانندگی با توجه به قیمت جلیقه پلیس بچه گانه برای انها باشیم.

این درحالی است که هرچند بازی‌های رایانه ای، می‌تواند میزان سطح اطلاعات کودکان و نوجوانان را افزایش دهد اما از سوی دیگر می‌تواند بر تمایلات و گرایش‌های آنان تاثیرگذار باشد. تنوع و محتوای تولیدات بازی‌های دیجیتالی همیشه والدین و متصدیان امر تربیت و پرورش کودکان را نگران و متوجه تاثیرات این بازی‌ها اعم از تاثیرات مخرب و سازنده آن می‌کرد، تا آنجا که تحقیقات گسترده ای در زمینه رابطه بین خشونت در کودکان و بازی‌های خشن پلیسی کامپیوتری صورت گرفته است و این نظریه در دوران کنونی مخالفان و موافقان بسیاری دارد که بین خشونت زا بودن یا خشونت زدا نبودن بازی‌های کامپیوتری اختلاف نظر دارند.پیشنهاد ما به طور قطع خرید لباس نظامی پسرانه و استفاده از لباس پلیس برای کودکان است تا بتوانند یک سرگرمی فیزیکی را تجربه نمایند.

 کودکان به تدریج به اینترنت و بازی‌های رایانه ای، معتاد می‌شوند و مانند یک معتاد به مواد مخدر، هنگام دسترسی نداشتن به اینترنت و بازی‌های رایانه ای به هردلیلی، احساس می‌کنند که چیزی کم دارند. این کودکان برای فراهم آوردن امکانی برای ورود به سایت و بازی‌های مورد نظر برمی آیند و در این مسیر ممکن است حتی قراردادهای عرفی خانواده و جامعه و قوانین جاری را زیر پا بگذارند. کودکانی که با اینترنت و بازی‌های رایانه ای انس گرفته‌اند کم کم بر دنیای مجازی شخصی خود متمرکز می‌شوند، از دیگران دوری و ارتباطات خود را محدود می‌کنند.

 این گونه کودکان مانند معتادان به مواد مخدر، انزواطلبی پیشه کرده و همه وقت هم و غم خود را صرف اینترنت و بازی‌های رایانه ای و تهیه بازی‌های جدیدتر و مهیج تر و کشف سایت های جالب تر می‌کنند. برخی از کودکان در ساعات تحصیل در مدرسه برای تعطیل شدن و بازگشت به منزل لحظه شماری می‌کنند تا هر چه زودتر خود را در عالم بازی‌های رایانه ای غرق کنند. گاهی حتی از رفتن به مهمانی‌های فامیلی یا دوستانه مرسوم سرباز می‌زنند تا برای بازی و وبگردی وقت کم نیاورند.

بی تردید استفاده بیمارگونه از بازی‌های رایانه ای یا اینترنت، کودکان و نوجوانان را از فعالیت‌های مفید و سازنده ای مانند فعالیت‌های درسی، ورزش کردن و ارتباط با دوستان و والدین، باز می‌دارد. اما نباید از این نکته غافل شد که با توجه به تولیدات روز افزون بازی‌های کامپیوتری و جایگاه خاصی که این بازی‌ها بین کودکان و نوجوانان پیدا کرده تا آنجا که مطلع بودن از این بازی‌ها و تجربه کردن آن‌ها برای نوجوانان به خصوص پسران شرکت در یک فعالیت اجتماعی محسوب می‌شود، نمی‌توان محدود کردن را تنها راه حل برای کاهش این نوع بازی‌ها دانست. و باید به فرک سرگرمی های جایگزین مانند استفاده از انواع لباس پلیس بچه گانه بود.

اعتیاد کودکان به بازی های کامپیوتری چیست؟

کلمه اعتیاد به طور کلی برای اشاره به وابستگی فیزیولوژیکی مواد مخدر و الکل استفاده می شود اما امروزه از این کلمه در حوزه های دیگری مانند اعتیاد کودکان به بازی های کامپیوتری استفاده می شود. عادت های بد یا اعتیاد های رفتاری به دور از مواد شیمیایی تا چند سال پیش در طبقه بندی های رسمی به عنوان اعتیاد به حساب نمی آمد. اما امروزه اعتیاد هایی مانند اعتیاد به اینترنت، اعتیاد به فضای مجازی، اعتیاد به بازی های کامپیوتری و… به عنوان شکلی جدید از اعتیاد طبقه بندی شده اند. در این نوع اعتیاد فرد وابستگی زیادی به بازی های کامپیوتری نشان میدهد و بخش زیادی از زمان خود را صرف انجام این بازی ها می کند همچنین با افراط در این عمل دچار عارضه های جسمی و روانی می شود که در ادامه مطلب به برخی از این عوارض می پردازیم.

در حقیقت اماری از کودکان و حتی بزرگسالان به دست آمده که نشان می دهد همگی به نوعی از اعتیاد یعنی اعتیاد به بازی های کامپیوتری دچار شده اند. این امار ها نشان می دهد که حدود ۴۰ درصد کسانی که اعتیاد به بازی های کامپیوتری دارند برای فرار کردن از دنیای واقعی به بازی های کامپیوتری وابسته شده اند. فرار به عنوان مکانسیم مقابله یکی از گزینه های اصلی اعتیاد می باشد یعنی یک فرد برای پناه بردن و فرار کردن از یک چیز به مواد مخدر، قمار، اینترنت یا بازی های کامپیوتری روی می آورد.

بررسی علمی بیماری اختلال بازی

سازمان بهداشت جهانی اعتیاد کودکان به بازی های کامپوتری و اختلالات روانی ناشی از آن را یک بیماری معرفی کرده است و امروزه این امر به واقعیتی تبدیل شده که همه آن را می دانند. اختلال در بازی های کامپیوتری در واقع یازدهمین مرحله از اختلالات مربوط به الگو های رفتاری است که در اثر بازی های کامپیوتری زیاد کودک دچار اختلال رفتاری و روانی می شود. در نتیجه کودک با درگیر شدن به بازی های کامپیوتری تمام فکر و ذکر او بازی هایش خواهد بود تا حدی که بازی بر تمام کار های دیگرش ارجعیت دارد.

در حقیقت کودک با استفاده از بازی های کامپیوتری از کوچک ترین کار های روزمره خود عقب می ماند. از طرفی دیگر پس از یک دوره اعتیاد ۱۲ ماهه به بازی های کامپیوتری شاهد تغییر الگو های رفتاری در کودک خواهید بود و به راحتی علائم بیماری اختلال به بازی آشکار خواهد شد. سازمان جهانی بهداشت نیز انتظار دارد تا تحقیقات لازم در مورد بیماری اختلال به بازی های کامپیوتری در طول زمان افزایش پیدا کند و راهکار هایی مناسب برای درمان این بیماری در آینده ارائه شود.

علائم فیزیکی و روانی اعتیاد کودکان به بازی های کامپیوتری

علائم فیزیکی و روانی اعتیاد کودکان به بازی های کامپیوتری طبق تعاریف سازمان بهداشت جهانی حداقل دوازده ماه طول می کشد تا ویژگی هایی در فرد بروز پیدا کند. در ادامه برخی از مهم ترین علائم فیزیکی و روانی اعتیاد کودکان به بازی های کامپیوتری را برای شما مطرح کرده ایم :

علت معتاد شدن کودکان به بازی های کامپیوتری

در حقیقت مهم ترین علت اعتیاد کودکان به بازی های کامپیوتری پر کردن اوقات فراغت می باشد. کودکان با توجه به سن خود درک کافی از بد بودن یا خوب بودن ندارند و از این رو نمی دانند برای پر کردن اوقات فراغت خود چه کاری انجام دهند. بازی های کامپیوتری بهترین و هیجان انگیز ترین روش برای پرکردن اوقات فراغتشان می باشد که با ضرر های این نوع بازی اشنا نیستند.

اگر والدین با استفاده از دیگر بازی ها مانند پازل یا بازی های فکری- معمایی کودک خود را مشغول کنند این کودک وقت خود را به سه بخش یعنی بازی های کامپیوتری، پازل و بازی های فکری- معمایی تقسیم می کند و دیگر اوقات فراغت خود را به یک بازی اختصاص نمی دهند که در اینده با مضرات بسیار زیادی رو به رو شوند. در حقیقت اعتیاد کودکان به بازی های کامپیوتری تا حد زیادی به والدین بستگی دارد.

خروج از نسخه موبایل