دست‌ به یکی همه غول‌های اروپا برای رقابت با استارلینک

به گزارش خبرگزاری مجله رز، استارلینک با بیش از ۳ هزار ماهواره در فاصله حدود ۵۰۰ کیلومتری زمین در تمام جهان اینترنت عرضه می‌کند اما اروپایی‌ها هم می‌خواهند منظومه ماهواره‌ای خودشان را داشته باشند و فقط به سرویس استارلینک متکی نمانند.

پروژه زیرساخت تاب‌آور، با ارتباط متقابل و امن ماهواره‌ای یا به اختصار IRIS2 پس از شروع جنگ اوکراین و نقش مهمی که استارلینک در آن بازی کرد، بیش از پیش برای اروپایی‌ها جدی شده است.

در همین زمینه فراخوان کمیسیون اروپا برای ساخت این صورت فلکی ماهواره‌ای توسط کنسرسیومی متشکل از بزرگترین نام‌های عرصه فضا و مخابرات اروپا پاسخ داده شد.

از ایرباس و یوتل‌ست گرفته تا دویچ‌تله‌کام و تالس نام‌های بزرگی پا به عرصه گذاشته‌اند.

کنسرسیوم اعلام کرده که صورت فلکی ماهواره بر اساس یک معماری چند مداری که با قابلیت تعامل اکوسیستم زمینی داشته باشد، ساخته خواهد شد.

آژانس فضایی اروپا (ESA) تجربه زیادی در ساخت منظومه ماهواره‌ای مانند گالیله و کوپرنیک دارد که اکنون در مدار هستند. با این حال عرضه اینترنت و رقابت با استارلینک که حالا محبوبیتش تثبیت شده و در حال گسترش منظومه ماهواره‌ای خود است، سرعت و انرژی بالایی نیاز دارد.

عوامل ریز و درشت بسیاری در راه موفقیت پروژه اروپایی رقیب استارلینک وجود دارد. استارلینک حداقل چند سال از همه رقبا جلوتر است و با استفاده از تکنولوژی بی‌همتای موشک‌ قابل استفاده مجدد فالکون هر لحظه فاصله‌اش را از دیگران بیشتر می‌کند. بنابراین برای رقابت با استارلینک باید بسیار سریع عمل کرد که این سرعت‌عمل در ذات خود با وجود چنین کنسرسیوم بزرگ و پیچیده‌ای امکان‌پذیر نمی‌نماید.

اروپایی‌ها قصد دارند تا سال ۲۰۲۷ پوشش جهانی اینترنت را با استفاده از منظومه ماهواره‌ای خود فراهم کنند. برای پی بردن به اینکه این کنسرسیوم با نام‌های بزرگش توان چنین کاری را دارد، باید منتظر ماند و نظاره کرد.

۵۸۵۸

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا