توصیه‌های تغذیه‌ای رمضانی برای نوجوانان و سالمندان

آفتاب‌‌نیوز :

احمد اسماعیل زاده اظهارکرد: نوجوانانی که سال نخست روزه داری را آغاز می‌کنند، به علت گذراندن دوران رشد به توجه بیشتری نیاز دارند. رعایت تنوع و تعادل در استفاده از تمامی گروه‌های غذایی بسیار مهم و ضروری است. منابع خوب پروتئینی شامل انواع گوشت، ماهی، تخم مرغ و حبوبات باید در برنامه غذایی آن‌ها گنجانده شود.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود که والدین از دریافت کافی گروه شیر و لبنیات در نوجوانان در وعده‌های سحری و افطار مطمئن شوند. نوجوانان علاقه خاصی به مصرف مواد غذایی کم ارزش دارند که فقط پرکننده معده هستند و در ایام روزه داری نباید مصرف شوند.

به گفته اسماعیل زاده لازم است منابع غذایی آهن و روی، ویتامین A و ویتامین B۱۲ از جمله انواع گوشت، حبوبات، تخم مرغ، شیر و لبنیات، انواع خشکبار و مغز‌ها که در رشد و خونسازی نقش دارند، در ایام روزه داری به مقدار کافی مصرف شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به کاهش قدرت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر بیماری‌ها با افزایش سن و سالمندی گفت: سالمندان اگر روزه می‌گیرند باید بیش از پیش مراقبت سلامت خود باشند. سالمندان سالم برای روزه گرفتن باید با پزشک مشورت کنند.

وی ادامه داد: کم آبی و کاهش قند خون ممکن است موجب سرگیجه، از حال رفتن و سقوط شود که برای سالمندان خطر آفرین است بنابراین باید به توصیه‌های مربوط به پیشگیری از افت قند خون و کاهش مایعات بدن بیشتر توجه شود.

اسماعیل زاده یادآور شد: سالمندان عموما از مشکلات دهان و دندان رنج می‌برند لذا مصرف میوه رنده شده، لبنیات خصوصا شیر کم چرب، استفاده از انواع سوپ‌ها و آش‌ها در افطار و سحر و نوشیدن آب و چای کمرنگ در فاصله افطار تا سحر برای آنان مفید و مورد تاکید است و می‌تواند تعادل آب و مواد معدنی را نیز برقرار کند.

به گزارش وبدا، وی در پایان گفت: سالمندان دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشارخون بالا، بیماری قلبی عروقی، سرطان و دیابت بیش از دیگران در معرض ابتلای به بیماری‌های واگیر هستند بنابراین توصیه می‌شود حتما به پزشک مراجعه و به توصیه‌های پزشک عمل کنند.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا