کسب و کار محلیمجله علمی و پزشکی

پزشکی فرانسه یا آلمان؟

در این مقاله به یک مطلب از سایت 1پزشک اشاره کردیم و در آن به بررسی و مقایسه پزشکی در کشور فرانسه و آلمان پرداختیم؛ به طور کلی مواردی مانند هزینه های زندگی و تحصیل، زبان مرسوم مردم آن جامعه، فرهنگ، آداب و سنت های دینی، شرایط کار دانشجویان و اشتغال پس از تحصیل از مهمترین موارد جهت مهاجرت تحصیلی است.

با این که آلمان و فرانسه دارای دانشگاه های بسیار معتبر پزشکی هستند و آموزش های با کیفیتی را ارائه می دهند، اما دانشجو با در نظر گرفتن شرایط و اهداف خود و این که کدام کشور با این اهداف و شرایط سازگارتر است، می تواند انتخاب بهتری داشته باشد.

نکاتی در خصوص تحصیل در فرانسه و آلمان

در حالی که، امکان استفاده از بیمه رایگان عمومی برای تمامی افراد دارای اقامت طولانی مدت فرانسه وجود دارد، اما در آلمان چنین پوشش بیمه ای وجود ندارد؛ همچنین، آلمان افراد بالای ۳۰ سال را تحت پوشش بیمه دانشجویی قرار نمی دهد و خود شخص می بایست با شرکت بیمه وارد قرار دارد شود؛ اما در فرانسه شرط سنی برای بیمه عمومی وجود ندارد.

البته دقت داشته باشید که بیمه کشور آلمان، هزینه های بسیاری را پوشش می دهد که بیمه عمومی کشور فرانسه چنین مزیتی را ندارد.

  • پزشکی فرانسه یا آلمان؟ کشور آلمان نسبت به فرانسه برای رشته های مهندسی و ریاضی گزینه بهتری است و کشور فرانسه نسبت به آلمان برای رشته های هوا و فضا، پزشکی، زبان شناسی و تاریخ و هنر گزینه بهتری می باشد.
  • داشتن اقامت طولانی مدت فرانسه، منجر به برخورداری از امتیازهای حق اقامت دائمی نخواهد شد.
  • بر طبق آمار، از هر ۱۰ دانشجو ۹ دانشجو، فرانسه را ایده آل برای ادامه تحصیل دانسته اند.
  • در صورت تحصیل و اتمام مقاطع فوق لیسانس و یا دکتری در کشور فرانسه، برای سفرهای تجاری یا توریستی به فرانسه می توان ویزای طولانی مدتی تا ۵ سال اخذ نمود.
  • تمامی دانشگاه های کشور فرانسه به منظور ترویج زبان فرانسوی، دوره های تحصیلی را به این زبان ارائه می دهند.
  • از آنجا که زبان آموزش در کشور فرانسه، فرانسوی است و مدارک ارائه شده نیز فرانسوی می باشد، لذا افرادی که دارای مدرک تحصیلی فرانسوی باشند، برای فرصت های شغلی فقط باید از طریق کشورهای فرانسوی زبان اقدام نمایند.
  • در صورت تحصیل پزشکی در آلمان به زبان انگلیسی، لازم است تا در کلاسهای آمادگی زبان آلمانی شرکت نمود و به این زبان تسلط پیدا کرد؛ چرا که ارتباط با بیماران و مردم محلی نیازمند زبان آلمانی است؛ همچنین، برای اخذ مجوز اقامت و کار باید به زبان آلمانی تسلط داشت.
  • بازار کار آلمان برای مهاجرین اهمیت دارد و این کشور تسهیلات مناسبی را جهت استخدام نیروهای کار خارجی فراهم آورده است.
  • هزینه های زندگی در آلمان نسبت به دیگر کشورهای اروپایی به خصوص فرانسه ارزانتر است.
  • هزینه های زندگی در کشور فرانسه به خصوص پاریس در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی گرانتر است؛ همچنین، هزینه های زندگی در مناطق روستایی و جنوبی فرانسه مناسبتر از سایر مناطق آن است.
  • دانشجویان پزشکی در آلمان، در حین تحصیل می توانند کار پاره وقت دانشجویی داشته باشند؛ همچنین پس از اتمام دوره تحصیلی، دانشجویان می توانند با اخذ ویزای کار در این کشور کار کنند؛ به طوری که حدود ۶۸ درصد از دانشجویان بین المللی پس از پایان یافتن دوره تحصیلی شان، فرصتهای شغلی در آلمان خواهند یافت.
  • شرکت در برنامه های زبان آلمانی در آلمان، منجر به اخذ ویزای ۲ ساله برای این دوره می شود.
  • شرایط و انتظارات دانشگاه های کشور فرانسه برای پذیرش در سطح بسیار بالایی است.
  • برای تحصیل پزشکی در آلمان می بایست مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی داشت.
  • از بهترین دانشگاه های پزشکی فرانسه می توان به دانشگاه دارت پاریس، دانشگاه سوربن، دانشگاه استراسبورگ، دانشگاه پزشکی مارسی، کالج پزشکی مون پلیه و دانشگاه وسترن بریتانی اشاره نمود.
  • بهترین دانشگاه های پزشکی آلمان دانشگاه روت آخن، دانشگاه لوبک، دانشگاه ویتن، دانشگاه لایپزیک، دانشگاه آلبرت لودویک فرایبورگ، دانشگاه توبینگن، دانشگاه ماگدبورگ، دانشگاه وورزبورگ و دانشگاه مونستر اشاره نمود.

شرایط تحصیل پزشکی در فرانسه و آلمان

تحصیل پزشکی در فرانسه یا آلمان؟ شرایط تحصیل در کدام کشور بهتر است؟ به طور کلی، آلمان از رفاه و امنیت اجتماعی خوبی برخوردار است و از فرهنگی کهن و اقتصادی قدرتمند بهره می برد؛ این کشور یکی از قطب های صنعتی دنیاست و قشر دانشجو برای دولت آلمان اهمیت زیادی دارد؛ لذا، امکانات و شرایط خوبی را در جهت تحصیل و یا کار دانشجویان پس از فارغ التحصیلی فراهم آورده است.

از مهمترین دلایل برای انتخاب آلمان جهت تحصیل، اعتبار مدارک دانشگاهی، هزینه های پایین زندگی در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، امنیت اجتماعی و نیز آب و هوای مناسب این کشور هستند؛ پزشکی در دانشگاه های دولتی آلمان، تقریبا رایگان است و دانشجویان تنها ملزم به پرداخت هزینه های اداری (حدود ۲۵۰ یورو در هر ترم) هستند؛ همچنین، امکان تحصیل به زبان انگلیسی برای افرادی که به زبان آلمانی تسلط ندارند نیز وجود دارد؛ میزان شهریه دانشگاه های خصوصی پزشکی آلمان تا ۲۰۰۰۰ یورو سالانه می باشد

دانشگاه های آلمان همواره در رنکینگ برترین دانشگاه های جهان لیست می شوند؛ لذا، از کیفیت و اعتبار بالایی برخوردارند؛ اما فرایند اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان تا حدی دشوار است.

جهت اخذ پذیرش از دانشگاه های پزشکی کشور آلمان، نیاز به تمکن مالی و حساب بلوکه با مبلغ مشخصی است که چنین شرطی برای دانشجویان دیگر کشورهای اروپایی وجود ندارد.

همچنین، از دلایل انتخاب فرانسه برای تحصیل پزشکی می توان به مواردی چون اعتبار دانشگاه ها، امنیت و رفاه اجتماعی و کیفیت بالای زندگی اشاره نمود؛ دانشگاه های این کشور در رنکینگ برترین دانشگاه های جهان از جایگاه خوبی برخوردارند و تحصیل در دانشگاه های دولتی این کشور رایگان می باشد و دانشجو تنها باید هزینه ای جزئی را برای ثبت نام و بیمه دانشجویی پرداخت نماید.

به طور کلی، هزینه تحصیل پزشکی در دانشگاه های دولتی فرانسه برای دانشجویان کشورهای غیر اتحادیه اروپا در حدود ۴۵۰ یورو در هر ترم، و در دانشگاه های خصوصی ۶۰۰۰ یورو سالیانه می باشد.

همچنین، اکثر دانشگاه های این کشور مورد تائید وزارت بهداشت ایران هستند که این خود، منجر به محبوبیت دانشگاه های فرانسه نزد متقاضیان ایرانی شده است.

به هر حال، برای تحصیل در فرانسه نیاز به مدرک مهارت های زبان فرانسه است؛ چرا که پزشکی در فرانسه به زبان فرانسوی ارائه می شود و یافتن فرصت های شغلی و اخذ ویزا و اقامت تحصیلی در این کشور چندان آسان نیست.

شرایط اقامت در فرانسه و آلمان

به طور کلی، دانشجویان پزشکی در فرانسه و آلمان، خوابگاه های دانشجویی را برای اقامت ترجیح می دهند؛ اما اجاره آپارتمان یا اتاق، از دیگر گزینه های اقامتی در آلمان و فرانسه است؛ اگر دانشجو خوابگاه های دانشجویی آلمان را برای اقامت انتخاب نماید، باید حدود ۲۳۰ یورو ماهانه بپردازد؛ اما اقامت در آپارتمان ها یا مسکن های مستقل در حدود ۳۶۰ یورو ماهانه هزینه دارد.

البته، هزینه اجاره مسکن در آلمان ارزانتر از فرانسه است؛ با این حال، اکثر دانشگاه های فرانسه خوابگاه های دانشجویی را که ارزانتر هستند، به دانشجویان بین المللی پیشنهاد می دهند و در اکثر دانشگاه ها، محدودیت زمانی جهت ورود و خروج از خوابگاه و محوطه دانشگاه وجود ندارد.

در ادامه مبحث به هزینه های زندگی در این دو کشور می پردازیم.

هزینه های زندگی در فرانسه و آلمان

هزینه های زندگی در شهرهای مختلف آلمان و فرانسه متفاوت است و همچنین به سبک زندگی دانشجو بستگی دارد؛ هزینه زندگی برای دانشجویان پزشکی در آلمان بین ۸۰۰ تا ۹۵۰ یورو ماهانه می باشد و بر طبق قانون دولت آلمان، دانشجویان بین المللی می بایست برای یک سال حداقل ۱۰۲۳۶ یورو در حساب بانکی خود داشته باشند تا بتوانند از عهده مخارج زندگی در آلمان برآیند.

اما، میانگین هزینه های زندگی در پاریس فرانسه تقریبا ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ یورو ماهانه می باشد؛ در شهر نیس میانگین هزینه های زندگی در حدود ۹۰۰ تا ۱۴۰۰ یورو ماهانه و در شهرهای لیون، بوردو، نانت، تولوس در حدود ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو ماهانه می باشد.

در شهرهای کوچک فرانسه نیز هزینه های زندگی به طور میانگین ۶۵۰ یورو حداقل می باشد.

منبع: پزشکی فرانسه یا آلمان

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا