دلایل یخ زدن و انجماد مواد غذایی درون یخچال
به نقل از amazon.in تقریباً همه ما با این صحنه مواجه شدهایم که درب یخچال را باز کردهایم و شاهد یخ زدن خوراکیهای مورد علاقه خود بودهایم. این مواد میتوانند میوهها، مایعات، سبزیجات، گوشت و سایر خوراکیهای دیگر باشد. اگر چه شما هنوز میتوانید این مواد را مصرف کنید اما قطعاً انجماد باعث تغییر مزه و طعم آنها میشود. گسترش مولکولهای آب ناشی از انجماد ممکن است که طعم دیگری به آنها بدهد. انجماد میتواند طعم و بافت مواد خوراکی و غذاها به صورت کلی تغییر بدهد. اما قبل از اینکه از شدت عصبانیت موهای خودتان را بکنید و سازندههای یخچال را نفرین کنید، میتوانید اقداماتی را انجام دهید که مانع از انجماد غذاهای داخل یخچال میشوند. هرچند که نمیتوان تضمین کرد که به یک تعمیرکار متخصص نیاز پیدا نمیکنید اما این راهکارها تا حدودی میتوانند مشکل انجماد خوراکیها را برطرف کنند.
تنظیمات یخچال را بررسی کنید
خرید یخچال سامسونگ از بانه قبل از انجام هر کاری باید تنظیمات دمایی یخچال را بررسی کنید. عقربه و نشانگر همیشه نمیتواند تنظیمات دما را به صورت صحیح و دقیق نشان دهد. حتی اگر به نظر برسد که به اندازه کافی تنظیم شده است و بر روی عدد مناسب قرار دارد ممکن است عوامل دیگری وجود داشته باشند که باعث انجماد غذای شما میشوند. در صورتی که دمای یخچال بسیار پایین باشد، قطعاً لازم است که تغییراتی در آن ایجاد کنید اما باید توجه داشته باشید که تغییرات بیش از حد نباشد. محدوده ایده آل برای دمای یخچالها معمولاً ۳۸ تا ۴۲ درجه فارنهایت است که برابر ۳.۵ تا ۵.۵ درجه سانتیگراد است. در صورتی که یخچال شما قدیمی است توصیه میشود که از یک دماسنج خارجی برای اندازهگیری میزان دمای آن استفاده کنید. شما میتوانید دماسنجهای آنالوگ ساده و ارزان یا نسخههای قدیمی دماسنجهای دیجیتال را پیدا کنید و از آن برای تعیین میزان دمای یخچال استفاده کنید. تنظیمات دمای یخچال خودتان را به صورت مرتب بررسی کنید چرا که ممکن است تغییر کنند.
بررسی منطقهای که مواد غذایی در آن قرار دارد
ممکن است حتی بعد از آنکه تنظیمات دمایی یخچال را بررسی کردید، هنوز هم با مشکل انجماد مواد غذایی مواجه شوید. در این حالت باید منطقهای که مواد غذایی در آن قرار دارد را بررسی کنید. بر اساس گفتههای GE () شایعترین مشکلات مربوط به قفسههای بالا و قفسههای پایینی و همچنین قفسههای روی درب یخچال هستند. باید تا جایی که امکان دارد مواد غذایی که حساسیت دمایی بالایی دارند را در جای مناسبی قرار دهید. یخچالها به گونهای طراحی میشوند که قفسهها و طبقههای آن به صورت یکنواخت دمای یکسانی ندارند و هر قسمت دمای مختلفی را دریافت میکند؛ بنابراین باید دستورالعمل مربوط به نحوه قرار دادن مواد غذایی مانند گوشت، لبنیات، سبزیجات، میوهها و خوراکیهای دیگری را در یخچال مطالعه کنید.
دور نگهداشتن مواد خوراکی از دریچههای خنک کننده
در صورتی که تنظیمات دمایی و محل قرار دادن مواد در یخچال را بررسی کردید، در مرحله بعدی باید بررسی کنید که آیا مواد خوراکی را در نزدیکی دریچههای خروجی هوای یخچال قرار دادهاید یا خیر. اکثر یخچالها دارای یک دریچه خنککننده در بالا و یا در کنارههای قفسهها هستند. این دریچهها جایی هستند که هوای سرد را به داخل یخچال تزریق میکنند، بنابراین قرار دادن مواد خوراکی و غذاها در این نقاط میتواند باعث انجماد آنها شود (حتماً باید مواد خوراکی و غذاها در شعاع ۵ اینچی از دریچههای خنککننده قرار داده شوند).
در صورتی که از نظر مساحت مشکل داشتید میتوانید که موقعیت قفسهها را تنظیم کنید. برخی از یخچال فریزر و ساید بای ساید ها (خصوصاً مدلهای قدیمی آنها) دارای یک فن هستند که هوای سرد را از قسمت فریزر به داخل یخچال هدایت میکنند. خروجی این فنها معمولاً بر روی دیواره یخچال قرار دارند که قسمت فریزر را از یخچال جدا میکنند و احتمال هوای سرد را در تمام فضا پخش میکنند. میتوانید جای قفسهها را تغییر بدهید و از آنها استفاده کنید. در صورتی که یک فریزر مدل پایین داشته باشد باید بدانید که مشکل منطقه آن در قسمتهای پایین خواهد بود که خروجی هوا در آن قسمت قرار دارد.
تنظیمات فریزر را بررسی کنید
در صورتی که تمام مراحل قبلی را انجام دادید اما هنوز هم با مشکل انجماد مواد غذایی روبهرو هستید، ممکن است که مشکل از تنظیمات فریزر باشد. همانطور که گفته شد عوامل زیادی وجود دارند که ممکن است باعث انجماد مواد غذایی شوند که تنظیمات فریزر میتواند یکی از آنها باشد. ممکن است طبقات پایین که به فریزر نزدیکتر هستند سردترین قسمتها باشند؛ بنابراین یک راهحل این است که دمای فریزر را تنظیم کنید و به حد نرمال تغییر بدهید. یکی دیگر از نکاتی که باید بررسی کنید این است که مطمئن شوید یخساز یخچال شما در حال کار کردن نیست چون این نیز میتواند فریزر شما را بیش از حد معمول سرد کند و باعث انجماد مواد غذایی درون یخچال شود.
ذخیره مواد غذایی بیشتر
شاید این یک روش و راهحل نادرست به نظر برسد اما در واقع معتبر است. GE (کمپانی لوازم خانگی و ) توضیح میدهد که چگونه مواد غذایی در قسمت پایین یخچال شما منجمد میماند. این میتواند به این دلیل باشد که یخچال شما به صورت کامل پر نشده است. یخچالها باید به خوبی توسط مواد غذایی پر شوند تا بتوانند هوای سرد را به خوبی توزیع کنند. در صورتی که مواد غذایی کافی درون یخچال چیده نشود تمام هوای سرد تولید شده به مواد غذایی موجود در یخچال میرسد و باعث خنک شدن بیش از حد و انجماد آنها میشود. پس باید داخل یخچال به صورت مساوی و منظم توسط مواد غذایی چیده شود تا هوای خنک کاملاً مساوی به فضای یخچال برسد. این کار کمک زیادی به حفظ تعادل دمایی یخچال و فریزر میکند و انرژی کمتری هم مصرف میکنند. یخچال و فریزر خالی باعث ناپایداری دمای داخلی آن خواهد شد.
با تولیدکننده و پشتیبان تماس بگیرید
در صورتی که تمامی موارد ذکر شده را انجام دادید و همچنان با مشکل انجماد مواد غذایی مواجه شدید ممکن است که یخچال مشکلات تخصصیتری داشته باشد. ممکن است مشکل از ترموستات، کمپرسور و یا پنل تنظیمات باشد. قطعات زیادی وجود دارند که میتوانند در عملکرد یخچال تأثیر داشته باشند. در صورتی که یخچال شما همچنان گارانتی معتبر دارد میتوانید از خدمات تولیدکننده و مراکز تعمیرات آن استفاده کنید و مشکل را برطرف کنید و در غیر این صورت از تعمیرکاران متخصص و ماهر و تعمیرگاه های مجاز کمک بگیرید.
چرا یخچال من مواد خوراکی را منجمد میکند؟
یک یخچال با عملکرد نامناسب میتواند باعث بروز مشکلات مختلفی شود مخصوصاً زمانی که باعث منجمد شدن مواد خوراکی و غذایی شما میشود. کشف منبع مشکل علاوه بر آنکه میتواند باعث شود که پولی که برای خرید مواد غذایی صرف کردهاید هدر نرود بلکه کمک میکند که نیازی به خریدن یک یخچال جدید نداشته باشید. در اینجا ۴ دلیل اصلی برای اینکه چرا یخچال شما به صورت ناگهانی تبدیل به یک فریزر میشود را بررسی میکنیم.
بررسی دما
بدون داشتن ترس، اضطراب و دلهره از خراب شدن یخچال، ترموستات یخچال خودتان را بررسی کنید و ببینید که چگونه تنظیم شده است. در بسیاری از موارد ممکن است که ترموستات به صورت تصادفی تکان خورده باشد و دمای آن تغییر کرده باشد. میتوانید به سادگی دوباره ترموستات یخچال را تنظیم کنید
منبع : zabilo.com