آموزش باز کردن قفل بازی ها در کنسول PS4
بسیاری از بازیکنان ممکن است هنگام خرید اکانت پی اس فور و کار با کنسول PS4 خود، با علامت قفل روی آیکون یک بازی روبرو شده و نتوانند وارد آن شوند. اما منشأ این قفل چیست و چگونه میتوان از دست آن راحت شد؟ همراه گیم استور باشید. با توجه به بازیها و اتصالی که به اینترنت دارید، ممکن است برخی از مواقع با بازیهای قفل شده روی کنسول PS4 خود روبرو شوید. در این مواقع هنگامی که شما میخواهید یک بازی را اجرا کنید، یک ارور نمایان میشود و با متن Cannot Use The Content اجازهی دسترسی به بازی را از شما سلب میکند. اما چگونه میتوان از دست این ارور راحت شد؟
این ارور در بازی ظرفیت ۲ ps5 ممکن است موقتی باشد و پس از گذشت زمان به طور خودکار حل شود. اگر شما از اینترنت کم سرعتی استفاده میکنید که توان وصل کردن کنسول به سرورهای PSN را ندارد، به احتمال زیاد بیشتر با این دسته از قفلها روبرو خواهید شد. اما اگر فکر میکنید که ایراد از سمت شما نیست و باید منشأ آن را در نقطه دیگری جست و جو کرد، بهتر است ادامهی مقاله را از دست ندهید.
چرا بازی های PS4 قفل میشوند؟
علامت قفل به طور کلی مربوط به مشکلات امنیتی و قانونی حسابهای PSN است. این قفل زمانی ظاهر میشود که یک فرد Licence مورد نظر را نداشته یا به زبان سادهتر، آن بازی را به طور قانونی نخریده باشد. اگر تجربه کار با پلی استیشن 3 را دارید، قوانین آسان Share Play آن زمان را به یاد خواهید آورد. اگر فردی روی پلی استیشن 3 یک بازی را به صورت دیجیتالی تهیه میکرد، میتوانست اطلاعات حساب خود را به هر بازیکن دیگری بدهد تا آنها هم از تجربهی بازی خریداری شده لذت ببرند.
اما سونی این رویه را در کنسول PS4 تغییر داد. آنها میخواستند تنها کسی حق دسترسی و اجرای یک بازی را به دست آورد که آن را به صورت قانونی خریده باشد. البته حق دسترسی به بازی به یک نفر واحد خلاصه نمیشود و صاحب یک اکانت میتواند بازیهای خریداری شده خود را تنها با یکی از دوستانش به اشتراک بگذارد. شما میتوانید برای اطلاع یافتن از روش و قوانین مخصوص به اشتراک گذاشتن بازیها، به مقاله آموزش استفاده از اکانت ظرفیتی در PS4 مراجعه کنید. البته در برخی مواقع مشکل قفل شدن یک بازی تنها به مسائل مربوط به Game Sharing و داستان Primary PS4 نیست و باید راهحل را در جای دیگری پیدا کرد.
این این اتفاق نباید در حالت Primary PS4 رخ دهد
به طور معمولی، تنها جایی که یک بازیکن باید با قفل بازیها روبرو شود، هنگام استفاده از یک اکانت ظرفیت سوم است. در واقع، اگر اکانتی که بازی روی آن خریداری شده روی کنسول شما Primary باشد، به هیچ وجه با علامت قفل روبرو نخواهید شد. اما اگر اکانت شما روی کنسول به عنوان Secondary PS4 شناخته شده باشد، قاعدتا باید همیشه با این علامت روبرو شوید. برای باز کردن قفل در این شرایط، تنها کافی است به اینترنت متصل شوید و چند ثانیهای صبر کنید تا خود سونی Licenceهای بازی شما را تشخیص دهد. سپس، به طور طبیعی نباید با مشکل خاصی روبرو شوید.
اگر صبر هم مشکل گشا نشد، بهتر است اینترنت خود را عوض کنید و پس از چند دقیقه دوباره امتحان کنید. روشن و خاموش کردن کنسول و مودم به همراه به روز رسانی کردن آنها هم ممکن است به راه حل شما تبدیل شوند.
چگونه قفل بازی های PS4 را باز کنیم؟
خب بیاید از زاویهی دیگری به شرایط نگاه کنیم و در نظر بگیریم که علامت قفل ربطی به مسائلی مانند Primary PS4 یا اتصال به اینترنت ندارد؛ حالا باید چه کنیم؟ با در نظر گرفتن این موضوع که اکانت روی کنسول شما Activate as Primary PS4 است میتوانید اقدامات زیر را دنبال کنید.
اولین راه حل مربوط به Restore Licenses است:
- وارد اکانتی که بازی روی آن خریداری شده شوید
- به منوی Settings رفته و سپس گزینه Users and Accounts را انتخاب کنید
- حالا گزینهی Restore Licences را انتخاب کنید و سپس روی Restore کلیک کنید
- در حال حاضر تنها کافی است چند ثانیهای صبر کنید تا این روند به اتمام برسد
اگر این راه حل هم جواب نداد بهتر است گزینه Primary PS4 خود را Deactivate کرده و دوباره آن را به حالت Activate برگردانید. برای این کار باید اقدامات زیر را دنبال کنید:
- از منوی Settings وارد Account Management شوید
- حالا گزینهی Activate as Primary PS4 را Deactivate کرده و پیش از خروج گزینه Activate را فشار دهید
اگر همهی این کارها را انجام دادید ولی باز هم قفل بازی کنسول PS4 باز نشد، بهتر است تیم پشتیبانی پلی استیشن را در جریان بگذارید؛ شاید آنها راهحل بهتری را در پیش و روی شما قرار دهند. البته اگر از اکانتهای هکی استفاده میکنید، پس از قفل شدن بازیها کار خاصی از دست شما بر نمیآید. تنها راهی که میتوان به آن اشاره کرد، همان راهحل Restore Licence است که پیش از این به آن اشاره کردیم. اما اگر صاحب اکانت رمز حساب PSN خود را عوض کرده باشد، بهتر است با اکانت هکی خود خداحافظی کنید؛ چرا که هیچ راهی برای رفع آن وجود ندارد.
در پایان اگر میخواهید کمی از خرید دیجیتالی بازیها فاصله بگیرید و دیسک فیزیکی آنها را تهیه کنید، میتوانید به صفحه خرید بازی های PS4 مراجعه کنید. همچنین، اگر قصد به تهیه کنسول نسل نهمی سونی دارید، می توانید وارد صفحه خرید PS5 و خرید PS5 دیجیتالی شوید.
آموزش رمزگذاری روی PS4 | آموزش تغییر رمز بر پلی استیشن 4
مانند پلی استیشن 3، کنسول پلی استیشن 4 نیز می تواند از چندین پروفایل پشتیبانی کند. این پروفایل ها همه روی کنسول ذخیره، و به شبکه PSN متصل می شوند. اگر شما یک اکانت شخصی دارید و روی کیف مجازی آن پول شارژ کرده اید تا به عنوان اکانت اصلی جهت خرید از شبکه سونی از آن استفاده کنید، می توانید روی پروفایل یک رمز قرار دهید تا دسترسی دیگران را به اکانت محدود کنید. این رمز عبور کاملا داخلی (local) بوده و ارتباطی با رمز ورود اکانت شما برای وارد شدن به شبکه سونی ندارد. در ادامه مطلب آموزش رمزگذاری روی PS4 و خرید اکانت ظرفیت ۲ فیفا ۲۳همراه ما باشید.
چگونه در پلی استیشن 4 روی پروفایل خود رمز بگذاریم؟
برای سِت کردن پسورد بر روی PS4 باید مراحل زیر را طی کنید:
پس از این که پروفایل مورد نظر را باز کرده و وارد رابط کاربری کنسول شدید، از نوار بالای صفحه به منوی تنظیمات (Settings) بروید.
آموزش رمزگذاری روی PS4
سپس به تنظیمات ورود پروفایل (Login Settings) بروید.
سپس گزینه مدیریت رمز عبور (Passcode Management) را انتخاب کنید.
بخش اصلی آموزش رمزگذاری روی PS4
پس از کلیک روی این گزینه، به صفحه ساخت رمز ورود هدایت خواهید شد. در این قسمت به راحتی می توانید با دکمه های گیمپد کنسول خود، رمز مورد نظرتان را برای پروفایل شخصی خود تعریف کنید. بعد از سِت کردن رمز عبور، هر بار که کنسول را روشن کرده و بخواهید وارد پروفایل مورد نظر شوید به آن نیاز خواهید داشت.
برای حذفِ رمز عبور، وارد پروفایل شده و مسیر زیر را طی نمایید:
Settings > Login Settings > Passcode Management
سپس گزینه Delete را انتخاب کنید. پس از وارد کردن رمز و تایید آن، رمز مورد نظر شما حذف خواهد شد.
نکات پایانی رمزگذاری روی PS4
به انتهای مطلب رمزگذاری روی PS4 رسیدیم؛ این رمز عبور، تاثیری روی رمز عبور اصلی اکانت که برای ورود به شبکه سونی نیاز است نخواهد داشت. این رمز بیشتر برای جلوگیری از دسترسی کودکان به اکانت است، همین طور از سواستفاده های احتمالیِ دیگر کاربرانِ کنسول شما (مثلا دوستان یا اعضای خانواده!). این رمز را می توانید به دید رمز عبوری که برای پروفایل خود روی ویندوز تعریف می کنید نگاه کنید. اگر گزینه ورودی خودکار (autologin) را برای پروفایل خود انتخاب کرده باشید، به محض روشن شدن کنسول پنجره وارد کردن رمز عبور برای شما باز خواهد شد.