سنسور تشخیص حرکت Dual technology motion sensor

سنسور تشخیص حرکت چیست؟

این سنسور همانند سنسور بکار رفته در چراغ سقفی سنسوردار توانایی تشخیص حرکت افراد را دارد و کاربرد اصلی آن بیشتر در راهرو ها، راه پله ها، پارکینگ ها و به طور کلی مکان هایی است که تردد در آن وجود دارد می باشد. سنسور های تشخیص حرکت دستگاه های الکترونیکی هستند که حرکت اشیاء و انسان را به سیگنال الکتریکی تبدیل کرده و با فرمان کنتاکت یک رله دستگاه دیگری فعال و یا غیر فعال می نمایند.

 از کاربرد های مشهود سنسور های تشخیص حرکت می توان به در های اتوماتیک اشاره کرد و نقش مهمی در عملکرد صحیح این نوع در ها را به عهده دارند. در در های اتوماتیک از طیف گسترده ای از سنسورهای آشکار ساز جهت شناسایی حرکت افراد استفاده میگردد. ابتدا جهت شناسایی درخواست ورود و یا خروج افراد از درب و سپس تامین امنیت شخص هنگام عبور از میان در ها و جلوگیری از برخورد در ها با افراد از این سنسور ها استفاده می شود.

سنسور های تشخیص حرکت یا آشکار سازهای مادون قرمز از ارکان اصلی سیستم های امنیتی به شمار میروند دلیل آن هم بسیار ساده است وقتی که شما در منزل و یا محیط تحت پوشش نیستید این آشکار ساز های حرکتی هستند که فرمان آلارم را به کنترل کننده مرکزی میدهند. سنسور های حرکتی عموما از یک یا چند تکنولوژی انحصاری برای تشخیص حرکت در محیط استفاده می کنند.

به طور معمول در زمان تحریک، یک سیگنال به کنترل پنل سیستم امنیتی شما ارسال میکنند و سیستم با استفاده از هشدار دهنده های صوتی و متنی ورود غیر مجاز به محیط را به شما اطلاع میدهند. مقاله زیر به اکثر سوالات شما در مورد سنسور های حرکتی از جمله: انواع مختلف این سنسور های مادون قرمز . نکات و محل مناسب برای نصب آنها و نحوه استفاده از این سنسور ها پاسخ خواهد داد.

نقش سنسور های تشخیص حرکت در امنیت خانه شما

وظیفه اصلی آشکار ساز حرکتی، تشخیص ورود فرد مزاحم به محیط و ارسال پالس هشدار به سیستم مرکزی است. کارکرد مهم و اصلی این تجهیزات در زمان عدم حضور شما در محیط است. برخی از سیستم های امروزی میتوانند برای مواقع خاص برنامه ریزی شوند به طور مثال: ثبت وقایع توسط دوربین های نظارتی در صورت تشخیص حرکت آشکارسازها به مفهوم ساده تر آشکار سازهای حرکتی نه تنها در سیستم های حفاظتی مورد استفاده قرار میگیرند بلکه امکان اتصال به سیستم های نظارت تصویری را نیز دارند. این سنسور ها حکم نگهبانان محیط را دارند و به طور دائم و بدون وقفه آماده نشان دادن واکنش از خود هستند در مواردی همچون رفت و آمد غیر منتظره در محوطه ها، اتاق های نشیمن، باز و یا بسته شدن پنجره ها، شکستن شیشه ها

دیگر کاربرد های سنسور های تشخیص حرکت

اطلاع از خروج بدون اجازه فرزندان ما از خانه نزدیک شدن مراجعه کننده به درب های ورودی هنگام ورود کودکان به منطقه ممنوعه در خانه مانند چراغ سنسور دار راه پله، اتاق کار و یا چراغ سقفی سنسوردار جلوگیری از به هدر رفتن انرژی ها به خصوص انرژی گرمایشی و روشنایی در صورت عدم حضور در اتاق ها تردد حیوانات خانگی در مکانهای غیر مجاز خانه.

pir های مادون قرمز

بر پایه تشخیص حرارت بدن موجودات (انرژی مادون قرمز ساطح شده) امروزه استفاده از سنسور های تشخیص حرکت مادون قرمز در سیستم های امنیتی بسیار رواج دارد. وقتی سیستم هشددار دهنده فعال میشود این سنسور ها وارد مدار اصلی میشوند و با توجه به صنعت ساخت خود با ایجاد یه محدوده پوشش دهی میتوانند انرژی گرمایشی در حال حرکت در محیط را شناسایی کنند اگر شیء در حال حرکت انرژی گرمایشی داشته باشد و این انرژی با توجه به تحرک در محیط چشمی دائم در حال تغییر باشد سنسور ها به سرعت تحریک میشوند.

سنسور های مایکرو ویو

عملکرد سنسورهای مایکروویو بر پایه ارسال پالس و پردازش بازتاب اجسام و اندازه سطح تغییرات این پالس ها می باشد. این نوع سنسورها منطقه وسیع تری را نسبت به سنسور های مادون قرمز تحت پوشش قرار میدهند اما بیشتر از نمونه مادون قرمز در معرض تداخل الکتریکی قرار دارند و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه نیستند. تکنولوژی این سنسور های تشخیص حرکت چند گانه بر پایه انعکاس محیطی اشعه مادون قرمز ساطح شده از سنسور و بازتاب آنها است. در این تکنولوژی سنسورها با انعکاس اشعه مادون قرمز و اندازه گیری فاصله تا سوژه با توجه به نوع چیدمان اولیه محیط حرکت را تشخیص میدهند

سنسور های التراسونیک  Ultrasonic sensor

عملکرد سنسور های التراسونیک بر پایه ارسال امواج فراصوتی و اندازه گیری پالس های منعکس شده حضور جسم در حال تحرک در محیط را تشخیص میدهد

سنسور های ارتعاشی Vibration

تشخیص لرزش اساس کار این سنسور هاست را میتوان بدون هیچ علمی در مورد طراحی سیستم های امنیتی خریداری کرده و در محیط کار و یا خانه بکار برد دیگر ویژگی های سنسور های حرکتی

سنسور های حرکتی بی سیم

امروزه اکثر سنسورهای حرکتی به صورت سنسور های بی سیم هستند که به آسانی راه اندازی میشوند و برای نصب نیاز به سوراخکاری زیادی ندارند و با دیگر اجزاء بی سیم سیستم های حفاظتی به راحتی ست میشوند. این سنسور ها در صورت باز شدن درب و یا پنجره ها پالس آلارم را به دستگاه ما میفرستند.

سنسور های تشخیص حرکت حیوانات خانگی

این نوع از سنسور های تشخیص حرکت میتوانند از حرکت حیوانات خانگی تا یک وزن به خصوص در محدوده پوشش دهی خود چشم پوشی کنند که به تکنولوژی dual technology motion sensor مجهز هستند که کمترین آلارم خطا را دارند و حساسیت کمتری به حیوانات دارند چونکه باید هر دو سنسور تحریک شوند تا خروجی آلارم چشم فعال شود. سازنده این قابلیت را جهت کاهش آژیر بی مورد طراحی کرده است که بدون نیاز به هیچ تنظیم خاصی توسط کاربر از در نظر گرفتن انرژی گرمایشی حیوانات خانگی صرف نظر میکند و در برخی ازین آشکارسازهای ضد حیوانات قابلیت تنظیم میزان سطح حساسیت وجود دارد و در جمع خانواده هایی که حیوانات بسیار بازیکوش و پر تحرک دارند میتوان این حساسیت را به میزان قابل قبولی کم کرد.

سنسور های تشخیص حرکت ویدئویی Video Motion Sensors

این تکنولوژی سیستم پردازشگر سیگنال ویدئویی با استفاده از دوربین های مدار بسته می باشد که به محض تغییرات طیف سیگنالهای متغییر محیط شروع به ضبط تصاویر میکنند و کنترل اغلب دوربین های مدار بسته تحت شبکه توسط این سنسورها صورت میگیرد به طوری که با تشخیص ورود فرمان ذخیره سازی روی کارت حافظه را صادر میکنند این ویژگی از ضبط بیهوده صد ها ساعت تصویر ثابت و ذخیره اطلاعات کم ارزش جلوگیری میکند و تنها تصاویر با اهمیت ذخیره خواهند شد

بهترین روش برای نصب و استقرار آشکارساز های حرکتی

اگر شما تصمیم به نصب حرفه ای یک سیستم اعلام سرقت گرفته اید و به یک مجموعه با دانش در این زمینه مراجعه کرده اید نصابان حرفه ای شما را در انتخاب و محل نصب این سنسور ها یاری میکنند. به هر حال این شمائید که در صورت انتخاب نادرست یک تمامی مسئولیت های احتمالی را به عهده میگیرید . به غیر از بحث اقتصادی پروژه حتما از میزان دانش فنی مشاور سیستم امنیتی خود مطلع شوید. در مواقعی هم شاید خود شما با توجه به دانش قبلی بخواهید نصب و راه اندازی این آشکار سازها را به سر انجام برسانید خب آفرین به این اعتماد به نفس اقدام از شما آموزش از ما.

چند دلیل آژیر کشیدن دزدگیر اماکن

 آلارم های بی مورد در سیستم ضد سرقت اغلب به دلیل زیر اتفاق می افتد:
خطای کاربری و کارشناسی غیر اصولی
نصب امواج ناخواسته القایی در محیط
رعد و برق و یا تشعشع نوری بالا
انتخاب تجهیزات بی کیفیت و معیوب
تحریک هایی همچون حرکت پرندگان، حشرات، حیوانات
تکان خوردن پرده ها و یا شاخ و برگ درختان
بهترین راه برای اثر بخشی عملکرد صحیح سنسور و جلوگیری از به صدا در آمدن بی مورد آژیر ها مطالعه دستور العمل سنسور مربوطه و پیاده سازی شرایط نصب مطابق اصول فنی و صنعت کالای خریداری شده می باشد.

به موارد و توصیه های زیر در موقع نصب اهمیت دهید

فاصله مطمئن با اجسام پیرامون سنسور های تشخیص حرکت را همیشه ۱۰ الی ۱۵ فوت از اجسام گرمایشی، مولد نوری به خصوص تشعشع خورشیدی، رادیواکتیو ها فاصله دهید حتی گاهی گذر یک ابر از مقابل خورشید و تغییرات نوری و دمایی در اتاق میتواند باعث تحریک شود. نصب سنسور در راه پله ها و راهرو های بیرونی در صورت عدم وجود اشیاء قیمتی ضرورتی ندارد.

سارقین معمولا برای دستیابی به اتاق های خواب که اغلب محل نگهداری پول، طلا و اوراق بهادار هستند تلاش میکنند بنابراین مجهز کردن اتاق های خواب و اتاق مطالعه به از ضرورت های نصب میباشد. بیشتر سارقین از طریق دربهای پشتی و یا پنجره هایی که در معرض دید نیستند وارد محیط میشوند. دربهای اصلی، درب حیاط، درب گاراژ نیز باید به سیستم فوری زنگ خطر مجهز باشند.

دیگر موارد استفاده سنسور های تشخیص حرکت

مقایسه سنسورهای مادون قرمز و مایکروویو :

منابع:  therange.co.uk

خروج از نسخه موبایل