روش خشک کردن گردو تازه
برای داشتن گردوی خشک مرغوب، هنگام خرید گردوی تازه دقت کنید پوسته گردوها سبز بوده و قهوه ای نشده باشند.
گردوهایی را بخرید که پوستشان ترک خورده باشد.
زمانی که پوست گردو را فشار میدهید، باید اثر انگشت روی پوست سبز بماند، بدون آن که زیر پوست سیاه شود. این نشان میدهد که مغز گردو کاملا آماده است و شکل گرفته است.
خشک کردن گردو از خشک کردن پسته و بادام و … کمی سخت تر است.
روش جدا کردن پوسته سبز رنگ روی گردو
گردو ها را در داخل آب گرم قرار دهید تا کمی نرم شوند سپس با دست پوستشان را براحتی جدا کنید.
دقت کنید که پوست گردو دستها را سیاه می کند، اگر می خواهید دست هایتان رنگ نگیرد ابتدا دستکش پزشکی یا دستکش ظرفشویی به دست کنید.
گردوها را در مکانی که زمین آن آسفالت باشد ببرید آن ها را روی زمین بریزید و با کفش روی آن ها کمی فشار داده و به جلو حرکت دهید.
می توانید به جای کفش از یک تخته کمک بگیرید و تخته را روی آن ها بکشید فشار باید در حدی باشد که پوست گردو ها نشکند. می توانید با استفاده از چکش، ضرباتی به پوست گردو وارد کرده و پوست آن را جدا کنید.
برای خرید نهال از نهالستان ارغوان، کافیست به سایت ما مراجعه نمایید.
رفع سیاهی پوست گردو از دست
لکه ها بعد از چند روز به مرور از بین می روند اما اگر می خواهید سریعتر از شرشان خلاص شوید، روش های زیر را امتحان کنید:
دستهایتان را با شیر، و یا سرکه بشویید.
کف دست هایتان را به آبلیمو آغشته کنید، کمی نمک رویش ریخته و کف دستها را بهم بمالید تا لکه ها پاک شوند.
و مایع ظرفشویی را به دستهایتان بمالید.
با مسواکی بلا استفاده ، خمیر دندان روی دستتان بمالید.
شستن گردو
- سپس گردوهای جدا شده از پوست را در ظرفی ریخته، روی آنها آب سرد بریزید و بشویید.
- سعی کنید شستشو را سریع انجام دهید تا آب به داخل گردو نفوذ نکند.
- اگر رطوبت به داخل گردو نفوذ کرد، مغز آن به خوبی خشک نمی شود.
- گردوهایی که روی آب آمده اند پوک هستند. گردوهای پر به ته ظرف می روند. گردوهای پوک را جدا کنید.
- گردوهای تازه را درون آبکش بریزید تا آب آن ها کشیده شود.
- سپس روی یک ملحفه روی سطح زمین و در سایه و مکانی خشک که هوا جریان دارد آن ها را پهن کنید و اجازه دهید خشک شوند.
- اجازه دهید گردوها دو هفته در این وضعیت قرار بگیرند تا پوست آنها کاملا خشک شود.
- در طی روز چند بار گردوها را زیر و رو و جابه جا کنید که همه اطراف آن خشک شود و مغز آن یکسان باشد.
- زمانی که گردوها کاملا خشک شدند، آنها را در یک کیسهی توری مانند یا پارچهای بریزید و انبار کنید. محل انبار باید خشک و خنک باشد.
- حتی میتوانید گردوها را در فریزر قرار دهید. در این صورت گردوها برای یک تا دو سال محفوظ خواهند ماند.
- برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد باغداری به این سایت gardeningknowhow.com مراجعه نمایید.
نکات مهم نحوه خشک کردن گردو
- اگر کاملا زیر آفتاب باشند مغز آن ها سیاه می شود باید مکانی باشد که هم سایه باشد و هم کمی آفتاب باشد.
- در مناطقی که آفتاب ملایم باشد می توان گردو را بعد از پوست گیری در آفتاب ملایم خشک کرد.
- بعد از ۲ هفته یکی از گردوها را بشکنید، اگر کاملا خشک شده بود آن را در جایی خنک و تاریک در سبد یا توری های پلاستیکی نگهداری کنید.
- اگر خشک نشده بودند باز هم به آن اجازه بدهید تا خشک شوند و سپس آن ها را جمع کنید.
- اگر نم دار باشند و آن ها را جمع کنید باعث کپک زدن مغز گردوها و فاسد شده آن ها می شود.
- سعی کنید بین گردوها فاصله باشد. از قرار دادن گردو ها در کنار هم خودداری کنید چون ممکن است باعث کپک زدن آنها شود.
- دمای محیط خشک کردن گردو ها بیشتر از ۲۵ درجه سانتیگراد نباشد.
- انبار برای خشک کردن گردو مناسب نیست.
- از کجا بفهمیم گردوها خشک شده اند؟
- زمانی گردوها کاملا خشک شده اند که مغز و پوسته نازک روی آن کاملا شکننده باشد.
روش خشک کردن بادام تازه
هنگام خرید بادام تازه دقت کنید بادام هایی را انتخاب کنید که پوست آن ها قاچ خورده باشد.
خشک کردن بادام هم مانند خشک کردن گردو است فقط با این تفاوت که دیگر نیازی به شستن ندارد.
بعد از پوست گرفتن، بادام ها را در مکانی که جریان هوا وجود دارد پهن کرده و روزی چند بار آنها را جابه جا کنید تا همه اطراف بادام به صورت یکسان خشک شوند.